Djurägande påverkar dina barn på flera sätt positivt än ett | BurnbrightLove.com

Djurägande påverkar dina barn på flera sätt positivt än ett

Djurägande påverkar dina barn på flera sätt positivt än ett

Men medan det är uppenbart att ha ett husdjur är underhållande och ger barnen den varma fuzzies, visste du det kan också positivt påverka ditt barn på ett mycket mer djupgående sätt? Experter säger ett barns fysiska, sociala, emotionella och kognitiva utveckling kan alla uppmuntras genom interaktion med familjens husdjur.

10 kattraser som har de absolut bästa Personligheter

Fysisk

Att ha ett husdjur hjälper barnen att förbättra sina motoriska färdigheter och även bara ökar den totala aktiviteten.

I själva verket visade en studie 2010 att barn i England som hade en hund utövas i genomsnitt 11 minuter Morea dag än andra barn som inte hade en hund. Inte låter som en hel del, men lite motion varje dag kan vara allvarligt fördelaktigt för barn.

load...

Dessutom har en 2012 studie från American Academy of Pediatrics fann att barn med tidig kontakt med katter och hundar är healthierand har färre luftvägsinfektioner och öroninflammationer och behövde en kortare kurs av antibiotika än barn utan kontakt med husdjur.

Social

Du vet hur ordspråket säger: "Dog är människans bästa vän" - vilket är sant. Men husdjur kan faktiskt hjälpa människor att göra nya mänskliga vänner också.

För barn speciellt, kan husdjur vara en underbar katalysator för umgänge. Barn är mer benägna att närma sig och interagera med ett annat barn som leker med ett djur, så ett husdjur kan vara en bro mellan en mindre socialt utåtriktad barn och andra potentiella lekkamrater.

load...

”Pet ägande verkar vara en betydande factorfor lätta social interaktion och vänskap bildning inom stadsdelar,” Dr Lisa Wood, docent vid University of Western Australia, skrev i sin senaste studie via Harvard Health Publications. ”För djurägare innebär detta även till nya källor till socialt stöd, både praktiskt och känslomässigt stödjande karaktär.”

Och kattungar och valpar är inte de enda djur som kan hjälpa barnen få vänner, visade Woods studie som andra typer av husdjur, kaniner och ormar, även kan vara katalysatorer för att skaffa vänner och hitta socialt stöd.

Science har visat Barnen skulle snarare umgås med husdjur Than Syskon

Emotionell

Enligt Pet Health rådet, barn som har husdjur har högre självkänsla.

"Barn med låg självkänsla kan prata med, eller anförtro sig ett djur på ett sätt de inte skulle med människor" PHC rapporter. "De är ofta mer säker i utförandet av uppgifter som de har svårt med ett djur bara för att djuret inte bryr sig om misstag görs, inte heller kommer barnet att vara rädd för att titta dumt framför djuret."

Vettigt, eller hur? Ett husdjur är i grunden en källa till villkorslös kärlek som ger stöd men neverjudges.

Dessutom barn med husdjur tenderar att vara mer kapabel att visa empati för andra människor eftersom de lära sig att vårda sina djur.

Kognitiv

Kan ha en hund faktiskt göra ett barn utmärka sig i skolan? Enligt en studie 2011, ja.

Studien gjordes på andra gradersshowed att de som läser högt för en hund faktiskt gjort större framsteg i sin läsförmåga än sina jämnåriga som läste högt för en vuxen - möjligen på grund av hundens förmåga att bidra till att minska ett barns stress och det faktum att en hund ger ickedömande stöd.

Att ha ett husdjur kan också uppmuntra barn att lära sig mer om djur i allmänhet och i sin tur främjar en uppskattning för forskning och vetenskap.

load...

10 hundraser som inte stinker så att du inte känna skuld för att hoppa Bath Time

Att anta ett husdjur är en enorm engagemang och bör inte tas på allvar, men det kan vara det bästa du någonsin kan göra för barnens upplevelser i barndomen.

Innan du går, ta en titt bildspel nedan.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

130 unika manliga hundnamn för din nya valp

Post Husdjur

Allt du behöver veta om wolf-hund hybrider

Post Husdjur

Det är därför du borde inte tvinga din vegans livsstil på din hund

Post Husdjur

Om din hunds bark plötsligt förändras kan det vara tecken på ett hälsoproblem

Post Husdjur

9 av dina mest pressande hund hälsa frågor besvaras

Post Husdjur

Hundår till mänskliga år: hur fungerar de egentligen?

Post Husdjur

De 14 bästa hundraserna - för alla älskar en knäpphund

Post Husdjur

Hur många gånger om dagen borde en hund faktiskt äta?

Post Husdjur

Kan din hund lida av klinisk depression?

Post Husdjur

Skäm bort din äldre hund med dessa hemlagade mjuka hundmatrasser

Post Husdjur

Vattenälskande hundar som är den perfekta följeslagaren för strandbommar

Post Husdjur

Min hunds torra hud visade sig vara ett allvarligt medicinskt tillstånd