Hur man hjälper din hund att undvika torr, kliande hud i vinter | BurnbrightLove.com

Hur man hjälper din hund att undvika torr, kliande hud i vinter

Hur man hjälper din hund att undvika torr, kliande hud i vinter

Det är en välbekant känsla. Låg luftfuktighet, vind och svala temperaturer på vintern kan göra vår hud känns stram, kliande och torr.

Husdjur är inte immuna mot effekt vinterväder kan ha på huden, och till skillnad från sina mänskliga motsvarigheter, kan hundar inte bara dubbla på deras lotion och fukt regimen. Lyckligtvis finns det några saker du kan taketo hjälpa din hund vänner väder vintern utan att lida av obehag av torr hud.

Grooming verktyg: Hjälp din hund skjul sin vinterpäls

1. Håll ett vakande öga på äldre hundar

Som hundar ålder, producerar deras hud oljor i en långsammare takt, vilket innebär att de är mer mottagliga för torr hud året runt. På vintern, när miljöfaktorer spelar in, äldre hundar är definitivt en högre risk än yngre pooches. Håll ett öga på äldre hundar, och om de börjar visa tecken på torr hud, som klåda eller fjällning, prova några av följande steg för att hjälpa till.

load...

2. Gräns ​​bad

Schamponering band naturliga oljor från en hunds hud och päls och kan leda till att huden torkar ut snabbare. Om du måste bada din hund under vintern, det är rekommenderat att bara använda vatten. Och även om det kan vara frestande att föna din hund eftersom det är kallt ute, hoppa över den. Blaster luft kan göra hans hud torka ut ännu snabbare.

3. Om du måste schampo.

. Använd ett schampo som är speciellt är framtagen för att hjälpa återfukta hundens hud. Dessa kan hittas på nästan alla djuraffären, och om du fortfarande inte är säker på vilken typ att gå till, kan en djuraffär anställd eller din veterinär ge dig en rekommendation. Vad du än gör, håll dig borta från schampo som är avsedda för människor. Human schampo är formulerade för mänsklig hud pH och kan lätt torka ut hundar hud oavsett tid på året.

load...

4. Fukta din hunds livsrum

Eftersom luftfuktigheten tenderar att vara lägre under vintern, med hjälp av en luftfuktare för att lägga till vissa fukt i luften kan ge din hund hud en paus från att bekämpa torrhet. Börja med att bara använda luftfuktare på natten, placera den i närheten av där hunden sover. Om det inte fungerar, ökar den tid luftfuktare är på och försöker hålla det nära där din hund hänger.

Min hund torr hud visade sig vara ett allvarligt medicinskt tillstånd

5. Borsta din hund ofta

Borsta din hunds päls ökar blodflödet till huden, vilket alltid är bra för att hålla det friska. Clean päls hjälper också din hund bo varmare i de kalla temperaturerna som kommer med vintern.

6. Få din hund en kappa

Vissa hundar behöver bara lite extra hjälp att hålla värmen under vintern. Om din hund är inte en ras som har en tjock päls av päls, kommer att köpa en kappa ger ett extra lager av skydd mot kall luft. Inte bara kommer din hund bo varmare, men han kommer att ha ytterligare ett lager mellan hans hud och kylan, bidrar till att förhindra den från att torka ut.

7. Använd fettsyratillskott

Fettsyror är nödvändiga för att hjälpa hundar producera hudfett som håller deras hud och päls återfuktad. Äldre hundar i synnerhet behöver extra fettsyror i sin kost. Hitta en hundmat eller tillägg som har höga halter av omega-3 och omega-6 fettsyror eftersom dessa syror specifikt hjälpa till att hålla huden frisk. Om du inte är säker på vilken typ av mat eller komplement för att ge din hund, kan din veterinär hjälpa.

8. Ge din hund en havremjöl bad

Om din hund är redan lider av torr hud, en havremjöl bad kan göra underverk för att vända skadan. Precis som för människor, är ett varmt bad med havregryn naturligt lugnande till hundens hud. Sätt 1/3 kopp unflavored omedelbar havregryn, snabba havre eller långsamt matlagning havre i en kaffekvarn, mixer eller matberedare. Blanda eller bearbeta dem tills du har ett fint pulver, och sedan blanda det i varmt badvattnet. Häll vattnet över din hunds päls i ca 15 minuter.

load...

Vanliga hudproblem hos hundar

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Varför hundkognitiv dysfunktion stiger och vad du kan göra åt det

Post Husdjur

Hundår till mänskliga år: hur fungerar de egentligen?

Post Husdjur

Hundar kan spela en nyckelroll i en cancerpatientens återhämtning

Post Husdjur

Om din hund slumpmässigt blir aggressiv kan vi veta varför

Post Husdjur

Varför ben buljong är en hälsosam kost val för vissa hundar

Post Husdjur

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

Post Husdjur

Kan din hund lida av klinisk depression?

Post Husdjur

7 tips för att hålla ditt husdjur oroligt lågt under semestern

Post Husdjur

Jag betalade 400 euro för min hund, och jag skulle göra det igen i ett hjärtslag

Post Husdjur

9 av dina mest pressande hund hälsa frågor besvaras

Post Husdjur

10 kattraser som har de absolut bästa personligheterna

Post Husdjur

Om din hunds bark plötsligt förändras kan det vara tecken på ett hälsoproblem