7 små sätt att öka din hunds mentala hälsa | BurnbrightLove.com

7 små sätt att öka din hunds mentala hälsa

7 små sätt att öka din hunds mentala hälsa

Såvitt bästa vänner går, hundar är en ganska osjälviska gäng. De ger oss ovillkorlig kärlek och kamratskap, och alla de verkligen begär är att vi håller kibble kommer och deras vattenskål ren. Tja, det och lite snuggling och mage repa, men vem räknar, eller hur?

Hundar inte klaga när de känner att du inte verkligen lyssnar på dem, och att de inte någonsin kräver en axel att gråta på. Även om de gärna (och ofta) offra deras.

Bör du lägga till olivolja till din hunds diet?

Men bara för att våra valpar är inte total divor när det gäller deras mentala hälsa behov, betyder det inte att de inte har dem. Och risken är stor om du har märkt en förändring i din hunds disposition eller beteende - låt oss säga, till exempel att förstöra din soffa kuddar - din valp kan använda en mental pick-me-up.

load...

Här är några enkla sätt att öka din hunds mentala hälsa så att din BFFF (bäst furry vän för evigt, natch) inte faller in i en doggy funk.

1. Lär din hund ett nytt trick

I motsats till det gamla idiom, kan du lära en gammal hund nya trick. I själva verket är det en verksamhet som kan gynna alla hundar. Enligt hund tränare Andrea Arden, lära en hund ny tricksincreases deras förtroende, förstärker den kommunikativa band två av er har, förbättrar koncentration och ökar din valp övergripande hälsa.

2. Koppla upp dina promenader

Medan många människor föredrar att välja en rutin och hålla fast vid det, hundar - särskilt mycket aktiva och / eller intelligenta raser - behöver lite variation i sina liv för att undvika tristess (och destruktivt beteende som ofta kommer med det). Bonus? En miljöombyte kommer sannolikt också gör dig gott.

load...

3. Få på deras nivå

Vissa tillfällen i livet kräver en knäppt-up-strategi, men QT med din hund bör inte vara en av dem. För att citera kända hundwhispereren Cesar Millan, "spela som en hund." Få på deras nivå. Rulla runt på golvet. Spela hämta. Dingla en leksak framför din valp ansikte och sedan göra en galen bindestreck för dörren som om du har ett fall av hund zoomies. Oroa dig inte - din hund inte kommer att berätta för någon, och din hemlighet är säker hos oss.

4. Ta dem till en hund park

Precis som att byta upp din dagliga promenader ger din hund något nytt och spännande att se fram emot, kan en resa till den lokala hunden parken visa sig vara en stor humör-booster för din valp. Eftersom din hund är att interagera med så många olika hundar, kommer deras hjärna ständigt stimuleras under utflykt. Plus, hundar är flockdjur av naturen. Att ta sig till mingla med andra hundar kommer att tillfredsställa dem på en primal nivå.

Vad det betyder verkligen när din hund stirrar på dig

5. Besök en vän

Återigen, något nytt - sevärdheter, dofter, dofter, husdjur, människor - ger ett välkommet rush av nyhet och spänning för din hund. Precis som cavorting med andra valpar på hunden parken erbjuder viktig socialisering tid, så inte besöker mänskliga vänner. Det är intressant för din hund, så att slå tristess och ångest, och det är garanterat att lyfta andar både besökaren och den besökta.

6. Gå hide - & - söka med godsaker

Ett bra sätt att hålla din hund hjärna skarp och glad är att ge den något att fokusera på. Och vad bättre sätt att göra det än genom att engagera deras mest stark känsla? Just det - sätta din valp näsa att använda! Göm godis och ställa din hund lös att spåra dem. Inte bara detta engagera din hund på ett meningsfullt sätt, men som inte älskar pussel som resulterar i ett pris? Speciellt när priset är välsmakande.

load...

Dessa 15 Given Hundraser Är Cuddle Buddies av dina drömmar

7. Dusch dem med ömhet

Forskningsstudier visar att ja, våra hundar verkligen längta vår sällskap än att få sina grundläggande behov av mat och tak över huvudet träffat. År 2014, forskare vid Emory University i Atlanta, Georgia, upptäckte att den del av hjärnan i samband med positiva känslor var liknande hos hundar och människor. Så inte överraskande, hundar gör erfarenhet kärlek och tillgivenhet - i likhet med oss, de åtnjuter vänskap också.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Varför hundkognitiv dysfunktion stiger och vad du kan göra åt det

Post Husdjur

De 14 bästa hundraserna - för alla älskar en knäpphund

Post Husdjur

Varför ben buljong är en hälsosam kost val för vissa hundar

Post Husdjur

Är din hunds mikrochip orsakad av mer skada än bra?

Post Husdjur

Kan din hund lida av klinisk depression?

Post Husdjur

Så får du hunden att älska när du måste vara borta mycket

Post Husdjur

Är din inomhus katt blir tjock? här är hur du får dem att flytta

Post Husdjur

10 tips som hjälper dig att hitta en ansedd tysk herde uppfödare

Post Husdjur

Varför äter hundar gräs?

Post Husdjur

Gör katter fisa?

Post Husdjur

Dessa 13 kattraser uppför sig faktiskt som hundar

Post Husdjur

Allt du behöver veta om wolf-hund hybrider