Hur intelligent är din hund? här är hur du kan ta reda på det | BurnbrightLove.com

Hur intelligent är din hund? här är hur du kan ta reda på det

Hur intelligent är din hund? här är hur du kan ta reda på det

Jag är helt skyldig att tänka mina tyska shepherdis smartare än de flesta andra hundar - och människor, om jag är ärlig mot mig själv, som kanske säger mer om mig än henne, men vad händer om det fanns ett sätt för oss att mäta vår hund intelligens gång för alla?

Jo, tack vare internet, visar det sig att det är.

Jag försökte detta test anpassad från psykologen Stanley Coren bok, intelligens hundar, och medan jag inte säga att det är den definitiva mått av hund IQ, satte jag lite mer tro på det än vad jag lägga i några av dessa andra online frågesporter. Du vet, de som talar om vad Hogwarts hus bör du vara i, vad din sovställning innebär om ditt kärleksliv, vilken typ av munk du...

load...

1. Det första testet är enkel. I en tid när du inte skulle normalt ta din hund på en promenad, ta dina nycklar, koppel eller vad du normalt rycka på väg ut för en promenad. Se till att din hund är att titta på, och ta del av hennes reaktion. Om hon blir upphetsad, ge henne tre punkter. Om det tar henne tills du kommer till dörren, ge henne två punkter. Om hon ignorerar dig, ser förvirrad eller går tillbaka för att sova, ge henne en punkt - eller berätta själv att hon är för oberoende till vård. Din hund får två bonuspoäng om hon säger youwhen att gå en promenad.

Tyska Shepherds har unika behov - Anser att dessa 10 fakta innan du anta någon

Undrar hur min hund gjorde? Naturligtvis är du inte. Du är för upptagen med att försöka det med er. Jag ska berätta ändå. Hon nosade mig misstänkt när jag sätter på mina sneakers, lade huvudet på sned när hon såg mig ta en poop väska och gick för att sitta av hennes koppel och sele.

load...

2. Det andra testet blir svårare. Sätt din hund i ett annat rum och möblera. Om hon går rätt till sin favoritplats, hon får tre poäng. Om hon undersöker och finner sin plats på under 20 sekunder, två poäng. Om hon lägger till en ny plats med en huff, en ynka poäng.

Jag kunde inte prova det här testet, som att flytta möbler är mot min läkares ordination.

3. Detta test är roligt, och du kanske vill ha kameran redo. Ta en stor handduk eller filt och försiktigt kasta den över hundens huvud. Om hon får ut ur denna situation i ett till 15 sekunder, ge henne tre punkter. Om det tar 15 till 30 sekunder, två poäng. Om hon fortfarande sitter där timmar senare vandrade runt med en cape, du antingen har en hund med tålamod ett helgon eller hon får en usel punkt.

6 självförsvar tips jag lärt mig från min schäfer

Min wee beastie kastade bort det i tre sekunder, så jag gav henne en tre.

4. Redo att testa din hunds problemlösningsförmåga? Förhärda ditt hjärta mot dessa valp hund ögon och gör dig redo att vara den grymmaste hundägaren någonsin. Ta en behandling, ring din hund, och satte behandla under en stol eller möbel låg nog så att din hund bara kan passa en tass, men inte huvudet. Om hon rycker det med sin tass på mindre än en minut, ge henne tre punkter. Om hon tillgriper till att använda sin nos och tass, ge henne två punkter (även om jag skulle personligen ge henne en tre för påhittighet). Om hon bara använder sin nos och ger upp, det är en punkt. Å andra sidan, om din hund gör inga försök att få behandling och stirrar på dig, sedan i behandling, sedan tillbaka på dig med ett uttryck av förakt, ge henne fem punkter och få som behandlar ut för henne.

load...

Schäfer fungerar med ägaren, sätter oss till skam [VIDEO]

Jag var tvungen att ge min hund en nolla för detta eftersom jag satte behandla för nära kanten. Hennes näsa gick in och hon freakishly långa tungan fastnat det inom några sekunder. När jag satte den längre tillbaka, försökte hon med näsan igen, sedan satt och stirrade på mig och att göra poäng en poäng. Jag kommer att ta lite skulden för det.

5. Detta sista test kräver en viss kartong (eller galna MacGyver kompetens). Du är i huvudsak kommer att bygga en barriär med ett hål i den, kanalisera ditt inre barn och harkening tillbaka till de dagar av kylskåp box tidsmaskiner och slott. Med hjälp av kartong, gör en barriär som är högre än din hund när hon står på två ben (om du har en stor hund, kan detta vara en utmaning, så känn dig fri att sänka dina normer). Barriären bör vara ca 5 fot bred, och i mitten, skär ett hål. De ursprungliga instruktionerna sägs göra en öppning 3 inches bred som löper 4 inches från toppen till botten, men jag lyckades på något sätt att hoppa över den delen och fick framför mig med saxen. Jag hade inte kartong, heller, som ni kan se.

Min hund var lite förvirrad om byggprocessen, men hon gjorde tre när det var dags att ta sig runt hindret för en cookie.

Så vad gör alla dessa siffror betyder detta?

Här är 10 av de smartaste hundarna i världen - gör din valp göra listan?

16-plus poäng: Sätt en frysning av ditt kreditkort och byta lås, eftersom din hund är förmodligen sätt smartare än du är. Vem vet? Kanske hela detta test var hennes idé.

13-16: Jag säger inte att din hund är ett geni, men hon är långt över genomsnittet.

9-12: hjärnor är inte allt. När allt kommer omkring, smarta hundar kräver mycket mer mental stimulans och tenderar att komma in mer problem utan regelbunden träning och motion, så anser dig lycklig. Genomsnittet är bra.

5-8: Love inte kan mätas med siffror eller intelligens. Att vara under genomsnittet är bara bra, och dessutom var testet troligen riggade ändå, eller hur?

1-4: Din valp är inte den skarpaste krita i rutan, men vem bryr sig? Du älskar henne och hon älskar dig.

När det gäller min pooch? Låt oss bara säga att hon är smart nog att matas med dessa tester.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen

Post Husdjur

Vad ska du göra om din husdrivna hund börjar kissa inomhus

Post Husdjur

Allt du behöver veta om den nya bullerangstmedicinen för hundar

Post Husdjur

7 tips för att hålla ditt husdjur oroligt lågt under semestern

Post Husdjur

Är din hunds mikrochip orsakad av mer skada än bra?

Post Husdjur

Varför får hundar slumpmässiga utbrott av energi?

Post Husdjur

De 14 bästa hundraserna - för alla älskar en knäpphund

Post Husdjur

Allt du behöver veta om wolf-hund hybrider

Post Husdjur

130 unika manliga hundnamn för din nya valp

Post Husdjur

Hundar kan spela en nyckelroll i en cancerpatientens återhämtning

Post Husdjur

Hur många gånger om dagen borde en hund faktiskt äta?

Post Husdjur

Den kompletta guiden till kattens kroppsspråk