Hur många gånger om dagen borde en hund faktiskt äta? | BurnbrightLove.com

Hur många gånger om dagen borde en hund faktiskt äta?

Hur många gånger om dagen borde en hund faktiskt äta?

Att arbeta inom veterinärområdet, en av de farhågor jag hörde oftast uttryckt var hur ofta ägare bör mata sina hundar (och vilken typ av diet, men det är en annan historia). Somliga matas en måltid om dagen, andra tre, och ännu mer låta sina hundar gratis foder, men de flesta var oroliga för att de skulle kunna mata antingen för mycket eller för lite.

Så hur många gånger per dag bör din hund faktiskt äter?

Som med de flesta läkare, är svaret inte riktigt så enkelt som vi skulle vilja.

Hur ofta bör valpar äta?

Det finns få klippa och torra svar när det gäller hunddieter, precis som inte alla utfodring scheman fungerar för människor. Till exempel får jag super grinig om jag inte har en förmiddagen mellanmål, men jag har vänner som kan gå timmar utan att känna sig hungrig eller irriterad. Men när det gäller valpar, finns det några regler som du bör följa.

load...

15 Toy hundraser som gör att du vill en liten hund

Unga valpar, särskilt leksaks valpar, behöver äta varannan timme för att undvika farligt låga blodsockernivåer. När din valp växer, kan du minska frekvensen av måltider baserade på din veterinär rekommendation.

Hur ofta bör vuxna hundar äta?

Vuxna hundar, å andra sidan, inte behöver så många måltider som valpar och kan gå längre mellan måltiderna.

Veterinär nutritionist Dr. Amy Farcassays att de flesta friska vuxna hundar är alldeles utmärkt att äta två mål mat om dagen. Din hund behöver inte en lunch, trots vad han kan berätta för dig, och de flesta hundar anpassa sig mycket väl till detta två gånger per dag schema.

load...

8 saker ett husdjur näringsexpert vill du veta om ditt husdjur

Det finns undantag från denna. Hundar på en viktminskning diet kan göra bättre med flera små måltider under loppet av dagen för att hjälpa dem att känna sig mindre hungrig och hundar med hygienkrav som diabetes eller cancer kan kräva en specialiserad måltider.

Utfodring en måltid om dagen är normalt inte rekommenderas av veterinärer, särskilt för stora hundraser. Allt detta mat och den hastighet med vilken den konsumeras, kan leda till svälla.

Vad om matning?

Vissa ägare föredrar att fritt foder, i tron ​​att deras hundar kommer betar under loppet av dagen och äter bara vid behov. Även om detta kan vara sant för vissa hundar, andra, som min cocker spaniel, ta till matning som jag skulle ta att en heldagsglassbuffé.

Det finns några andra nackdelar med matning förutom fetma. Det är svårare att övervaka din hunds födointag om du gratis foder, vilket innebär att du kanske inte märker direkt om din hund har en förändring i aptit. Detta gör det svårare att fånga sjukdomar tidigt.

Vad du inte vet om Cat / hund fetma skulle kunna döda din fyrbenta vän

Det är också svårt att fritt foder i en fler hund hushåll. Ner på linjen, kan en av dina hundar behöver en speciell diet eller du kanske har en hund med vissa livsmedel aggression problem som skulle kunna göra matning problematisk.

Med husdjur fetma på uppgång, mäta ut två till tre måltider om dagen för din hund verkar vara det bästa alternativet för ditt husdjur. Prata med din veterinär om hur mycket mat din hund bör få på en daglig basis - som innehåller godsaker - och hur ofta din hund behöver äta för att hålla sig frisk.

load...

Relaterade nyheter


Post Husdjur

10 tips som hjälper dig att hitta en ansedd tysk herde uppfödare

Post Husdjur

10 hundraser som är super söta, men notoriskt svåra att träna

Post Husdjur

7 små sätt att öka din hunds mentala hälsa

Post Husdjur

Hur intelligent är din hund? här är hur du kan ta reda på det

Post Husdjur

Varför ben buljong är en hälsosam kost val för vissa hundar

Post Husdjur

130 unika manliga hundnamn för din nya valp

Post Husdjur

Den kompletta guiden till kattens kroppsspråk

Post Husdjur

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

Post Husdjur

Varför äter hundar gräs?

Post Husdjur

Hundår till mänskliga år: hur fungerar de egentligen?

Post Husdjur

Dreaded nödläkarbesök - här är hur mycket de verkligen kostar

Post Husdjur

Hur man hjälper din hund att undvika torr, kliande hud i vinter