Det är därför du borde inte tvinga din vegans livsstil på din hund | BurnbrightLove.com

Det är därför du borde inte tvinga din vegans livsstil på din hund

Det är därför du borde inte tvinga din vegans livsstil på din hund

Som vegetarian och tidigare vegan, måste jag erkänna mitt intresse har väckt nyligen av en framväxande trend i djurvård: veganism i husdjur. Att veta allt hälso- och ekologiska / etiska skäl jag personligen prenumererar på en sådan diet, kan jag inte låta bli att tänka - kan detta vara en bra sak för min hund också?

Har du någonsin velat att luta sig tillbaka och njuta av en kall öl med din hund? Tja, nu kan du

Även om jag inte är säker på att min sassy pit bull-choklad Lab mix, Idgie skulle vara fruktansvärt entusiastiska skära kött ur hennes måltider, jag är verkligen beredd att ge det en chans om det är i hennes bästa intresse. Så, i namn av min hund potentiella hälso anrikning, bestämde jag mig för att göra en del efterforskningar.

load...

Här är vad jag hittade om detta ganska kontroversiell ännu stigande trend i Pet Care.

Vad är djur veganism?

Det fungerar på samma sätt för husdjur som det gör för människor. Genom att anta en vegan diet för ditt husdjur, skulle du åta sig att avstå från utfodra dem någon mat som kommer från djur. Detta inkluderar mejeri samt animaliska produkter (tror läder kragar, etc.).

Varför människor som gör det?

Här är där samtalet blir knepigt. För människor kan orsakerna vara allt från bette vår hälsa att göra val baserat på våra personliga föreställningar om etik, religion eller miljön. Även om de flesta djurägare håller med om att djur har känslor och relativt Evolved tankeprocesser, de är inte i stånd att göra thosekinds av beslut för sig själva.

load...

Gör våra husdjur bli arg på oss? Jag frågade ett husdjur psykiska att ta reda på

Detta innebär att vissa människor som väljer en vegan diet för sina husdjur är tillskriva sin tro till sina husdjurs kost - deras synpunkter bär över i vad de äter deras fyrbenta följeslagare. Det finns dock även dokumenterade fall av djurägare som Shelley Boyle i Atlanta, Georgia, vars vet föreslog en vegan diet för Shelley hund, Cleo, på grund av hälsofrågor.

Är det ens hälsosamt för husdjur?

När jag frågade pet specialist Dr Bruce, DVM, som har över 15 års erfarenhet inom veterinärmedicin sina tankar om huruvida en vegan diet för husdjur var frisk, förklarade han, "i det vilda, hundar och katter är inte veganer -.. Deras kroppar sätts upp för att äta kött, och detta är något som jag tycker borde fortsätta i deras domesticerade liv för att försöka mata en sann vegan diet [till ditt husdjur] skulle vara mycket svårt att få en komplett och balanserad kost i skulle inte rekommendera det."

Är det möjligt att säkerställa ditt husdjur får tillräckligt med protein med en vegansk kost?

Enligt styrelse-certifierad veterinär nutritionist Cailin Heinze, VMD, det är helt enkelt inte lämpligt för katter, eftersom det strider mot deras fysiologi. Men hon säger, "För hundar, säkert vegetariska och veganska kost kan göras, men de måste göras mycket, mycket noga. Det finns ett stort utrymme för misstag, och dessa dieter är förmodligen inte så lämpligt som dieter som innehåller åtminstone några animaliskt protein." Detta verkar onekligen i linje med vad Dr Bruce berättade, som han sade att uppnå en komplett och balanserad kost detta sätt skulle vara mycket svårt. Inte omöjligt.

Jag tillbringade hundratals dollar bara för att ta reda på min hund har gas

load...

Vad är den nedersta raden?

De flesta experter tycks vara överens om att en vegansk kost är definitivt inte en bra idé för katter - det finns även uppmärksammade fall där en vegankost nästan ledde till katt död - eftersom de är obligata köttätare, vilket innebär att de i huvudsak behöver animaliskt protein för att överleva. Men det finns bevis som tyder på att hundar kan tänkas leva på en växtbaserad kost, men det är inte att rekommendera. Liksom katter, de är klassificerade carnivora, men till skillnad från katter, är moderna hundar inte obligata köttätare. De har anpassat över tiden till en allätare kost.

Utan särskilda instruktioner från din veterinär, är det bättre att välja en balanserad mat som inte är fylld med bearbetade ingredienser eller fyllmedel. På senare tid har jag (och Idgie s) favorit varit Blue Buffalo Wildernessdog mat. Hon älskar smaken, jag älskar att det är tillverkat av högkvalitativt kött och inte innehåller några biprodukter. Win-win, folks.

Det finns ingen brist på information samt experter där ute att stärka varje sida av detta argument, är den nedersta raden så här: Om du har en pålitlig familje veterinär, kontakta dem innan du gör någon förändring till ditt husdjur kost - särskilt en som större som att gå vegan.

Detta inlägg sponsrades av Blue Buffalo Wilderness.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Är din inomhus katt blir tjock? här är hur du får dem att flytta

Post Husdjur

Så får du hunden att älska när du måste vara borta mycket

Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen

Post Husdjur

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

Post Husdjur

Varför får hundar slumpmässiga utbrott av energi?

Post Husdjur

12 överraskande (och ibland skumma) tecken, din katt hatar faktiskt inte dig

Post Husdjur

8 tips för att hålla din hund lugn under årets 4 juli fyrverkerier

Post Husdjur

Dreaded nödläkarbesök - här är hur mycket de verkligen kostar

Post Husdjur

6 självförsvarstips jag lärde mig från min tyska herde

Post Husdjur

9 av dina mest pressande hund hälsa frågor besvaras

Post Husdjur

Varför äter hundar gräs?