8 naturliga sätt att lugna hundens upprörda mage | BurnbrightLove.com

8 naturliga sätt att lugna hundens upprörda mage

8 naturliga sätt att lugna hundens upprörda mage

Varje hundägare vet att några saker är värre än när din stackars valp känner under the weather. När sjukdomen är magen relaterade, vanligtvis det garanterar inte en resa till veterinären, så det är lätt att känna sig hjälplös i situationen. Lyckligtvis finns det dock några naturliga sätt att lindra en hunds magbesvär.

Vill behandla din hunds maskar naturligt? Tja, inte

Naturligtvis är det självklart att du alltid ska röra bas med din valp veterinär om din hund visar några väsentliga förändringar i aptit eller beteende. Och du bör verkligen köra alla hem botemedel du tänker använda för att ge din pooch med några välbehövliga lättnad av din veterinär.

När du har fått grönt ljus, ger följande naturläkemedel ett försök.

load...

1. Fasta

Låt oss börja med den mest extrema lösningen, men en som är normalt mycket effektiv: fasta. Om en hund mage ständigt smälta maten när den är upprörd, kommer magen inte har tid att vila och återhämta sig. Prova att begränsa mat och vatten för 12 till 24 timmar för vuxna hundar, följt av en mild diet för ett par dagar. Hundar Naturligtvis tidningen går så långt som att rekommendera regelbundna fasta för vuxna dogsto "avgifta år av giftiga bygga upp och återställa normal homeostatiska balansen." Se till att du boka tid hos din veterinär innan du bestämmer dig för att göra fasta en del av din hunds vanliga rutin.

2. Ingefära

Har du någonsin smuttade ginger te eller ätit en ingefära tugga för att lugna din mullrande mage? Roten till detta tropiska ört gynnas både traditionell kinesisk medicin och västerländsk örtmedicin för sina antiemetiska egenskaper - med andra ord, curbs det illamående och kräkningar. Dessutom lindrar den (och eventuellt förhindrar) obekväm uppblåsthet hos hundar.

load...

3. Rävkaka (gift mutter)

Även något som kallas "gift nut" absolut inte låter som något du skulle vilja ge din hund med en upprörd mage, detta homeopatiska remedyis faktiskt känt för att lindra en mängd mag-frågor - tror allt från gasbildning till kräkningar och diarré.

Är din hunds mikrochip som orsakar mer skada än nytta?

4. Plain, osötad yoghurt

Lägga en (för små hundar) till två (för större hundar) matskedar vanligt, osötad yoghurt till valpens foodcan att lugna magen och börja ersätta hälsosamma bakterier i tarmen. Bara vara helt säker på att du aldrig mata din hund en yoghurt som innehåller xylitol eller konstgjorda sötningsmedel. Ett alternativ mer specifikt anpassad till din hunds diet är ett husdjur probiotiska.

5. Pumpa

Det är en virtuell uppsjö (ja, en uppsjö även!) Skäl bör du överväga att lägga pumpa till din valp kost. Men när det kommer till en valp med en upprörd mage, kan detta näringsrika veggie hjälpa lösa matsmältnings problem när de läggs till din hunds maträtt. Eftersom det är mycket fibrer, hjälper pumpa ut med någon tarmfrågor, och du kan inte gå fel med alla antioxidanter.

6. Bananer

Liksom sötpotatis, kan bananer tillsättas som ett närings "filler" till din hunds mat. Eftersom bananer är laddade med C-vitamin och kalium, kommer de att bidra till att förhindra bakterietillväxt, öka din valp immunförsvar och bibehålla en optimal vätskebalans (tack, elektrolyter).

7. Havremjöl

När det gäller att undra livsmedel, havregryn definitivt tjänar sitt rykte. Du kanske redan har använt havregryn formler på din valp päls för att lugna torr, kliande hud eller hot spots, men visste du att det är också perfekt för lugnande en upprörd mage? Detta har mycket att göra med överflöd av naturligt, lösliga fibrer och otaliga vitaminer och mineraler som finns i havregryn. Bara vara säker på att inte använda färdigförpackade sorter packade med socker, som faktiskt kan göra din valp mage mer upprörd.

load...

Vissa hundägare tror att deras hundar behöver en fettsnål diet, men är det hälsosamt?

8. Sötpotatis

Till att börja med kommer din valp förmodligen piggna till vid åsynen av sötpotatis i sin skål. Men utöver bara hans upphetsning över denna kulinariska behandla, packar sötpotatis en helande punch. Det är proppfullt av antioxidanter, vitaminer och kostfibrer - som alla bidrar till att återställa en hunds matsmältningssystemet.

Innan du försöker något

Kom ihåg att det alltid är viktigt att du talar med din veterinär innan de ger något naturläkemedel till din hund. En upprörd magen kan vara ett tecken på något värre, så du definitivt vill kontrollera med din veterinär innan de ger din valp någon form av behandling - även om det är naturligt.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

6 hundraser som inte går bra i vattnet

Post Husdjur

5 steg för att uppfylla ditt husdjur öde som modell

Post Husdjur

Här är varför din hund skäller hela natten - och hur man stoppar det

Post Husdjur

Kan du verkligen lämna din katt hemma ensam medan du går på semester?

Post Husdjur

Ja, din hund kan få stis - här är vad du behöver veta

Post Husdjur

8 kattungefakta som alla Kitty-ägare behöver veta

Post Husdjur

Min hunds torra hud visade sig vara ett allvarligt medicinskt tillstånd

Post Husdjur

Jennifer Lawrence utformar den mest löjliga nya appen

Post Husdjur

Oj-åriga millennials, cesar Millan tycker att du är förskämd att äga en hund

Post Husdjur

68 franska hundnamn som får dig att säga oui, oui

Post Husdjur

10 hundraser som är super söta, men notoriskt svåra att träna

Post Husdjur

Kan husdjur vara rasistiska?