Din katt som sover i lådan kan vara tecken på ett allvarligt problem | BurnbrightLove.com

Din katt som sover i lådan kan vara tecken på ett allvarligt problem

Din katt som sover i lådan kan vara tecken på ett allvarligt problem

Katter visa alla typer av ovanligt beteende som den nya kattägaren kan tyckas förvirrande eller ens oroande. En av dessa klassiska men konstiga beteenden sover i lådan.

Sova i din egen toalett är ganska äckligt - och överväger katter är så besatt av att hålla rent, det är super-förvirrande de skulle välja lådan som en plats att ta en tupplur.

Våra egna dyrbara katter skulle aldrig drömma om en sådan grovhet, tills, det vill säga rotlösa vi dem från deras hem. Japp, vi försökte att göra en övergång till en ny lägenhet som stressfri som möjligt, men att flytta skickade vår katt Bill rakt kattlådan. Och han behövde inte ens att kissa.

25 Cat Beteenden som verkar Random, men verkligen inte

Denna låda gömmer varade i flera dagar. Först skulle han inte ens komma ut för att äta - vi var tvungna att lämna mat bredvid rutan och han skulle ta några tuggor medan han fortfarande sitter i den. Men efter några dagar och en hel del uppmärksamhet, började han ge sig ut i sin nya plats.

load...

Stressfaktorn

Enligt vår veterinär vid Prospect djursjukhus, sova och gömmer sig i lådan är en vanlig reaktion hos katter till en alltför stressande situation. Även om det kan verka brutto till sällskapsdjur ägare, kan en katt låda känns som den enda fristad i nya omgivningar, eftersom det luktar det gör. Enligt Susan Parettsof The Nest "katter faktiskt markera sitt territorium med sin urin och dess doft kan ibland vara skönt att en orolig katt."

Katter gömmer också kattlådor av samma skäl som de gömmer i pappkartonger - de mindre, slutna utrymmet känns extra skydd. Mychelle Blake, MSW, CDBC och expert för Pet Health Network, sade SheKnows "Det är därför om du besöker ett djurhem, kommer du ofta ser katter i sina kennlar ligger i deras kattlådor."

load...

Om du har nyligen antagit en annan husdjur (särskilt en katt), kan din katt sova i sin låda som en handling av att hävda det. Katter är mycket territoriella, och om ett annat djur hotar deras utrymme, kommer de agerar i syfte att hävda dominans.

Varför Katter Knåda? Det finns faktiskt 7 sätt att svara på det

Åtgärd: Om din katt känsla hotas av ett annat djur, se till att det finns lika många kattlådor runt som det finns kattdjur. Om du har en hund, se till att lådan är ur vägen, så att katten inte känns som det måste smyga med hunden varje gång man vill använda den. Du kan också använda feromonspray och diffusorer runt kattlådor för att lindra stress.

UrinPOS=TRUNC problem

Sova i kattlådan kan också vara ett tecken på något mer allvarligt, så du vill vara säker och övervaka din katt noga om det plötsligt börjar göra det. Dr. Celeste Clements, DVM, DACVIM, berättade SheKnows "Om kattens beteende är ovanlig eller ändras på annat sätt, bland annat brist på aptit eller törst eller möjligen ökad törst eller om du noterar en förändring i djurets sociala interaktioner, eller att han eller hon sover mer eller tycktes ha svårt att röra sig när de tas bort från lådan, då ett mer allvarligt tillstånd eller sjukdom kan förekomma."

Detta kan vara ett tecken på ett antal sjukdomar, inte bara sådana som har att göra med eliminering. Men om du märker att din katt (särskilt om det är man) sittande eller hukande i sin låda under långa tidsperioder, repor på kullen men producerar ingen urin, kan det ha en nedre urinvägarna sjukdom. Enligt Animal Planet kan hankatter utveckla kristaller i deras urinethat om de lämnas obehandlade, kan blockera deras förmåga att urinera helt. Full blockering som detta kan vara dödlig på bara 48 timmar, så om du märker att din katt Sila att urinera mer än en gång, ta den till veterinären omedelbart.

Med detta sagt, bör du inte hoppa till det värsta scenariot om din katt plötsligt börjar sova i sin littler låda. Bara hålla ett vakande öga på det och om andra ovanliga beteenden som de som anges ovan, börja utveckla, ska du definitivt ge din veterinär ett samtal.

load...

Relaterade nyheter


Post Husdjur

6 misstag som husföräldrar gör när de försöker lägga sitt husdjur på en diet

Post Husdjur

9 av dina mest pressande hund hälsa frågor besvaras

Post Husdjur

Ska du lägga till olivolja till din hunds diet?

Post Husdjur

Drömmer hundar? och om så, vad sägs om?

Post Husdjur

200 små hundnamn som ger din mini-pup några seriösa swagger

Post Husdjur

Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt?

Post Husdjur

Här är hur mycket det verkligen kostar att sätta en hund ner

Post Husdjur

Ska du använda äppelcidervinäger på dina hundar?

Post Husdjur

Din sommarresa checklista för att ta en vägresa med din hund

Post Husdjur

10 hundraser som uppför sig som katter - om du verkligen inte kan tänka dig

Post Husdjur

5 steg för att uppfylla ditt husdjur öde som modell

Post Husdjur

Det är därför du borde inte tvinga din vegans livsstil på din hund