Dessa trendiga designerhundraser ger dig tillbaka tusentals dollar | BurnbrightLove.com

Dessa trendiga designerhundraser ger dig tillbaka tusentals dollar

Dessa trendiga designerhundraser ger dig tillbaka tusentals dollar

Låt oss inse det: Trendig designer hundar är bortom söt. För det mesta har de squishy små ansikten som ingen kunde motstå - men skulle du släpper över $ 1000 på en hund som inte är en ren ras eller ens erkänt av American Kennel Club som ras?

Allergivänliga hundraser som kommer att spara dig från en hel del snuva

För många är svaret ja. Designer hundar kommer med en enorm prislapp - vissa till och med kosta mycket mer än AKC-erkända renrasiga valpar - men det har inte avtagit deras popularitet.

Vad även är en designer hund?

Det korta svaret är att en designer hund är en korsning mellan två renrasiga hundar - en hybrid.

load...

Men bara för att en designer hund är inte en pure betyder inte att det är en oavsiktlig hookup mellan två slumpmässiga hundar som bara råkar ha söta valpar. Inte varje mutt eller blandras anses vara en designer hund. Hybrid hundar är en avsiktlig blandning av två renrasiga hundar, vanligen framavlade för att ta fram det bästa drag av varje ras. Till exempel Labradoodles är en korsning mellan en labrador retriever och en pudel, vilket ger en stor och vänlig hund som inte fäller mycket.

En annan fördel med hybrid hundar är bättre hälsa. Enligt International Designer Canine Association "En grundläggande motiv för [hybrid avel] är ett försök att minska förekomsten av vissa ärftliga hälsoproblem ofta finns i de renrasiga raser som används för designern korset, och samtidigt behålla sina mer tilltalande och ofta friskare drag."

load...

Den amerikanska Canine Hybrid Club listar nästan 600 hybrid hundraser, vissa blandningar som kostar mycket mer än andra. Om du är ute efter att ansluta sig till designer hund trend, kolla in dessa populära - och i vissa fall, super-dyrt - hybrid hundar.

1. Labradoodle

Älska familjeorienterad personlighet en Lab, men inte vill ta itu med alla avgivande? Då en labradoodle kan vara rätt hund för dig. En korsning mellan en labrador retriever och pudel, var detta hybrid hund först uppvuxna i Australien på 1980-talet av uppfödare Wally Conron, som försökte skapa en hund med Lab vänliga och lydiga karaktär och pudel är allergivänliga päls.

Kostnad: Upp till $ 1500 på Puppyfinder.com

2. Goldendoodle

En annan familjevänliga hybrid är goldendoodle en korsning mellan golden retriever och pudel. Det har funnits sedan 1990-talet. Goldendoodles är träningsbara, ivriga att behaga hundar som gör bra i stora gårdar eller med en familj som kan ge det massor av uppmärksamhet och motion.

Kostnad: Upp till $ 2000 på PuppyFinder.com

3. Cockapoo

En korsning mellan cocker spaniel och pudel har cockapoo funnits i USA sedan 1940-talet. Denna nonshedding valp kommer i olika storlekar beroende på storleken av pudel som används för avel. Cockapoos är vanligtvis vänlig och trogen följeslagare hundar som är angelägna om att behaga.

Kostnad: Upp till $ 1800 på Puppyfinder.com

4. Peekapoo

Den peekapoo är en korsning mellan en Pekingese och pudel. Denna lilla hund är perfekt för djurälskare med allergier eftersom pälsen har lite ilska och inte fäller mycket. En bra hund med barn och andra djur, är peekapoo en intelligent, trainable valp som gör bra inomhus.

Kostnad: Upp till $ 1500 på PuppyFinder.com

5. Chorkie

En söt korsning mellan Chihuahua och Yorkshire terrier, är Chorkie en diminutiva designer hund som är smart, lekfull och älskar att resa (och vid runt dess karaktäristiska 6-pound storlek, är lätt att transportera). Chorkies kan ha långa eller korta rockar och - bonus - inte kräver omfattande grooming.

load...

Kostnad: Upp till $ 950 på PuppyFinder.com

6. Puggle

Erkänts av International Designer Canine Association sedan 2009, är puggle en hybrid hund skapas genom avel mops och beagle. Vanligtvis små till växten, Puggles är vänliga, energisk familj hundar som gör bra inomhus, men samtidigt kräver daglig motion.

Kostnad: Upp till $ 500 på PuppyFinder.com

7. Maltipom

Om du gillar små, tillgiven och fluffiga valpar kan maltipom vara hunden för dig. En blandning mellan den maltesiska och Pomeranian är maltipom en lekfull hög energi hund som är ivriga att behaga och lojal mot sin familj. På grund av sin långa silkeslen hår, denna hybrid hund behöver regelbunden borstning.

Kostnad: Upp till $ 1150 på PuppyFinder.com

10 fakta om valpar även hund människor inte vet

Innan du går, ta en titt slideshowbelow.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

10 saker du inte visste om den nationella hundshowen

Post Husdjur

Varför är min katt vara en ryck? 7 gemensamma orsaker till katthet

Post Husdjur

Om din hund slumpmässigt blir aggressiv kan vi veta varför

Post Husdjur

Behöver du oroa dig för BPA nivåer i din hund?

Post Husdjur

6 saker som din veterinär önskar att du visste

Post Husdjur

5 steg för att uppfylla ditt husdjur öde som modell

Post Husdjur

130 unika kvinnliga hundnamn som är perfekta för din pup

Post Husdjur

Cesar Millan ger oss några av hans mest överraskande och effektiva hundträningstips

Post Husdjur

Det här är vad du ska göra om din katt eller hund blir stuckad av en bi

Post Husdjur

9 skäl att anta en katt är det absolut bästa

Post Husdjur

Din katt som sover i lådan kan vara tecken på ett allvarligt problem

Post Husdjur

Leaky gut syndrom inträffar inte bara hos människor - din hund påverkas också