Är du osäker på vilka vacciner din hund verkligen behöver? Här är en komplett lista | BurnbrightLove.com

Är du osäker på vilka vacciner din hund verkligen behöver? Här är en komplett lista

Är du osäker på vilka vacciner din hund verkligen behöver? Här är en komplett lista

Vi älskar våra hundar som de är familjen och kommer att göra vad som helst för att skydda dem - men ibland att veta exakt vilka vaccinationer våra husdjur behöver blir knepigt. Över vaccination är en så het knapp fråga för både människor och djur nuförtiden och förvirring över vad som behövs och vad som inte kan göra människor skygga vaccinationer helt och hållet.

Men ordentlig vaccination är avgörande för att hålla din hund frisk - och förebyggande vård kommer också att spara stora pengar i veterinär räkningar på vägen.

Enligt American Animal Hospital Association, finns det två typer av vacciner: core vaccin som ska ges till varje hund och icke-kärn vacciner som ges när situationen gör det nödvändigt. Vi pratade med veterinären Dr. Corey Shagensky, grundare och ägare av Progressive Animal Wellnessin Avon, Connecticut, och han hjälpte oss sätta ihop en lista på vad din valp behöver och när baserat på 2011 riktlinjer som tillhandahålls av AAHA.

load...

KärnPOS=TRUNC vacciner

Rabies: Det rabiesvaccin skyddar din hund mot infektion av rabiesvirus. Det ges till valpar vid 12 veckor gamla, med booster skott vid ett år och vart tredje år efter att om statens lag kräver att göras oftare. "The rabiesvaccin är kritisk, inte bara för hälsan hos katter, hundar och boskap, men för folkhälsan i allmänhet," sade Shagensky. "Rabies har i huvudsak eliminerats från hund och katt befolkningen i USA. Detta ger en viktig barriär mot mänsklig rabies infektion eftersom husdjur är djuren som folk oftast kommer i kontakt med varandra."

Ja, din hund kan få könssjukdomar - Här är vad du behöver veta

DA2PP: The DA2PP Vaccinet är ett kombinationsvaccin som skyddar din hund från många allvarliga sjukdomar, den vanligaste av dessa är valpsjuka. Enligt Shagensky är valpsjuka en virussjukdom som drabbar både immun och neurologiska system och det kan vara snabbt dödlig. Den DA2PP skyddar också från adenovirus-2, parvovirus och para - allt som sträcker sig från allvarliga till potentiellt dödliga för din hund. Detta vaccin startar cirka 6 till 8 veckor gamla och ges var tredje till var fjärde vecka tills valpen är 14 till 16 veckor gamla. Det ges som en booster skott på ett år och därefter vart tredje år.

load...

Canine parvovirus: The Pet Health Network rekommenderar starkt denna kärna vaccin. Parvo sprids från hund till hund genom direkt eller indirekt kontakt med fecesand träffar valpar särskilt svårt eftersom deras immunförsvar inte är ännu fullt utvecklad. Tarm form av Parvo kan orsaka omfattande uttorkning och hjärt-form som tenderar att attackera valpar orsakar hjärt- och andningssvikt och leder ofta till döden.

Icke-kärn vacciner

Bordetella (kennelhosta): Bordetella-vaccin skyddar mot ett mycket smittsamma bakterier som orsakar luftvägsinfektioner hos hundar. "På tass, vi anser att detta är ett 'semi-core' vaccin genom att vi ger det till alla valpar, tillsammans med en av sina DA2PP vacciner. Vi raket det sedan årligen för hundar som tillbringar någon tid på daghem, kennlar, ombordstigning anläggningar visar hund eller några groomers ", säger Shagensky.

Canine influensa: Canine influensa är en ny sjukdom som enligt Shagensky, påverkar endast hundar i vissa delar av landet just nu. "Hundar som bor i dessa områden som går till platser där det finns en hel del hundar inomhus på en gång (kennlar, daghem, utställningar etc.) bör få detta. Det skyddar mot en mycket smittsam respiratorisk sjukdom som har ca 5 procent dödlighet ", sade han. Lokala veterinärer kan ge råd om denna sjukdom har noterats i din region och avgöra huruvida vaccinet behövs för din hund.

Lyme-vaccin: The lyme vaccinet ger omkring 85 till 90 procent skydd mot Lyme-sjukdom hos hundar i områden med fästingar och där sjukdomen är närvarande, enligt Shagensky. "Vissa hundar producerar inte ett bra svar på vaccinet", tillade han. "Även om vaccinet är licensierad för ett år, vissa hundar kan behöva få detta vaccin var sex till nio månader för att upprätthålla tillräckligt skydd."

load...

Vad du inte vet om hunden / katten fetma skulle kunna döda din fyrbenta vän

Leptospiros: leptospiros en sjukdom mestadels okända för allmänheten, orsakas av en bakteriell infektion sprids genom urinen hos vilda djur (vanligtvis gnagare). En infektion kan orsaka allvarliga lever- och / eller njurskador och potentiellt kan överföras till människor. Shagensky säger hundar utsätts för vilda djur eller någon utomhus vattenkällor kan vara i riskzonen för denna infektion. Fråga din veterinär om "lepto" är utbredda i ditt område, och om din hund är i riskzonen.

Crotalid (skallerorm) gift toxoid: "Detta vaccin bör ges till hundar som kan utsättas för Västra Diamond skallerormar," sade Shagensky. Två doser ges efter 4 månaders ålder, och sedan årligen. Han varnar för att även med vaccinet måste hundar som faktiskt får en bit fortfarande få omedelbar läkarvård.

Hitta en veterinär nära dig

Partners för friska husdjur är en ideell initiativ som arbetar med veterinärer och andra djurvårds företag för att säkerställa djuren får den förebyggande vård de behöver. Besök deras websiteto hitta en pålitlig veterinär i ditt område.

Leaky Gut Syndrome är inte bara förekommer i människor - din hund påverkas Too

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Hata inte oss när du blir helt beroende av dessa bedårande husdjursbloggar

Post Husdjur

Det är dags att sluta skrämma din katt med gurkor

Post Husdjur

Gör katter fisa?

Post Husdjur

Den kompletta guiden till kattens kroppsspråk

Post Husdjur

Seaworld är absolut skyldigt för tilikums död

Post Husdjur

Hundar kan spela en nyckelroll i en cancerpatientens återhämtning

Post Husdjur

Håller rakningen på hundens kappa dem verkligen svalare?

Post Husdjur

Kan husdjur upptäcka mänskliga känslor?

Post Husdjur

Din katt som sover i lådan kan vara tecken på ett allvarligt problem

Post Husdjur

Om din hunds bark plötsligt förändras kan det vara tecken på ett hälsoproblem

Post Husdjur

9 av dina mest pressande katthälsoproblem besvaras

Post Husdjur

Leaky gut syndrom inträffar inte bara hos människor - din hund påverkas också