Hoppar blir hotade (och eventuellt utrotade) är sämre än du trodde | BurnbrightLove.com

Hoppar blir hotade (och eventuellt utrotade) är sämre än du trodde

Hoppar blir hotade (och eventuellt utrotade) är sämre än du trodde

Den allra första humla i USA har förklarats endangeredby US Fish and Wildlife Service.

Vid sekelskiftet, den rostiga lappat bumblebeewas en vanlig syn över 28 stater, men dess befolkning har dramatiskt minskat, och idag kan hittas i endast 13 stater - och i dessa stater volymen är låg.

SeaWorld är absolut skulden för Tilikum död

Humlan är sjunkande befolkning tros bero på en kombination av faktorer, bland annat förlust av livsmiljöer, intensivt jordbruk, sjukdom, exponering för bekämpningsmedel och den globala klimatförändringen.

"Vår högsta prioritet är att agera snabbt för att förhindra utrotning av rostiga lappade humla," sade Wildlife Service Midwest regionchef Tom Melius. "Notering biet som hotade kommer att hjälpa oss att mobilisera partners och fokusera resurser på att hitta sätt just nu att stoppa nedgången."

load...

Det är inte bara den rostiga lappade humla som är i riskzonen för att bli utrotade. Andra arter av bin har minskat kraftigt i befolkningen under de senaste 20 åren.

Inget av detta är goda nyheter. Vi behöver våra bin, människor; De kan inte avfärdas som irriterande varelser som buzz kring vår uteservering bord under varmt väder. Faktum är att om det inte vore för bin, skulle dessa tabeller vara nakna.

Hur mycket kostar det faktiskt kostar att äga en katt?

Som en av världens hårdast arbetande insekter, bin är avgörande för vårt ekosystem och livsmedelsförsörjning. Som pollinatörer (som fåglar, fladdermöss, skalbaggar och fjärilar), de överför pollen och frön mellan blommor, gödsling växter för att möjliggöra tillväxt och livsmedelsproduktion. Korspollinering är ansvarig för minst 30 procent av världens grödor (inklusive äpplen, bär, cantaloupes, gurka, alfalfa och mandel) och 90 procent av våra vilda växter.

load...

Miljö Amerika Christy Leavitt berättade det som det är. "Om bin dör ut, det är enkelt: inga bin, ingen mat", sade hon.

Det kommer inte bara att vara våra magar som tar träffen om bina dör ut. Kostnaden för bee nedgång på den globala ekonomin bedöms vara så hög som $ 5,7 miljarder per år. (US honungsbin producerar runt $ 150 miljoner i honung per år.)

Det kanske inte är för sent för den rostiga lappade humla, men det är sista chansen för denna art. För att göra din del i din lilla hörn av världen, rekommenderar US Fish and Wildlife Service växer en trädgård eller lägga till en infödd blommande växt till varv; minimera användningen av bekämpningsmedel, vilket vissa delar av din trädgård unmowed på sommaren och unraked under hösten för att ge humlor en säker plats att bygga sina bon; och lämnar några stående växt stjälkar i trädgårdar och rabatter på vintern. Om du stöter på humla bon, lämna dem ifred.

Dessa är de flygbolag som tillåter husdjur att resa i kupén med dig

Relaterade nyheter


Post Husdjur

12 giftiga växter som kattägare inte borde hålla i sitt hem

Post Husdjur

Allt du behöver veta om den nya bullerangstmedicinen för hundar

Post Husdjur

Så får du hunden att älska när du måste vara borta mycket

Post Husdjur

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

Post Husdjur

Skäm bort din äldre hund med dessa hemlagade mjuka hundmatrasser

Post Husdjur

Det är därför du borde inte tvinga din vegans livsstil på din hund

Post Husdjur

Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt?

Post Husdjur

Dreaded nödläkarbesök - här är hur mycket de verkligen kostar

Post Husdjur

9 viktiga tips för att ta hand om din nya fisk

Post Husdjur

Kan du verkligen lämna din katt hemma ensam medan du går på semester?

Post Husdjur

Dessa 13 kattraser uppför sig faktiskt som hundar

Post Husdjur

Gör katter fisa?