Det är du, inte din kattunge: 7 saker du gör som irriterar din katt | BurnbrightLove.com

Det är du, inte din kattunge: 7 saker du gör som irriterar din katt

Det är du, inte din kattunge: 7 saker du gör som irriterar din katt

Om du delar ditt hem med katt följeslagare har du förmodligen lagt märke till att katter kan vara. Ombytlig. Visst, de kan vara lika tätt och kärleksfull som nästa husdjur, men de är inte sådana att dölja sitt missnöje heller. Av denna anledning, katter fånga en hel del kritik för att vara persnickety. Men har du någonsin slutat tänka kanske du bara irriterande dem?

Hey, ingen av oss är perfekt - som det gamla ordspråket säger, att fela är mänskligt. Det är säkert att säga att även om de flesta av oss har de bästa avsikter, vi är alla skyldiga till irking våra katt vänner från tid till annan. Så i en anda av att göra det mindre, här är några saker som kan leda till några allvarliga katt itude.

1. Överraskningar

Bild: Giphy

load...

Jag menar, c'mon, y'all. Så lustiga som det kan tyckas i ögonblicket för att titta på din katt språng tre vertikala fötter i luften vid åsynen av en kasserad gurka, är det förmodligen inte att vinna dig några punkter med din katt. Om vi ​​verkligen vara ärliga, det är bara typ av oförskämd. Dessutom kan det vara dåligt för din katt nervsystem. I själva verket är din katt förmodligen inte ett fan av några plötsliga rörelser.

2. Ignoreras

Bild: Giphy

Vad kan vara viktigare än att uppmärksamma din katt på deras varje vink? Din katt bryr sig inte om du är i mitten av att skriva upp ett viktigt betänkande - om din bärbara dator tar bort sin rättmätiga uppmärksamhet, kommer de helt enkelt sitta på den. Katter har helt klart en hög uppfattning om sig själva, och de förväntar sig fullt du ska känna samma sak. Det finns en implicit förståelse för att om de skaver mot benen eller knuffa dig med huvudet, kommer du släppa allt att duscha dem med ömhet.

load...

9 brutto skäl inte bör ta ditt husdjur till sängs med dig

3. En smutsig kattlåda

Bild: Giphy

Även om det kan vara jobbigt att rengöra din katts kattlådan varje dag, din katt förmodligen kommer att kasta lite shadeyour sätt om du inte gör det. Vem kan klandra dem, eller hur? Se bara till att rengöra kattsand del av din dagliga rutin, och din katt kommer troligen (* förhoppningsvis *) slutar skulking förflutna och ger dig stanken ögon.

4. Tvångs ömhet

Bild: Giphy

Här är det sak om katter - de kan vara gosig, ja. De kan vara mycket tillgiven. Men du kan inte bara sidle upp till din katt vän och få dem att vara din gosa kompis. Den som myntade uttrycket "mitt sätt eller highway" måste ha haft en katt eftersom när det gäller kärlek, måste det vara på din katt villkor. Något mindre kommer sannolikt att belönas med en swat eller en liten bit.

Cat-scratch fever är allvarligare än vi trodde, men det finns ingen anledning till panik

5. Dominera över dofter

Bild: Giphy

Din katt har över 200 miljoner (ja, 200 miljoner!) Luktreceptorer i näsan, så det är självklart att de har ett mycket känsligt luktsinne. De använder den för att upptäcka byten, rovdjur och allierade - inklusive dig - så överväldigande parfymer och dofter kan skjuta upp dem på ett avgörande sätt. Så om din kisse kör någonsin i motsatt riktning när de ser dig komma, kanske du har din signatur doft att skylla.

6. Pott couture

Bild: Giphy

För att vara tydlig, har din katt vän inget intresse av struttade ner en verklig katt promenad. Och till skillnad från hundar som är något mottagliga för idén, katter i allmänhet inte gräva att klä uplike en docka. Om du någonsin försökt att sätta en katt i kläder, misstänker att du förmodligen lika mycket baserat på din katts bristande samarbete.

load...

7. Bailing mid-play

Bild: Giphy

Vad är det gamla uttrycket? Titta inte en gåva häst i munnen? Jo, de kunde lika gärna ha talat om katter. Om din katt bestie någonsin fattar beslut om nåd dig med någon cuper speltid, skulle du gör bäst att inte ta det för givet - vem vet när de ska skänka sin friskiness på dig igen. Här är hake: När en katt är på humör för att spela, de vill följa igenom. Om du börjar spela med dem och sedan lösa efter några minuter, kommer du förmodligen att tjäna din katts vrede.

8 livs hacka garanterat att göra med en katt så lätt som du trodde det skulle vara

Detta inlägg är sponsrad reklam av tillverkaren av Feline Pine ™ kattsand och SheKnows Media.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Hur ofta ska du tvätta din hund?

Post Husdjur

9 viktiga tips för att ta hand om din nya fisk

Post Husdjur

De bästa hundnamnen på 2018 är in och de är inte vad vi förväntade oss

Post Husdjur

Varför verkar inte hundar ha navelknappar?

Post Husdjur

Vad du inte vet om hundkattfetma kan döda din furievän

Post Husdjur

Om du vill ha en lojal hund som älskar att simma, kolla in den portugisiska vattenhunden

Post Husdjur

Hundar kan spela en nyckelroll i en cancerpatientens återhämtning

Post Husdjur

Den kompletta guiden till kattens kroppsspråk

Post Husdjur

Hur intelligent är din hund? här är hur du kan ta reda på det

Post Husdjur

Är din inomhus katt blir tjock? här är hur du får dem att flytta

Post Husdjur

Om din hunds bark plötsligt förändras kan det vara tecken på ett hälsoproblem

Post Husdjur

Katt nyser är bedårande, men de kan också betyda att du behöver ringa till veterinären