6 tips för att spara dina möbler, din katt klor och allas sanity | BurnbrightLove.com

6 tips för att spara dina möbler, din katt klor och allas sanity

6 tips för att spara dina möbler, din katt klor och allas sanity

”Det är därför vi inte kan ha trevliga saker.”

Oavsett om det är sagt som svar på Kitty Katrina repa soffan eller Fido Fearless undergivna urinering (på mattan), är detta en alltför vanlig refräng i hushåll PET-älskande. Men sanningen är att en liten ledning och några kattvänliga eftergifter kan gå långt. Förra veckan, tacklas vi inomhus-utekatt debateand tittat på några sätt att hjälpa din katt hålla trygg och lycklig. Denna vecka Låt oss titta på möbler repor, vad som driver den och vissa declaw alternativ som din katt kommer att tacka dig för.

Leaky Gut Syndrome är inte bara förekommer i människor - din hund påverkas Too

Varför katter repa möbler

Från inhemska huskatter till lejon i naturen, alla katter repa. Och de inte repar i hörnet av soffan för att störa dig - även om det gör ett bra jobb på det. De repa faktiskt för goodreasons.

Katter behöver repa för att trimma sina naglar, stretch och säga: ”Det här är min.” Visste du katter har även doftkörtlar i deras tassar som förstärker denna territoriella märkning eftersom de repa? ”De doftkörtlar i sina trampdynor vänja när han skrapar på föremål för märkning” konstaterar katt beteendevetare och författare Pam Johnson-Bennett i sin artikel om doft kommunikation. ”Förutom att lämna en visuell markering från klorna, lämnar han ett doftmärke genom doftkörtlar.” Således är repor bokstavligen för deras fysiska och mentala hälsa!

load...

Declawing kan göra saker ack så mycket värre

Tyvärr, här i USA är declawing föreslås av vissa som en möjlig väg att spara dina möbler. (Det är faktiskt anses omänskliga och olagliga på platser som Storbritannien) Men alltför få människor är medvetna om de verkliga fysiska och beteende biverkningar declawing kan orsaka innan de gör det - biverkningar som ofta mycket värre och kan vara permanent.

Till exempel när du declaw en katt, du tar bort sin första försvarslinjen, lämnar biter som den enda återstående lösningen för vissa. ”Människor som är oroliga för att repas, särskilt de med immun eller blödningsrubbningar kan få veta felaktigt att deras hälsa kommer att skyddas av declawing sina katter”, säger Humane Society hemsida. ”Men inte specialister smittsam sjukdom inte rekommendera declawing. Risken från repor för dessa människor är mindre än de från bites.”I min 16-plus år som arbetar i djurskyddsindustrin, har jag sett och känt för många katter som förlorar sin bett inhibition efter declawing, orsakar en mycket allvarligare problem i hushållet.

load...

Experterna över på PetCoachhave sett andra allvarliga declawing svårigheter också. ”Det finns många komplikationer som kan hända [efter declawing din katt], från livslångt smärta, återväxt av benvävnaden som kan orsaka deformation och livslångt beteendemässiga problem. Många katter som declawed blir biters och sluta använda sina kattlådor på grund av smärta i fötterna.”Ofta katter som utvecklar dessa frågor kommer att hamna överlämnas till skyddsrum eller avlivas för beteendeproblem som inte var närvarande innan declawing. (Med andra dåligt uppförande problem? Kolla in "7 Vanliga misstag Cat ägare gör.")

Kom ihåg att även om ett husdjur förälder väljer vad som marknadsförs som mer ”human” laser declaw, samma biverkningar är möjliga.

Äger du behöver oroa dig för BPA nivåer hos hundar?

Spara soffa, din katts klor och ditt förnuft

Så om declawing är från bordet (som jag hoppas att det är), är det möjligt att spara i soffan och faktiskt har fina saker som en katt mamma? ja! Tricket är att göra några eftergifter till din katts naturliga behov av att repa samtidigt hantera wherethat repor händer.

  1. Klös / mat: Yoga pose Cat Stretch fick inte sitt namn för ingenting. Det förtjänat det! Dessa små mattor inlägg på många djuraffärer är inte alltid lockande. Vet Jennifer Summer föreslår du väljer en klös ”minst 3 till 4 fot hög så att katten kan sträcka hela vägen ut när repor. Det bör också vara tung och fast - om stolpen känns tunn eller välter när katten repor, kommer han inte vill använda den. Slutligen de flesta katter föredrar grova beläggningar som sisal rep eller något liknande i stället för mattan.”Och oroa dig inte, inte alla skrapa inlägg är fula. Faktum är att folk över på Hauspantherhave ett urval av vackra katt skratchare förvalda från hela webben.
  2. load...
  3. Location, location, location: är placeringen av din scratch utrustning en stor fråga. Katter kommer ofta vill repa efter tupplurar eller plocka några val fläckar runt huset. Placera skrapa stolpar eller kuddar i närheten här för att ge din katt ett bättre val. När du ser kitty kommer att repa på lämpligt sätt, behandla och beröm som galen.
  4. Couch behandlingar: Sprayer och tyg fräschare kan vara motbjudande för katter. Apelsin och citron är särskilt illa omtyckt av många. Dessa dofter kan avskräcka din katt från repor och bonus kommer soffan luktar bra!
  5. Spa dag: Beskärnings din katts klor kan bidra till att minska skadorna på något din katt gör scratch. Lär dig hur man korrekt trimma din katts klor hemma.
  6. Dubbelsidig möbler säkra band: Din lokala djuraffär bör ha en speciell tejp som du kan lägga till din katts favorit hörnet av soffan. Bandet är säker både för katten och tyget på soffan. Den klibbighet är irriterande att din katt och kommer att uppmuntra honom att repa någon annanstans. När repor har flyttats, kan du ta bort tejpen.
  7. Nail cap: För er som verkligen vill ingen chans alls att repa men vill behålla din kisse känna sig trygg, överväga att be din veterinär om spik caps. Dessa fungerar ungefär som akryl naglar. En spik cap är en vinyllock som limmas till kattens klo. Detta gör fortfarande katter att använda sina klor, men utan den skarpa kant som kan orsaka skador på möbler eller hud. De kommer även i en rolig sortiment av färger.

I alla, göra några justeringar hjälpa din katt lära där repning är tillåten kan hjälpa till att hålla din kisse glad och soffan snygg och undvika några allvarliga problem ner linjen.

Har du en fråga om kattunge repor? Fråga experterna på PetCoachbelow.

Bild: Yvonna Groom / Sheknows

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Behöver min hund verkligen tillägg?

Post Husdjur

10 unika husdjur du kommer älska lika mycket som en katt eller hund

Post Husdjur

Om det verkar som att din hund alltid är sjuk kan matallergier vara den skyldige

Post Husdjur

5 steg för att uppfylla ditt husdjur öde som modell

Post Husdjur

4 örter för naturlig hunds smärtlindring

Post Husdjur

Hur man väljer den bästa hundmat för din pup

Post Husdjur

7 små sätt att öka din hunds mentala hälsa

Post Husdjur

10 kattraser som har de absolut bästa personligheterna

Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

Hur man hanterar en hund som är en kräsen äter

Post Husdjur

Upplever hundar sömn på samma sätt som människor gör?

Post Husdjur

Om din hunds bark plötsligt förändras kan det vara tecken på ett hälsoproblem