Är din hund äta sin egen poop? här är hur man stoppar den otäcka vanan | BurnbrightLove.com

Är din hund äta sin egen poop? här är hur man stoppar den otäcka vanan

Är din hund äta sin egen poop? här är hur man stoppar den otäcka vanan

Första gången jag såg en hund som äter sin egen bajs, definitivt kom jag nära att kasta upp. Koprofagi eller dogseating eget bajs, är en tyvärr vanligt fenomen som frustrerar hundägare över hela världen.

Vad orsakar koprofagi?

Coprophagiacan ha medicinska orsaker, men det är inte heller riktigt lika onaturligt att hundar som det är för oss. Kvinnliga hundar äter sina valpar avföring, och många hundar äter bajs och andra nonfood ämnen som en del av undersökande beteende enligt experter. Om din veterinär har uteslutit en medicinsk orsak till din hunds koprofagi, så finns det bara en sak som räknas: att stoppa den. Eftersom låt oss inse det. Koprofagi är brutto.

load...

Plocka bajs omedelbart

Det enklaste sättet att eliminera koprofagi är att plocka upp efter din hund omedelbart. För människor som bor i flerbostadshus eller i städerna, är detta en självklarhet, men för dem av oss med stora gårdar och doggy dörrar, kan detta verka lite obekvämt. Kom bara ihåg att din hund inte kan äta bajs om du plocka upp först.

De flesta hundar poop på ett regelbundet schema. Observera din hund att ta reda på hur ofta de bajsa och där de gillar att bajsa, och följa dem. När de går, skopa upp den och kasta den på en plats där din hund inte kan få till det.

Gå din hund i koppel

Walking din hund i koppel ger dig kontroll över var de går och vad de äter. Om du verkligen vill få grepp om din hunds unappetizing aptit är koppel promenader det säkraste sättet att förhindra det. Knyt en baggy till koppel så att du alltid beredd att städa upp efter din hund också, och din hund kommer inte att ha några fler chanser att äta bajs.

load...

7 regler aldrig att bryta på hunden park

Beteende modifiering

Hundar är intelligenta djur, som kan lära kommandon. Du kan använda detta till din fördel. Det finns flera olika sätt du kan avskräcka koprofagi, så prata med en tränare eller en veterinär om den bästa tekniken för din hund.

6 tecken din hund behöver desperat lydnadsträning

Grundläggande lydnadsträning kan hjälpa dig att övervinna denna otäck vana. Utbildning din hund att potta på kommando är ett bra sätt att börja. När din hund har bajsat, kalla honom tillbaka till dig och belöna honom, sedan få honom sitta och bo medan du städa upp efter honom.

Livsmedelstillsatser

Vissa källor på nätet rekommenderar att lägga saker till din hunds diet eller spraya avföring med saker som varm sås. Veterinariansdon't nödvändigtvis rekommenderar detta, eftersom hundar kan bli toleranta mot den avskräckande och det är inte en mycket effektiv strategi. Lägga till en laxerande som pumpa kan avskräcka din hund från att äta poop, eftersom de flesta hundar tycks föredra välformade avföring, men då måste man ta itu med sanering rörigt bajs.

Nyfiken katt i koppel gillar att ta sin ägare för promenader [VIDEO]

De bästa sätten att stoppa koprofagi hos hundar är att förebygga och beteendeförändring. Plocka upp efter din hund och övervaka honom när det är möjligt, och använda din lydnadsträning till din fördel att stoppa koprofagi i dess spår.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Varför äter hundar gräs?

Post Husdjur

Dreaded nödläkarbesök - här är hur mycket de verkligen kostar

Post Husdjur

6 självförsvarstips jag lärde mig från min tyska herde

Post Husdjur

11 saker förstår endast gränsöverskridande ägare

Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

Varför är katter så darrade noga över maten?

Post Husdjur

Om du ska färga ditt husdjurs päls en skraj nyans gör du det åtminstone säkert

Post Husdjur

Gör katter fisa?

Post Husdjur

9 saker som din hund inte tror du förstår

Post Husdjur

Visas, träning två hundar kan faktiskt vara enklare än en

Post Husdjur

10 kattraser som har de absolut bästa personligheterna

Post Husdjur

Varför rullar hundar i poop?