8 tecken på att din hund är stressad | BurnbrightLove.com

8 tecken på att din hund är stressad

8 tecken på att din hund är stressad

Som ditt husdjur ägare, kan det ibland kännas som att du har en nästan psykiska samband med ditt husdjur. Du har en känsla för vad de vill (oftast mat eller att kissa eller ibland kela) och de vet hur man kommunicerar vad de vill ha från dig (min hund kommer att använda sin tass eller nospartiet att rikta min hand på hennes rygg så att säga , "Klappa mig!")

Det är därför förändringar i deras beteende kan vara förvirrande. Om du bara har stött på en stressande situation eller ditt husdjur är cirka fler förändringar än normalt, här är några tecken som kan uppleva en viss stress eller ångest.

1. Överdriven shedding

Alla hundar tycks kasta, men har du någonsin märkt hur mycket hår kan lossna när din hund är stressad? Enligt PetCareRX, det är en av de mest lätt att känna igen tecken din valp känner sig lite orolig. Du kan se detta hända i veterinär kontor som du klappa din hund i skrivsalen och håret täcker dina händer och golvet.

load...

Överdriven utsöndring på grund av stress kan också utlösas av stora förändringar i livet hemma, som att flytta, att anta en annan husdjur eller en familjemedlem flyttar ut.

2. Licking i näsan och läpparna

Hundar använda sina kroppar för att förmedla alla sorters känslor de inte kan verbalisera. Enligt service Dog Central, om din hund börjar drivet slickar sin mun eller näsa, är det förmodligen ett tecken på att de känner sig lite stressad.

När blir hund ångest blivit ett allvarligt problem?

3. Gäspa

Det verkar konstigt att gäspningar skulle vara ett tecken på stress - skulle det inte bara vara ett tecken på trötthet? Men stress gäspning brukar ses tillsammans med andra beteenden, såsom undvikande eller nålas öron.

load...

4. Flämtande

Hundar byxa i allmänhet för att kyla sig ner när det är varmt eller att de har tränat. Om din hund är flämtande utan någon uppenbar anledning, möjligen med öronen nålas tillbaka och låg, kan detta vara ett tecken på stress. Var försiktig om hunden plötsligt slutar flämtande och stänger munnen, eftersom han kan trappas upp mot bitande.

6 Tecken din hund behöver desperat lydnadsträning

5. Destruktiva beteenden

Särskilt i de mer aggressiva raser kan hundar försöka lindra stress genom att tugga eller bita möbler (eller dig!) Eller till och med destruktiv bita eller slicka på sin egen kropp. Försök att undersöka de omständigheter som ökar de beteenden, till exempel att bli lämnad ensam eller när andra djur är närvarande.

6. Undvikande

Enligt VCA Sjukhus, detta är en annan kontrollampa tecken på stress. Det finns många anledningar att din hund kan visa undvikande, oavsett om det är att undvika andra hundar eller människor. Tail stoppade, undvika ögonkontakt, vänder sig bort - det är alla sätt din hund visar att han är obekväm. Det är viktigt att komma ihåg att om din hund är att undvika en situation som gör honom obekväm, är det bättre än att visa aggression och det är bäst att respektera detta meddelande.

Alla din hunds kroppsspråk slutligen förklarade (infografik)

7. Sjukdom

Har din hund uppvisar tecken på stress med fysiska symptom? Aptitlöshet, kräkningar, diarré, problem eller allergier hud kan alla vara tecken på stress i människans bästa vän. Om någon av dessa fysiska symptom inte har någon uppenbar orsak, kan stressen vara din huvudmisstänkt, men du måste checka in med din veterinär för att se till att du fånga några allvarliga medicinska tillstånd.

load...

8. Barking

Har din hund yla eller skälla en hel del? Överdrivet skällande, vare sig inom eller utanför huset, kan vara ett tecken på ångest. Försök att hitta ett mönster för att skälla för att fastställa orsaken till ångest. Händer det när du är borta? När främlingar kommer till dörren?

Hur du kan hjälpa din hund

Erkänner din hund upplever stress är ett steg i rätt riktning - men nu måste du hitta sätt att hjälpa honom hantera sin ångest. Jag frågade min veterinär för några tips om att hålla min hund liv så fri från stress som möjligt. Här är några av de idéer min veterinär delade.

  • Hålla saker som rutin som möjligt: ​​Rutin är viktigt för hundar, precis som det är för små barn. De lider mindre stress när de vet att deras rutin, varifrån de sover på vilken tid på dagen de går för en promenad eller äta.
  • Förhindra stressiga situationer: Om du vet, till exempel, din hund inte gör bra i trånga situationer, inte gå honom på en upptagen rekreation spår. Om din hund är stressad när du inte är hemma, kan lådan utbildning föra honom tröst.
  • Motion ofta: Motion kan vara en stor stress-reliever för din hund så länge den hålls roligt och avkopplande. Upprepade spel av fetch på hunden park kan faktiskt orsaka stress i vissa hundar, så se till att du hittar den rätta balansen.
  • Tillbringa mer tid tillsammans: Om du kan spendera mer tid med din hund för att minska stress. Arbeta ut i garaget? Ta med din fyrbenta vän ute med dig. Han längtar att vara nära dig och det är bra för hans själ (och din).
  • Regler: Hundar upplever mindre stress när de vet vad som förväntas av dem. Ställ dina husregler och vara fast men varsam om någon olydnad. Din hund vill behaga dig, men kan omöjligen lyckas om reglerna hålla förändras.

Genom att arbeta med din hund och sätta tydliga gränser, kan du oftast lokalisera källan till hans stress och arbeta med honom för att hjälpa honom leva ett mindre ångestdrabbade liv.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Kan du verkligen lämna din katt hemma ensam medan du går på semester?

Post Husdjur

9 av dina mest pressande katthälsoproblem besvaras

Post Husdjur

Jag betalade 400 euro för min hund, och jag skulle göra det igen i ett hjärtslag

Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

Hur många gånger om dagen borde en hund faktiskt äta?

Post Husdjur

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen

Post Husdjur

6 självförsvarstips jag lärde mig från min tyska herde

Post Husdjur

Kan loppor verkligen behandlas eller förhindras naturligt?

Post Husdjur

De verkliga anledningarna till att din valp väcker dig på natten

Post Husdjur

12 överraskande (och ibland skumma) tecken, din katt hatar faktiskt inte dig

Post Husdjur

9 av dina mest pressande hund hälsa frågor besvaras

Post Husdjur

7 små sätt att öka din hunds mentala hälsa