9 saker som din hund inte tror du förstår | BurnbrightLove.com

9 saker som din hund inte tror du förstår

9 saker som din hund inte tror du förstår

Du har sett den där blicken. Den hunden ger dig när du går genom matskål och ”glömmer” att fylla den. Och bara för att se till att du är medveten om dina misstag, artigt knackar han skålen. Detta dogsplaining, rätt och slätt. Dogsplaining är när din hund tror att du bara inte får det - så mycket att den behöver för att förklara det för dig - ofta.

Har din hund dogsplain för dig? Vi checkat ut Twitter, frågade våra vänner och såg till vårt eget hem för några utmärkta exempel att dela - och inkluderade vad PET föräldrar kan göra för att ta itu med vad din hund trulycommunicating.

1. Du är mest intressant när du lagar mat

Här är det titta igen. Du skär upp kål för slaw och din hund ger dig den djupaste, längsta suck. Du låser ögon. Han kan även kasta i en mjuk tass till knäet, så att du vet att du är för närvarande mitt i allt och hur vågar du ignorera honom just nu.

load...

Naturligtvis förstår du varför. Du styr mat, inklusive rester som kan falla till marken. (Eller i mitt hus, kål vi kastar som en behandling.) Men att ha en valp underfootwhen matlagning kan vara farligt. Lär en bra backup och vänta kommando för att hålla din hund ut från fötterna och säker medan du lagar mat.

8 sätt att hantera din hunds Separationsångest

2. Om det faller på golvet, det är rättvist spel

Ibland är det bara spelar ingen roll om det är ätliga eller inte - något din hund ser falla till golvet mustbe en behandling. Som framgår med denna dåliga dogwho beslutade en matlagning sked var perfekt hund behandla de flesta valpar kommer att säga att det inte behöver vara lättsmält att gobbled upp.

load...

Vill du undvika akut resa till veterinären? Kolla in dessa tips för valp proofingand vara säker på att lära din hund ett fast leave-det commandfor dessa ”Oops” ögonblick när något faller.

3. All mat är min mat... Men framför allt kattmat

Det kan lukta gott och tillfredsställa smaklökarna, men en vanlig kattmat diet för din hund är olämpligt. Om ditt husdjur tycker om att smaka eller (låt oss vara ärliga) stjäla din katts måltider, är en riktigt solid leave-det kommando super-helpful.

Ta en titt på några ytterligare tips och tricks för att hålla hundar ur din katts mat.

4. Det är en hunds suveräna rätt och skyldighet att slicka sin rumpa

Brutto... Och i allmänhet OK, eller hur?

Ja, men inte för mycket. För mycket slick eller dra din hunds rearon mattan kan vara ett tecken på inälvsmask, anal körtel impaktion och allergier, enligt Dr David Elbeze av PetCoach. Så om Fido verkar verkligen gå på det, kanske du vill boka en tid med din veterinär och få det checkat ut.

15 giftiga livsmedel för hundar varje ägare bör veta

5. Ingen promenad är tillräckligt lång, utom när det är kallt... Eller regnar... Eller för varmt... Eller snöar...

Oavsett om din nya valp först lära sig gå i koppel eller din äldre, hatar kryddat hund att gå i regnet, ibland en snabb promenad kan förvandlas till ett krig o testamenten när din hund är bara inte känna det.

Kolla in dessa snabba tips för koppel-träning framgång. Och för den hund som har svårt att regn kan några små förändringar bidra till att bygga förtroende och göra promenader, även i dåligt väder, en trevlig promenad runt kvarteret.

6. Barn är konstig

Jo, verkligen, de är. Barn rör sig snabbt, skrika, skratta, är olika storlekar och former och i övrigt är perfekta för Weirding ut hundar som njuter av en enkel rutin och inte mycket pågår. Liza, en av våra ledande räddningshundar, är älskad av små pojkar - mycket till hennes förtret. Hon är mycket gladare när vi går åt andra hållet, bort från små barn, som vi gör som regel att hålla alla säker.

load...

Däremot kan socialisering av valpar och hundar med barn gå en lång väg att hjälpa din hund att bli välanpassade. Få din hund bekväm runt barn med dessa tips.

7. Mat smakar bättre andra gången runt

Du ser ut i din bakgård för att se din hund sniffar på och sedan, ugh, eatingits bajs. Det är brutto att titta på din hund åter äta sin middag, men också ganska vanligt. I själva verket är din hund skulle kunna besluta poop smaskiga för ett antal skäl.

Ta reda vanligaste orsakerna hundar äter bajs here.Then kolla in några sätt att stoppa din hund från att äta sin bajs.

Naturligtvis är bajs inte det enda sättet hundar åter äta sin mat. Dog kräkas kan också vara en läcker andra frukost för Fido, så se till att rensa direkt när din hund kastar upp. (Och lära sig mer om vad som anses vara ”normal” hund kräkningar här.)

Varför din tuggben tassarna och hur att stoppa den

8. Ditt hus är tråkigt

Precis som du, om din hund sinne går ostimulerade kan ofog följa - och vintermånaderna kan göra att hålla din hund sinne aktiv ännu hårdare.

Vid sidan av underhållning, regelbundna anrikningen hjälper till att hålla hundar glad, frisk och borta från problem. Kolla sätt att stimulera din hunds hjärna. Eller under de kallare månaderna, lindra vinter tristess.

9. Du all I got

Kom ihåg att medan vi har hela världen utanför, är chansen hela hundens värld kretsar kring dig. För vissa hundar, innebär att en stor del av deras värld försvinner när du lämnar dem ensamma. Om din hund är en av dem som galen när du går till jobbet, ta det som en komplimang, vara så patienten som möjligt och kontakta en lokal tränare för att få hjälp.

Osäker på vad som egentligen händer när du lämnar? Här är sex vanliga tecken på separationsångest hos hundar.

OK, nu vill vi höra er: Hur din hund dogsplain för dig? Berätta nedan.

Innan du går, ta en titt slideshowbelow:

Bild: Y Nakanishi / Flickr

Relaterade nyheter


Post Husdjur

En steg-för-steg guide för att rengöra hundens öron på ett säkert sätt

Post Husdjur

Varför rullar hundar i poop?

Post Husdjur

Om du ska färga ditt husdjurs päls en skraj nyans gör du det åtminstone säkert

Post Husdjur

De 14 bästa hundraserna - för alla älskar en knäpphund

Post Husdjur

Hur man hanterar en hund som är en kräsen äter

Post Husdjur

Behöver du oroa dig för BPA nivåer i din hund?

Post Husdjur

Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt?

Post Husdjur

9 av dina mest pressande hund hälsa frågor besvaras

Post Husdjur

10 tips som hjälper dig att hitta en ansedd tysk herde uppfödare

Post Husdjur

Så får du hunden att älska när du måste vara borta mycket

Post Husdjur

Varför får hundar slumpmässiga utbrott av energi?

Post Husdjur

De verkliga anledningarna till att din valp väcker dig på natten