Foder din hund kokosnötsolja en hälsoskugga eller faktiskt frisk? | BurnbrightLove.com

Foder din hund kokosnötsolja en hälsoskugga eller faktiskt frisk?

Foder din hund kokosnötsolja en hälsoskugga eller faktiskt frisk?

Kostmodenycker är baserade på många saker, från vetenskap och anekdotiska bevis för vad Gwyneth Paltrow känns. Som djurägare, jag är alltid skeptisk tillämpa dessa trender till mina husdjur, men för några månader sedan, fann jag mig upp en bäck utan en paddel - eller mer specifikt, utan tillgång till doggy tandkräm. Jag var på en karibisk ö och veterinären kliniken, som i likhet med resten av ön, förlitar sig på transporter från andra håll som ofta försenade, fick slut på tandkräm.

Jag är ganska religiös om borsta mina hundars tänder, och de älskar det också, så tandkräm bristen var typ av en stor sak. Jag gjorde vad någon självaktning tusenåriga skulle göra: Jag googlade ett alternativ.

Vår favorit superfood krydda bör läggas till din hunds diet

En av de saker som kom upp var kokosolja. Jag minns att hitta flera articlesciting sina antibakteriella och antimikrobiella fördelar och människor har använt det som ett munsköljmedel under en lång, lång tid. Jag tänkte jag skulle ge det ett försök som en tillfällig strategi för att hålla plack i schack.

load...

Det är där jag önskar att jag kunde säga att det fungerade mirakel, men i verkligheten, jag har ingen aning om det var effektiva eller inte. Det fick mig att må bättre, vilket slutligen punkten. Men det fick mig att undra om att människors hälsa modenycker och tillämpa dem på våra husdjur kan vara farligt.

Har kokosolja för hundar fungerar?

Så här är det. Det finns egentligen inte så många studier alls om huruvida förmåner kokosolja hundar. Huvuddelen av bevisen är anekdotiska och en hel del är baserad på in vitro-studier, som ännu inte replikeras i människor eller hundar. Vad informationis ute är främst på människor, och det är också osäkert.

load...

Hundar dröm? Och i så fall, hur?

Saker som hjälper människor kan ibland hjälpa djur, men inte alltid. Vi är trots allt olika arter. Saker som hjälper människor kan också skada djur, som är där djurägare som vill ge kokosolja ett försök bör vara försiktig.

Risker med kokosolja för hundar

Kokosolja är hög i fett, både bra och dåliga. I små mängder, kommer kokosolja inte skada dig eller din hund om du inte är allergisk, men inlarge mängder av hög fetthalt contentcan leda till fetma, pankreatit och symtom på GI upprörd som diarré. Detta är särskilt när det gäller för små hundar, eftersom det är lätt att glömma att ställa delar för sin storlek. Prata med din veterinär för att se vad som är en lämplig mängd kokosolja för att mata din hund.

Fördelar med kokosolja för hundar

Allt detta sagt, det finns några potentiella fördelarna med att ge kokosolja till hundar så länge du matar lämpliga mängder och är inte ute efter en mirakelkur.

  • Virgin kokos oilmight förbättra hjärthälsa
  • Kokosolja kan ha anti-inflammatoriska effekter
  • Kokosolja kan hjälpa till att behandla vissa cancerformer jämfört med andra fetter
  • Kokosolja har potential som en ektoparasit kontroll schampo

Vad världen ser ut för hundar? Nu vet vi

Vad är dom?

Jag är ingen läkare, men jag tror på evidensbaserad vetenskap. Kokosolja kan vara till nytta för din hunds hälsa, men jag kommer att vänta och se vad framtiden studier visar om långtidseffekter innan jag hoppar helt på tåget. Under tiden jag nu välfylld på doggy tandkräm och innehåll att använda kokosolja i min egen matlagning.

load...

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Hur bryr du sig om hundens tänder när som helst

Post Husdjur

6 hundraser som inte går bra i vattnet

Post Husdjur

9 av dina mest pressande katthälsoproblem besvaras

Post Husdjur

Varför äter hundar gräs?

Post Husdjur

6 brutto skäl bör du sluta låta din hund kyssa dig

Post Husdjur

Hur stoppar du valpen från att tugga och mer

Post Husdjur

Gör katter fisa?

Post Husdjur

Här är varför hundar älskar att sniffa våra crotches när vi är på våra perioder

Post Husdjur

Varför katter ullar? det finns faktiskt 7 sätt att svara på det

Post Husdjur

6 misstag som husföräldrar gör när de försöker lägga sitt husdjur på en diet

Post Husdjur

Kan husdjur upptäcka mänskliga känslor?

Post Husdjur

6 överraskande saker som kan orsaka stinkande hund andedräkt