7 tips för att hålla ditt husdjur oroligt lågt under semestern | BurnbrightLove.com

7 tips för att hålla ditt husdjur oroligt lågt under semestern

7 tips för att hålla ditt husdjur oroligt lågt under semestern

De flesta människor kommer att säga semester är den bästa tiden på året, och vad är inte att älska? Alla verkar ha en extra glimten i deras ögon och glädje i sitt hjärta. Men så härlig som semesterperioden är för oss, det kanske inte mötas med nästan lika mycket glädje av våra husdjur.

I själva verket kan semester vara direkt stress - och även potentiellt farliga - för våra husdjur.

Så hur ska vi se till att våra älskade husdjur göra det genom säsongen som ångest fritt som möjligt? Vi frågade Dr. Catherine Lenox, en veterinär nutritionist och Royal Canin vetenskapliga frågor chef för några tips om att hålla ditt husdjur säker under helgerna. Här är vad sällskapsdjur pro hade att säga.

load...

10 katter vs julgran GIF för att få dig i julstämning

1. Ge provkörningar ett försök

Semestern innebär ofta resor, och tyvärr kan vi inte alltid ta våra husdjur med oss. Oavsett om man hamnar ombordstigning ditt husdjur på en kennel eller hyra ett husdjur-sitter, kan processen fortfarande orsaka stora stress för ditt husdjur.

"Att göra en praxis körning på ombordstigning anläggning eller pet-sitter i förväg kan bidra till att minska ångest när det är dags för dig att gå på semester," Dr Lenox föreslagit. "Att ha din hund stanna för en helg eller en natt i förväg kan hjälpa dem att bekanta sig med omgivningen vid ombordstigning anläggning eller pet-sitter. Även om det är möjligt, att föra en favorit filt eller leksak kan vara användbart också, för att hjälpa har något bekant runt."

load...

2. Arbeta bort lite energi innan långa bilturer

Att slå vägen för semester med ditt husdjur i släptåg? Resan kan gå mycket smidigare för alla inblandade om du klämma in ett bra spel session för ditt husdjur före lastning upp. "Se till att de får massor av motion i förväg kan vara användbart - ta dem på en lång promenad eller leka med dem (med en boll eller annan leksak, beroende på din hund) kan lindra en del av den nervös energi", säger Dr Lenox.

Som med ombord ditt husdjur, det kunde inte heller skada att ta med en bekant objekt som en säng eller filt för komfort. Om du spelar din valp ut eller ge en tröst objekt hjälper inte, misströsta inte. Du inte dömd att lida en hemsk semester bilresa. Säger Dr Lenox, "Om du har en särskilt angelägen hund som inte gillar bilturer, besöka din veterinär i förväg för att diskutera alternativ."

3. Planera en säker plats

Att ha en ständig ström av människor i ditt hem är lite av en given under semestern, och parad av nya ansikten kan överväldiga husdjur. "Om ditt husdjur blir nervös runt nya människor, som har en säker plats i huset (som ett sovrum) där de kan gå för att få en lugn stund kan vara riktigt bra", säger Dr. Lenox. "Gör det rummet avstängd för besökare om de verkar vilja hänga där. Inte tvinga dem att vara ute med nya människor om de vill sova i sin säng i ett tyst rum. Låt din katt eller hund bestämma hur mycket umgås de vill göra."

4. Erbjudandet frekvent försäkran

En olycklig bieffekt av att ha så många människor in och ut ur ditt hus under semestern är att husdjur och hundar i synnerhet, verkar få tillrätta mer. Detta är förståeligt eftersom vi alla vill att våra husdjur på deras bästa beteende när företaget är närvarande - för säkerheten för gäster och våra husdjur. Det bästa sättet att lindra ångestframkallande mönster av tillrätta din valp är att motverka det.

load...

Inte ignorera din hunds dålig lukt - det kan vara ett allvarligt hälsoproblem

"Försöker så gott som möjligt för att ge din hund verbal positiv förstärkning (berätta 'bra hund' eller något annat positivt i en lycklig röst) och spendera lite kvalitetstid med dem kan bidra till att kompensera någon tillrättavisning som händer. Om din hund tycker om att spela boll, göra en särskild ansträngning för att göra det, även om semestern är galen. Verbal positiv förstärkning är ett bra sätt att påminna din hund att han eller hon är en bra hund, även om du fånga dig själv tillrätta honom eller henne lite mer än vanligt ", säger Dr Lenox.

5. Försök att inte kasta din rutin ut genom fönstret

Mellan att ha företag över, stanna uppe sent för att laga mat eller linda presenter och slå ut vägen att gå till en älskad hus, är det nästan omöjligt för din vanliga rutin att inte komma ur smäll under helgerna. Men gör störa din hunds normala rutiner stressen honom eller henne?

"Ja, många hundar är som människor i den meningen att de kan bli stressad om deras rutin avbryts," bekräftade Dr. Lenox. "Se till att du inte ändrar din hunds diet under helgerna och försöker hålla fast vid din hunds motion och äta schema är verkligen bra, även när semestern blir galen."

Om ditt husdjur rutin störs under semestern, kan du märka oregelbundna matsmältnings kliniska tecken, men de faktiskt kan vara tecken på en infektion, eller ett mer allvarligt tillstånd. Om ditt husdjur upplever några tecken eller kräkningar och diarré, bör du kontakta din veterinär omedelbart för att avgöra det bästa tillvägagångssättet. Tecken på gastrointestinal frågor är: kräkningar, uppstötningar, diarré och minskad aptit.

Det finns ofta enkla lösningar för många gastrointestinala fall. Royal Canin raden av veterinär-exklusiv GASTROINTESTINALT ™ formulasprovide flera alternativ för individuella näringslösningar för katter och hundar upplever gastrointestinala problem.

För att undvika gastrointestinala problem under semestern, bör djurägare vara säker på att det inte går åtkomst till farliga livsmedel, minskar stressiga situationer för sina husdjur, och om nödvändigt, prata med sin veterinär om exakta näring alternativ för sina husdjur mag-frågor.

6. Var uppmärksam på dekorationer du väljer

Medan den fest glimten av julgransljus kan vara magisk för dig, kan det vara att skicka ditt husdjur i en frenesi. Till vilken ände Dr. Lenox varnar: "I den här situationen, lyssna på din hund och inte använda blinkande lampor eller annan inredning om det verkar för att göra dem oroliga - du vill att alla i hushållet att ha en bra semester."

25 slumpmässiga katt beteenden slutligen förklaras

Dr. Lenox råder också vara försiktig med semester inredning som kan utgöra ett hot mot ditt husdjur, säger, "Se till att du inte använder dekorationer som kan vara skadliga för hundar, som vissa växter eller prydnader de kan äta. Konsumtionen av smycken eller andra dekorationer kan leda till en främmande kropp obstruktion."

7. Vara beredd att ta en timeout från festligheterna

Under hela semestern, hundar utsätts för så många fler höga ljud än normalt: den klingande av grytor och stekpannor, liv och rörelse av familj och små barn som löper genom huset och även jul caroling. Och naturligtvis, det hela kulminerar i fyrverkerier på nyårsafton. Om ditt husdjur verkar särskilt utflippad av den extra decibelnivån på semester, skapa ett ovannämnda säker plats för dem och sedan vara i beredskap. "Att se någon är med dem i det tysta rummet under åtminstone en del av kvällen kan vara till hjälp också," säger Dr. Lenox.

Detta inlägg sponsrades av Royal Canin.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

8 tecken på att din hund är stressad

Post Husdjur

Allt du behöver veta om den nya bullerangstmedicinen för hundar

Post Husdjur

De verkliga anledningarna till att din valp väcker dig på natten

Post Husdjur

Är din hunds mikrochip orsakad av mer skada än bra?

Post Husdjur

6 självförsvarstips jag lärde mig från min tyska herde

Post Husdjur

Gör katter fisa?

Post Husdjur

Om din hunds bark plötsligt förändras kan det vara tecken på ett hälsoproblem

Post Husdjur

Möt den caucasian ovcharka - den fantastiska hundrasen som hämtar från bergen

Post Husdjur

Varför äter hundar gräs?

Post Husdjur

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

Post Husdjur

Hoppar blir hotade (och eventuellt utrotade) är sämre än du trodde

Post Husdjur

Vad ska du göra om din husdrivna hund börjar kissa inomhus