Det är dags att sluta skrämma din katt med gurkor | BurnbrightLove.com

Det är dags att sluta skrämma din katt med gurkor

Det är dags att sluta skrämma din katt med gurkor

Internet älskar sina katter, och som för sent, älskar det särskilt dess katter flippar ut över några gurkor. Slumpmässig. Men lustiga.

10 katter vs julgran GIF för att få dig i julstämning

När en gurka visas bakom en katt eller bredvid det - särskilt när de äter - det ofta utlöser katten att hoppa eller freak out och fly, vilket vissa extremt populära GIF och videor.

Om du behöver bevis:

@angienessyoalso en katt rädd för gurka pic.twitter.com/SubyKKTmqa

- Nash (@Nasharchy) December 24, 2015

Katt, gurka pic.twitter.com/DhDn2sZgzr

- Diana Mazkalnins (@DianaMazkalnin) December 23, 2015
load...

Men det visar sig, katter är inte riktigt rädd för gurkor. De är rädda för ormar, rovdjur och slumpmässiga objekten smyga upp bakom dem. Några teoretisera gurka liknar nog att ormar att om man plötsligt dyker upp bakom dem är det instinktiva för dem att hoppa. Höjdhopp håller dem från att bli biten om gurkan var i själva verket en orm.

25 slumpmässiga katt beteenden slutligen förklaras

"Om en katt ser något slingrande över marken, katten ofta Jumpa par fötter upp i luften, ett beteende som förhindrar att bli biten av en orm", sa djur beteendevetare Con Slobodchikoff under en intervju med ABC.

Han tillade: "Katter är genetiskt hard-wired genom instinkt att undvika ormar. Gurkor ser tillräckligt som en orm för att få kattens instinktiva rädsla för ormar sparka in."

load...

Det är inte bara gurkor som kan utlösa detta hoppande svar, även om det verkar vara livsmedlet som ser mest lik den hal djuret. Det hjälper inte att katter inte ser färgen på samma sätt människor gör. De ser färg som mindre levande än vi människor, särskilt gröna och röda, så den gröna lätt skulle kunna se ut den gröna av en orm.

"Något som ser ut som en orm kan producera den instinktiva rädsla svar," Slobodchikoff sade i samma intervju med ABC. "Gurkor är formade mer som ormar med sina böjda sidor än ax eller auberginer, så att de producerar en större respons."

100 unika kattnamn som har så mycket personlighet som din nya kisse

Dr. Roger Mugford, även ett djurs beteende expert, berättade Telegraphthat på grund av en katt misstänkt natur, många objekt kan teoretiskt orsaka samma svar.

”Katter måste vara misstänksamma mot det okända: Det kan representera risk för en orm eller något annat rovdjur”, säger Mugford. ”Jag misstänker att det skulle vara samma reaktion på en modell spindel, en plast fisk eller ett mänskligt ansikte mask.”

Och medan detta gurka fenomen är visserligen roligt att bevittna, bör du inte göra en vana att skrämma din katt regelbundet, om någonsin. Det visade sig, att ständig rädsla kan orsaka långvariga skador.

"Varje gång du skrämma ett djur, riskerar du orsakar psykiska skador, så att djuret kommer att vara rädd inte bara gurkor" Slobodchikoff sa, "men även omgivningen där gurkan presenterades för djuret."

Hellre än freaking din fyrbenta vän ut till den punkt utan återvändo, är det bäst att införa nya objekt långsamt och försiktigt, och inte när katten äter eller har sitt huvud i en skål, som är en utsatt position. Se till att de har gott om utrymme för att fly, om de känner behov så att de inte bryter några objekt runt huset eller skada sig.

load...

Plötsligt de katt videor verkar ganska tråkigt. Sensmoralen i historien: Lämna de gurkor i kylskåpet där de hör hemma.

Är du förvånad över att skrämma din katt med en gurka faktiskt kan orsaka långvariga skador?

Taggad i

Relaterade nyheter


Post Husdjur

6 sätt att öka ditt husdjurs immunförsvar och undvika den farliga hundinfluensan

Post Husdjur

Leaky gut syndrom inträffar inte bara hos människor - din hund påverkas också

Post Husdjur

Ja, din hund kan få stis - här är vad du behöver veta

Post Husdjur

8 saker som en husdjursnäringsexpert vill att du ska veta om ditt husdjur

Post Husdjur

Paraphimosis är den märkliga hunden penis tillståndet du behöver veta om

Post Husdjur

7 hundar som ser ut som en verklig scooby doo

Post Husdjur

Hur många hundar är för många?

Post Husdjur

7 tips för att ta den perfekta doggie-bilden

Post Husdjur

9 viktiga tips för att ta hand om din nya fisk

Post Husdjur

Om det verkar som att din hund alltid är sjuk kan matallergier vara den skyldige

Post Husdjur

Om du någonsin ifrågasatte hur viktiga servicehundar är, här är beviset

Post Husdjur

Här är hur mycket det verkligen kostar att sätta en hund ner