8 sätt att hantera din hunds separationsangst | BurnbrightLove.com

8 sätt att hantera din hunds separationsangst

8 sätt att hantera din hunds separationsangst

Separationsångest kan orsaka en konstellation av förvirrande förändringar i din hund. Överdriven vokalisering, destruktiva beteenden, självstympning, aggression, extrem anknytning till en person, pacing, kissar och hoppa av olämpligt och försöker fly kan alla ses hos hundar med denna typ av ångest. Det är viktigt att inte förväxla medicinska problem med ångest problem eftersom behandlingarna är dramatiskt annorlunda.

Se till att du diskutera eventuella beteendeförändringar med dina veterinarianso viktiga medicinska ledtrådar inte missat innan man går vidare med behandling för separationsångest.

Överväga mediciner

Hundar som upplever ångest kan förstöra sina miljöer och även bli en fara för sin egen säkerhet. Dessutom, ångest och stress äventyrar immunsystemet, som predisponerar dessa hundar till mer hälsoproblem. Mediciner kan bidra avsevärt, men det är viktigt att inse några mycket viktiga punkter om deras användning för beteendeproblem.

load...

Först när din hunds ångest har utvecklats till den grad att det är märkbar, är det högst osannolikt att den milda sedering från något som Benadryl, en over-the-counter mänskliga antihistamin, kommer att tillräckligt behandla den. För det andra är särskilt farligt att använda mediciner som du kan ha till hands för din egen ångest eftersom djuren metabolisera läkemedel annorlunda än vi gör och doser varierar kraftigt.

Ångest kan vara ett betydande hot mot din hunds hälsa, samt din relation med honom. Rådgör med din veterinär, som kan ge dig råd om användningen av beteende mediciner och föreskriva dem som kommer att vara effektiva.

15 giftiga livsmedel för hundar varje ägare bör veta

load...

Inse att ett piller inte kommer att fixa allt

Beteendemässiga och ångestdämpande läkemedel har revolutionerat behandlingen av ångest hos djur. Men de nästan aldrig arbeta ensam. PET förälder måste vara engagerade i ett program för beteendeterapi, samt göra ändringar i hur hunden hanteras.

Vilka typer av beteendeförändringar är effektiva? Den specifika Svaret beror på den specifika situationen, men en sak att tänka på är att förändra sättet din hund är begränsad i din frånvaro. Eftersom många av dessa hundar har fångenskap frustration, om din hund har oftast varit begränsad till en låda, anser i stället att begränsa honom till en större, men ändå liten, del av huset eller inskrivning honom i en vovve dagvård program.

Använd tuff kärlek

Som nämnts ovan är utvecklingen av allvarliga ångest problem i många av dessa hundar föregås av en överdriven anknytning till en person. Denna person ska vara säker på att anta en politik för privatliv när de återvänder hem, och inte beröm eller klappa hunden överdrivet, särskilt om hunden går vild glädje. Förbehåller uppmärksamhet när han lugnat ner sig, och han kommer att börja få ut budskapet att din uppmärksamhet kommer när han är fast, och inte tidigare.

Överväga att använda feromoner

Mother hundar utsöndrar ett ämne som talar deras avkomma att slappna av och att allt kommer att bli bra. Detta ämne har syntetiserats och säljs i form av halsband som kan bäras och diffusorer som kan pluggas in i uttag i hemmet. Deras effekt är subtil, men många tror att de ger en hel del lugnande till oroliga hundar och är särskilt effektiva när de används med ett program för beteendeförändring och förvaltning. Adaptil gör både kragar och spridare med hund-lugnande feromoner.

load...

Varför din hund tuggar tassarna och hur man kan stoppa det

Håll honom upptagen

Livsmedels leksaker är ett bra sätt att hålla din hund upptagen och fokuserade på något annat än det faktum att du är runt inte när du inte runt. Leksaker som Kongs kan laddas med en läcker hopkok av vanlig yoghurt, lite honung och kibble, sedan fryses för att skapa en behandla-sicle som kommer att hålla din hund ockuperade under en tid. Leksaker som Buster Cubes är bra för att uppmuntra interaktiva spel och ensam tid. Vissa hundar njuta av att ha TV: n eller radion när de är ensamma.

Kolla i spegeln

Det är inte att du nödvändigtvis har gjort något för att få din hunds ångest frågor, men nu när han har dem, måste du undersöka vilka beteenden du som utlöser dem. Om du märker att din hund blir orolig när du får dina nycklar i förberedelse för att lämna huset, dölja detta från honom. Para avresa med bra saker, som att få ett högt värde mat belöning (kokt kyckling) eller presentationen av ovannämnda treat-sicle. Se till att avbryta något straff du har dela ut för sina handlingar, och börja belöna honom när han avslappnad.

Följ upp med din veterinär

När du börjar se förbättringar, se till att följa upp med din veterinär på din hunds medicinering och framsteg mot förbättringar. Många gånger kan mediciner avbrytas eller minskas betydligt, när beteende modifiering och ledningsförändringar har börjat arbeta.

Hundar dröm? Och i så fall, hur?

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Kan husdjur upptäcka mänskliga känslor?

Post Husdjur

6 tips för att göra ditt liv som hundförälder mindre stressigt

Post Husdjur

10 hundraser som är super söta, men notoriskt svåra att träna

Post Husdjur

Varför får hundar slumpmässiga utbrott av energi?

Post Husdjur

Drömmer hundar? och om så, vad sägs om?

Post Husdjur

Ja, din hund kan få stis - här är vad du behöver veta

Post Husdjur

Naturliga läkemedel för husdjur kan vara totala spelväxlare

Post Husdjur

Varför ben buljong är en hälsosam kost val för vissa hundar

Post Husdjur

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

Post Husdjur

4 sätt att hålla din hund aktiv och underhållen i varmt väder

Post Husdjur

Cesar Millan ger oss några av hans mest överraskande och effektiva hundträningstips

Post Husdjur

Gör katter fisa?