9 av dina mest pressande hund hälsa frågor besvaras | BurnbrightLove.com

9 av dina mest pressande hund hälsa frågor besvaras

9 av dina mest pressande hund hälsa frågor besvaras

Alla hundägare bör ha en grundläggande kunskap om de vanligaste hälsoproblemen vi ser i våra hund vänner. Läs vidare för att lära sig vad press frågor hundägare har för oss veterinärer så att du kan vara beredd om du ser något av dessa problem i din egen hund.

Varför är min hund kräkningar?

Hundar är vad vi inom veterinäryrket vill artigt kallar ”urskillningslösa ätare.” Det här är ett känsligt sätt att säga att de flesta av dem kommer att äta vad de kan innan den äter dem. Tillbaka i dag, var de tvungna att eliminera för sin mat, och det visar sig att det är ganska svårt att avkoda det drag från deras DNA.

Kräkningar är nr 6 på listan över topp 10 reasonsdogs får föras in i veterinär och många gånger orsaken till kräkningar är att de åt något de inte borde ha. Vanligtvis är relativt lätt att lösa med antacida och anti-illamående läkemedel. Dock bör du och din veterinär komma ihåg att det finns många, många andra skäl hundar kräks - inklusive njursjukdom, leversjukdom, pankreas sjukdom, toxin intag och förstoppning - så om han verkar särskilt sjuk eller problemet har pågått under en några dagar, blod arbete och röntgen är i ordning för att komma till problemets kärna.

load...

8 Naturliga sätt att lugna en hund magbesvär

Varför är min hund haltar?

Det korta svaret på denna fråga är att något ont, naturligtvis. Men räkna ut exakt var problemet är visar sig vara avgörande för att bestämma vad man ska göra åt det. För att komma igång måste vi lokalisera källan till smärtan till en viss ben, gemensam, senor eller ligament med en grundlig ortopedisk examen. Även om det känns lite barbar att peta på en hund och flytta alla sina lemmar runt tills han säger, ”ouch,” Tyvärr kan de inte tala om för oss där det gör ont, så det är oftast det första steget.

När vi vet var smärtan kommer ifrån, röntgen är nästa steg. En titt inuti kroppen till ben och leder ger oss en hel del information och hjälper oss att avgöra om det finns en fraktur, artrit, cancer eller en brusten ligament bland annat. Att veta som gör det möjligt för oss att föreskriva lämplig behandling.

load...

Varför är min hund så kliande?

Denna fråga kan besvaras på följande sätt: Det är oftast antingen något som lever på din hund som inte bör vara eller dess allergier.

Saker som lever på din hund och gör det klia inkluderar loppor, kvalster (allmänt känd som mange), löss och ringorm (egentligen en svamp och inte en mask). Hundar utvecklar allergier mot något i miljön eller en ingrediens i maten.

Återigen, att bestämma den exakta orsaken till klåda - inte bara ge något för att stoppa klåda - är av största vikt eftersom parasiter som lever på din hund har att dödas eller uppmuntras att röra sig längs, och för att behandla allergier, måste vi undertrycka kroppens reaktion på vad det är allergisk mot.

Vad vaccinationer har min valp behöver?

De flesta veterinärer titta på valp vaccin från en synpunkt ”kärna” och ”noncore” vaccinationer. Kärn vaccinationer är de som skyddar mot sjukdomar som varje hund, oavsett var den lever, är i riskzonen för. I USA ingår att sjukevirus, parvovirus och rabies. Valpar behöver tre rundor av kombinations vaccinering den valpsjuka / parvo, helst med start vid 8 veckors ålder och administreras tre till fyra veckors mellanrum. Endast ett rabiesvaccin är nödvändigt, och kan ges så tidigt som 16 veckors ålder.

Noncore vaccinationer ges baserat på risken att smittas av en viss sjukdom baserat på plats och livsstil. De flesta veterinärer rekommenderar två vaccinationer leptospiros med start vid 12 veckors ålder. Leptospiros är en sjukdom som ofta är dödlig och kan kontrakteras genom kontakt med stillastående vatten. Täta kontakter med andra hundar, till exempel på en hund park eller daghem anläggning, troligen kommer att utsätta din hund att kennelhosta, en typisk mild men mycket smittsam sjukdom, så din veterinär kan rekommendera att vaccination liksom.

load...

Varför min hund äter gräs?

Hundar är allätare, precis som människor, så att de gillar lite vegetation för att spetsa sin kost. Äter gräs i små mängder, särskilt på våren när det är färskt och anbud, är inte onormalt. Men när hundar äter stora mängder gräs, till den grad att de liknar mjölkkor, är det dags att se din veterinär för att diskutera om det finns en underliggande gastrointestinal problem som en livsmedelsallergi eller inflammatorisk tarmsjukdom pågår.

9 Saker Din hund inte tror att du förstår

Varför är min hund hosta?

I en ung hund, är hosta oftast tillskrivas infektion med mycket vanlig sjukdom som kallas kennelhosta. Kennel hosta är en mild infektion som påverkar den övre delen av andningsorganen, vanligtvis orsakar en torr, tutande hosta, en lätt irriterad hals, ibland nysningar och en bit av nasal och urladdnings ögat.

Kennel hosta kan påverka hundar i alla åldrar; Men när din hund börjar hosta, inte glömma det faktum att hosta kan vara ett tecken på flera andra mer allvarliga tillstånd. Hjärtsjukdom, hjärtmask, astma och lunginflammation är alla möjliga orsaker till hosta hos hundar, så undersöka alla hosta som pågår i mer än två dagar eller åtföljs av letargi, bristande aptit eller feber.

Vad är detta knöl på min hund?

Hundar får stötar, och de kan representera en godartad förändring som en cysta eller något mer olycksbådande. Medan de flesta klumpar inte anledning till allvarlig oro, bör de alla utredas i syfte att göra detta konstate eftersom ingen kan säga säkert bara genom att titta eller känsla.

Klumpar som visas i placeringen av någon av de fem uppsättningar av lymfkörtlar som kan kännas på utsidan av kroppen - i käken, i den främre delen av bogen, inne i armhålan, i ljumsken eller bakom knäna - ska alltid utredas utan dröjsmål. Lymfkörtlar är en viktig del av hundens immunförsvar, och när de blir större till den grad att du kan se eller känna dem, troligen betyder det en infektion eller cancer i det området.

Varför hundar äter bajs?

Disgustingly är det korta svaret eftersom det smakar bra för dem. Vi förstår verkligen inte exakt varför hundar gör det - kanske det finns en underliggande evolutionära strävan att återfå protein förloras i avföringen.

Oavsett anledning, om din hund äter bajs, är det säkert super äckligt. Träna din hund tidigt för att ”lämna det!”, Så att du kan ingjuta i honom tankesättet att detta inte är något att förtära. Om du har problem med att lära detta beteende, produkter som förbjude, som i huvudsak består av MSG, kan strös över maten. Jag har förstått att slutresultatet är att det gör deras poop smaka illa, och jag ska bara ta tillverkarens ord för detta påstående.

Varför min hund öga ser roligt?

Det finns inte ett enkelt svar på denna fråga, men det viktiga att ta bort från denna diskussion är att diagnostisera ögonproblem alltid kräver en grundlig ögon examen genom din veterinär. Och udda utseende öga, oavsett om det är röd, svullen, delvis stänga eller har flytningar, bör alltid undersökas i början. Medan enkel bakteriell konjunktivit är ofta kärnan i problemet, kan hundar har en mängd andra mycket allvarliga och synhotande problem, såsom glaukom, som ser mycket lik en lekman. Så aldrig räkna med att din hunds uppmärksamhet problem är något milt - få det checkat ut direkt.

8 sätt att hantera din hunds Separationsångest

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Är din inomhus katt blir tjock? här är hur du får dem att flytta

Post Husdjur

Djurägande påverkar dina barn på flera sätt positivt än ett

Post Husdjur

Allt du behöver veta om wolf-hund hybrider

Post Husdjur

Tänk på att anta en katt? Det finns ingen bättre tid än kattensäsongen

Post Husdjur

7 små sätt att öka din hunds mentala hälsa

Post Husdjur

Hoppar blir hotade (och eventuellt utrotade) är sämre än du trodde

Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

Varför är katter så besatta av lådor?

Post Husdjur

Allt du behöver veta om den nya bullerangstmedicinen för hundar

Post Husdjur

Kan din hund lida av klinisk depression?

Post Husdjur

12 giftiga växter som kattägare inte borde hålla i sitt hem

Post Husdjur

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen