Hur man hanterar en hund som är en kräsen äter | BurnbrightLove.com

Hur man hanterar en hund som är en kräsen äter

Hur man hanterar en hund som är en kräsen äter

Hundar älskar att äta, eller hur? Många av dem gör; Men en del av dem tycks vara extra kräsen när det gäller de livsmedel de kommer att äta. Hund älskare kan gå galet att försöka hitta ett märke av mat som gör deras picky eater lycklig. Läs vidare för att lära sig några tips som hjälper dig att hitta en diet som gör er båda glada.

9 av dina mest akuta Cat hälsa ifrågasätter svarat

Börja med att utesluta medicinska problem

På PetCoach får vi massor av frågor som börjar med ”Min hund inte äter.” Eller något liknande. De flesta hund föräldrar vet att hundar är en extremt livsmedels motiverad och livsmedelsälskande arter, och när din favorit pooch aptit avtar, speciellt om det är ett livsmedel som han har ätit innan utan problem, är det viktigt att leta efter några underliggande medicinska tillstånd.

load...

Medicinska orsaker till hyporexia (det är läkare talar för ”minskad aptit") kan klassificeras som 1) gastrointestinala och 2) icke-mag Medan hyporexia oftast relaterade till sjukdomar i mag-tarmkanalen -. Problem som parasiter, tandsjukdomar, infektioner , vissa cancerformer, födoämnesallergier - problem utanför mag-tarmkanalen kan orsaka en minskad aptit samt, såsom njursjukdom, pankreatit och leversjukdom.

Ge inte upp så lätt

Det är viktigt att komma ihåg att även om rutinlaboratoriearbete - blodstatus, kemi panel och urinanalys - är normalt, kan din hund fortfarande har ett medicinskt problem. Så för långlivade, långvariga förändringar aptit - särskilt de som förekommer i en hund med en tidigare normal aptit och med ingen förändring i diet - det är viktigt att titta noga efter problem såsom matallergier och kronisk pancreatitisthat är lite svårare att upptäcka. Att göra så kan involvera mer djupgående testning, såsom avancerad blodarbete och avbildning av buken med ultraljud.

load...

Hur mycket kostar det egentligen att äga en katt?

Bedöm din hunds vikt och hur mycket du matar

Få din veterinär hjälp på den här. Om din hunds kondition är normalt eller speciellt om han är lite knubbig, han förmodligen få tillräckligt med kalorier, och det är dags att du undersökt dina förväntningar om hur mycket han shouldbe äta för att hålla sig frisk. Ofta behöver sällskapsdjur föräldrar inte inser att deras hundar är överviktiga och att de är övergödning dem.

Klassiskt, när frågade hur mycket hundmat de erbjuder, sällskapsdjur föräldrar kommer ofta säger, ”om en kopp.” Men det cup kan vara en kaffeburk, en gigantisk plast soda fountain cup eller en faktisk mätning cup. Så se till att du är tydlig på exakt hur mycket mat du bör erbjuda din hund - din veterinär kan hjälpa dig att göra denna bestämning - eftersom vad du uppfatta som en brist på aptit kan faktiskt vara så att han helt enkelt har fått mer på sin platta än han kan äta.

Klipp ut snacks

Om du och din veterinär är övertygade om att din picky eater är frisk, är det dags att undersöka hur du mata honom. Är du matar alltför många godsaker? Är din hund tillåtet att ha en bit här och där från bordet? Om så är fallet, är det troligt att du tränar honom att uppvisa mindre än normalt entusiasm om hans hundmat eftersom han lärt sig att du så småningom grotta in och mata honom något extra gott.

Tänk på det här sättet: Om du inte är hungrig och någon erbjuder dig en sallad, är det ganska lätt att stänga. Men om någon erbjuder dig en hot fudge fruktglass under samma omständigheter, kan du förmodligen hitta några rum, eller hur? Din hund är inte annorlunda, så se till att vad du erbjuder honom är en lämplig del av en hög kvalitet, balanserad hund kost.

load...

Undvik abrupta förändringar

Det kan bli riktigt frustrerande att ha en picky eater, och ofta kommer PET föräldrar försöker flera smaker och märken av livsmedel i en kort tid för att försöka hitta något deras hund gillar. Kom ihåg att plötsliga kost förändringar faktiskt kan sätta på gastrointestinala besvär, och försöka undvika att göra så till varje pris. Vid byte till en ny diet, gör det långsamt, som innehåller ökande mängder av det nya fodret över 7 till 10 dagar tills övergången är klar.

Liva upp saker, inom rimliga gränser

Gå inte toppade din hunds mat med vispad grädde eller paté i ett försök att göra det mer intressant, men det är OK att försöka lägga till en liten mängd av låg salthalt kyckling eller nötkött buljong att kibble i ett försök att förbättra smaken. Du kan också ändra saker genom att helt enkelt kombinera en bit av konserver - helst samma sort han äta i kibble - till kibble för att skapa lite variation och intresse. Jag rekommenderar att undvika kommersiellt framställda ”toppings”, som de ofta är höga i natrium och andra tillsatser.

Hundar med problem aptit kommer ofta svara på livsmedel som har försiktigt värmas i 10 till 15 sekunder i mikron, eftersom denna process har en tendens att släppa doften av maten lite och ökar räntenivån.

Leaky Gut Syndrome är inte bara förekommer i människor - din hund påverkas Too

Tänk dig en hemmagjord diet

Det är förståeligt när sällskapsdjur föräldrar kommer till slutet av sin rep med kinkiga och vill förbereda sin hunds mat hemma. Detta är en bra metod om du är engagerad i extra arbete, men det är svårt med denna metod är att det kan vara svårt att balansera en hund diet ordentligt för viktiga mineraler kalcium och fosfor. Så vara säker på att om du väljer att förbereda din hunds mat, du använder ett recept som är utvecklat av en veterinär nutritionist.

En stor källa för hemlagad diet recept är platsen BalanceIt, som drivs av veterinärdietister vid University of California, Davis. Det finns en avgift för dessa, men med hjälp av någon av dem försäkrar att din picky eater är välnärda i alla bemärkelser.

Taggad i

Relaterade nyheter


Post Husdjur

7 tips för att hålla ditt husdjur oroligt lågt under semestern

Post Husdjur

Om din hunds bark plötsligt förändras kan det vara tecken på ett hälsoproblem

Post Husdjur

De 14 bästa hundraserna - för alla älskar en knäpphund

Post Husdjur

Katt nyser är bedårande, men de kan också betyda att du behöver ringa till veterinären

Post Husdjur

Varför rullar hundar i poop?

Post Husdjur

Varför hundkognitiv dysfunktion stiger och vad du kan göra åt det

Post Husdjur

Varför får hundar slumpmässiga utbrott av energi?

Post Husdjur

En steg-för-steg guide för att rengöra hundens öron på ett säkert sätt

Post Husdjur

Hur intelligent är din hund? här är hur du kan ta reda på det

Post Husdjur

Varför äter hundar gräs?

Post Husdjur

8 kattungefakta som alla Kitty-ägare behöver veta

Post Husdjur

Behöver du oroa dig för BPA nivåer i din hund?