Alla dina tunga frågor svarade | BurnbrightLove.com

Alla dina tunga frågor svarade

Alla dina tunga frågor svarade

Förra veckan talade vi allt om katt tungor. Nu är det dags att fira de awesomely gulliga hund tungor.

Förutom att hjälpa hundar äta och dricka, hund tungor ger hund föräldrar överallt med en ständig källa till munterhet. Du behöver bara titta på 25.000 Instagram #DogTongue inlägg eller min egen valp Fiona är alltid ut tungan (nedan och på Instagram på #FionaTheTacoDog) för att se varför.

#fionathetacodog fastnat soffan allt för sig själv i morse. #happypup

Men visste du hundens tungor är också fantastiskt? Forskare vid Virginia Tech fann hund tungor kan slå vätskor med upp till 8 gånger tyngdkraften. Som jämförelse, katt tungor slog endast vatten vid en eller två gånger tyngdkraften.

Denna fascination med nyfikna tunga leder till massor av frågor från hund föräldrar, så vi kammat igenom PetCoacharchives att svara på några av de vanligaste - liksom för att fira några av de mer oväntade funktioner hunden tungan utför.

load...

Vad din hunds tunga gör

1. Att säga ”jag är stressad”: Har din hund ibland slicka sina läppar eller flick tungan in och ut i luften? Dessa flicks av tungan kan faktiskt indikerar osäkerhet eller stress, enligt PetCoach team. Kolla in fler sätt Fido försöker kommunicera med dig.

#getready Licky kyssar för alla mina päls vänner och Hooman anhängare #boomerangapp #boomerang #doglicks

2. Dental hygien: Precis som våra egna munnar, behöver din hunds mun vanlig uppmärksamhet. Förhindra plack byggs upp genom regelbunden tandborstning minimerar risken för sjukdomar i tandköttet, dålig andedräkt och tandinfektioner. Men det tar tid att göra processen att borsta hundens tänder ordentligt roligt - och kanske till och med roligt - för er båda. (Kolla in enkla tips för att borsta hundens tänder.) Men tack vare din valp tunga, behöver du inte oroa dig så mycket om insidan av hundens tänder. ”Insidan av tänderna hålls mycket renare genom din hunds tunga”, säger PetCoach artikel "Hur man borsta hundens tänder ordentligt." Glöm bara inte att Fido behöver regelbunden tandvård filmvisningar med din veterinär på sin ordinarie checkup att fånga saker som håligheter och tandsten innan de blir större problem.

load...

Smiley hund # hund # dogstagram # leende # smiley # smileyface # smileydog # tänder # dogteeth # aura # rolig # Kär i Paris # saturdaymorning # hem # saturday # slappna # loveyou # lovemydog # dognose # tartufo # heartshapednose # happydog # happyface # petstagram # pet #LOL

3. Uppmärksamhetssökande: Det är svårt att bortse från våra valpar när de duscha våra ansikten med DREGLANDE kyssar. Vi får kärlek - och ibland irriterad - och de får den uppmärksamhet de ville. ”Canine uppmärksamhet sökande beteende ofta innehåller tungan”, påpekar PetCoach veterinär tekniker, Debi Matlack. ”Hundar slicka ofta du att få din uppmärksamhet eller som en enkel hälsning. Som i, 'Hej, jag är här. Jag är söt. Pet mig.”Ibland dock slicka kan vara ett tecken på något lite mer olycksbådande, som en tvångs tendens. Kolla in några andra skäl hundar kan börja slicka för mycket.

#bassface ser ut ungefär som överraskning #doglicking ansikte. Det luktar ungefär samma också. #concertphotographer #edmphotographer

4. Reglera kroppstemperaturen: Us lyckliga människor svettas på nästan varje plats på våra kroppar. Fido inte, dock. Hundar har mycket få svettkörtlar, främst i sina tassar, och lita på sina tungor för kropp temp reglering. Det är därför vi får den utmattade halv leende och flämtande tungan faller ur deras munnar efter en bra promenad eller omgång hämta.

Så majestätisk #SummerFreud... #slomo #goldenretriever #dogsofIG #instadog #golden #summer #fall #dogtongue #licklips #dogpanting #furbaby

Sammantaget kan tungor indikera en hel del om din hunds inre hälsa (till en kvalificerad fackman). När du lär dig i PET första hjälpen och HLR utbildning kan tecken som vita tandkött och tunga och andra färg eller struktur variationer stava problem - ännu en anledning till varför regelbundna kontroller med veterinären är viktiga, även när Fido verkar må bra.

load...

Vilket för oss till de doggy tunga frågor

Här är några av våra favvo. Har du en att tillägga? Fråga i modulen nedan.

Varför hundars tungor sticka ut?

Massor av skäl! Den vanligaste orsaken är flämtande från att vara varm, som vi talat om tidigare. Men om du någonsin ser dessa hundar, eller kanske du är förälder till ett, som ständigt har sin tungan eller vars tunga inte riktigt passar in i munnen, kan hunden ha hängande tunga syndrom. ”Dessa hundar har funktionella tungor, men på grund av genetik, kan tungan vara för stor för munhålan, inte en onormal käkbenet inte stödja tungan eller saknade tänder tillåter tungan glida ut genom gapet”, säger Dr Kevin Wilson Pilchuck Veterinary Hospital. I huvudsak kan hänga tunga syndrom orsakas av saker som en missbildad eller snett nos, inklusive överbett eller en alltför lång tunga.

Ska hund tungor vara rosa?

Inte nödvändigtvis. Tungor kan ha annan pigmentering, som svarta fläckar. Men om du märker förändringar i hundens tunga, som färg, form eller struktur, är det dags att ta en tur till veterinären. Endast en professionell kan berätta för dig om du tittar på en smak bud eller något mer allvarligt, som en tumör.

Vänta, så hundar har smaklökar?

Ja! Just färre än oss och de fungerar lite annorlunda. De har 1706 medan vi har 9000.

Gör hundar smakar på samma sätt som vi gör?

Dr Jennifer Ladd över på PetCoachsays ”Ja, i själva verket gör. [Tungorna] är lite annorlunda från vår när det gäller andelen olika typer av smaklökar, men i allmänhet är de precis som vårt.”Och de subtila skillnaderna är fascinerande.

Människor kan ha 7,294 fler smaklökar, men hundens tunga kan göra något vår kan inte - upptäcker vatten. ”Hundar har också smaklökar som är inställda för vatten, vilket är något som de delar med katter och andra rovdjur, men inte i människor”, skriver Stanley Coren i sin artikel, "Hur bra är din hunds smaksinne?" för Psychology Today. Psykologer tror att detta utvecklas som en överlevnadstaktik för att säkerställa hundens kropp håller optimala vätskenivåer eller att den har tillräckligt med vatten för att hjälpa smälta den sista måltiden det åt. ”Det verkar verkligen att när dessa speciella vattensmaklökar är aktiva, hundar verkar få en extra glädje av dricksvatten, och kommer att dricka kopiösa mängder det” Coren konstaterar.

Människor och hundar både dela smaklökar för söta, sura och bittra smaker. Men en annan skillnad är människor har smaklökar utformat för att upptäcka salt och hundar inte. Eftersom hundar var mestadels köttätare i naturen, det fanns tillräckligt med salt i sin köttig kost, så de utvecklade aldrig smak receptorer för salt.

Kan hundar med kramper faktiskt svälja sina tungor?

Nej! Om du går till en spegel och kolla botten av tungan, ser du en bit som fäster tungan till botten av munnen. Det heter språkiga frenulum och din hund har det också. Denna lilla bit garanterar din hunds tunga - och er - inte rulla in i halsen. Liksom alla medicinska akut, anfall är skrämmande. Läs mer om kramper hos hundar och avslöja myterna kring dem.

Puh! Det var en hel del information. Fortfarande har en fråga om hund tungor? Fråga PetCoachusing widgeten nedan.

Taggad i

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt?

Post Husdjur

Drömmer hundar? och om så, vad sägs om?

Post Husdjur

Allt du behöver veta om wolf-hund hybrider

Post Husdjur

Jag bryr mig inte hur hög vår veterinärräkning är - mina husdjur är värda det

Post Husdjur

Mina djur ger mig det icke-dödsstöd jag behöver för min sociala ångest

Post Husdjur

Varför är katter så besatta av lådor?

Post Husdjur

6 sätt att öka ditt husdjurs immunförsvar och undvika den farliga hundinfluensan

Post Husdjur

Vissa hundägare tror att deras hundar behöver en låg fetthalt, men är det friskt?

Post Husdjur

Det är dags att sluta skrämma din katt med gurkor

Post Husdjur

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen

Post Husdjur

Slår ut kullsträning Din katt är ungefär som potty träning ditt barn