6 saker som din veterinär önskar att du visste | BurnbrightLove.com

6 saker som din veterinär önskar att du visste

6 saker som din veterinär önskar att du visste

Detta var lite av en svår bit att skriva. Veterinärer i allmänhet vill inte uppfattas som klagandena. Vi älskar våra jobb och känner mig privilegierad att ta hand om djur och människor som älskar dem varje dag. Men det finns saker som vi skulle älska att berätta för dig om du bett oss att kanske skulle hjälpa oss arbeta bättre tillsammans för välbefinnande ditt husdjur. Jag frågade några av mina närmaste veterinär vänner för hjälp med det här, så att det något av en konsensus pjäs.

Min kristallkula är i butiken

Självklart, husdjur kan inte prata, så mycket av våra utbildningscentra runt ställa rätt frågor för sällskapsdjur förälder att få en uppfattning om vad de har observerat och sedan utföra en fullständig fysisk examinationto lära sig vad vi kan från djurets kropp. Du kan lära mycket av dessa källor, men många gånger endast dessa ledtrådar pekar oss i riktning vi ska gå och inte ger oss ett definitivt svar.

load...

Utföra diagnostiska tester såsom blod och urin, röntgen och fecal parasit tester kan vara dyra. Men när ditt husdjur ger mycket vaga tecken på att något är fel och ingenting är självklart, är det nödvändigt att testa för att komma igång att räkna ut vad som är fel och hur man effektivt behandla det.

Leaky Gut Syndrome är inte bara förekommer i människor - din hund påverkas Too

Vi kommer inte att döma dig, men berätta för oss sanningen

Hundar kan få in i saker, inklusive din smutsiga underkläder, din ogräs stash, flaskor av medicinering och badrummet papperskorgen. Tro mig: Om din hund är sjuk och du vet att han kan ha förbrukat något som skulle ge dig en bit av förlägenhet att erkänna, kommer vi inte att döma dig.

load...

Veterinärer hellre veta all information som kommer att hjälpa oss att hjälpa din hund. Och ofta är tiden det väsentliga; så om du tror att din hund kan ha förbrukat något som potentiellt skulle kunna göra honom sjuk, berätta. Det mycket väl skulle kunna rädda hans liv.

Bara lita på oss. Snälla du

En av de saker som suger livet ur veterinärer är när de befinner sig i ett kontradiktoriskt relation med sällskapsdjur föräldrar. Ärligt talat är vi inte försöker du rip off, och vi verkligen vill hjälpa ditt husdjur. Om vi ​​föreslår en hel del tester och behandlingar som är dyra och du inte har så mycket pengar, är det OK. Bara berätta och vi kommer att arbeta med dig för att försöka hitta en lösning som du har råd och som hjälper ditt husdjur. Vi har samma mål: att hjälpa ditt husdjur. Så låt oss arbeta tillsammans i stället för att motståndare.

Vi älskar det vi gör, men vi måste tjäna sitt uppehälle för

För många av oss, till drömmen bli en veterinär började när vi var bara små djurälskande barn. Eftersom det finns bara cirka 30 veterinärskolor i landet, att många, många människor som vill bli veterinärer får aldrig chansen att göra det. Och de av oss som avslutar ofta våra veterinärutbildningar med flera hundratusentals dollar i studielån skuld och gå in jobb gör en fjärdedel av lönerna för våra mänskliga läkare motsvarigheter.

Ibland kommer jag hör folk uttrycka uppfattningen att veterinärvård kostar mer än mänsklig sjukvård. Detta är helt enkelt fel, och sanningen är att folk inte riktigt se vad medicinsk vård för sig själva kostar eftersom de flesta av dem har någon typ av försäkring som betalar för åtminstone en del av kostnaden. Veterinärer skulle älska att ta hand om varje djur gratis, men för att mata våra familjer, betala vår personal och hålla våra klinik dörrar öppna för dig, måste vi ta betalt för det vi gör.

load...

9 av dina mest angelägna hund hälsa Frågor och svar

Behandla ditt husdjur hemma gör mitt jobb svårare

Ge läkemedel till ditt husdjur som du skulle ta dig utan en tanke gör det svårare att vidta lämpliga hand om ditt husdjur. Det bästa exemplet på detta är när PET föräldrar ger mänskliga smärtstillande till sina hundar. Dessa mediciner är inte bara osäkra i relativt små doser och i vissa fall inte riktigt effektiva, de komplicerar vår förmåga att ge smärtstillande medel som faktiskt kommer att hjälpa hunden och gör det med minimala eller inga biverkningar.

Och medan vi är på temat: Kokosolja är inte en miraclecure. Kokosolja är ett hälsosamt fett med en utmärkt fettsyraprofil, men det knaprig, kliande fläck på hundens rygg att du håller gnugga det på? Det är inte riktigt hjälpa. Det kan hålla den återfuktad och att det ser lite bättre, men det är egentligen inte behandla något och du bara förlänga diagnos och definitiv behandling.

Blanda inte ihop din Google-sökning med en veterinärexamen

Det finns en uppsjö av information tillgänglig på internet nuförtiden - och en del av det är ännu sant! Ibland verkar det som om alla som har varit inom 10 fot av en hund anser sig vara en expert och är villig att ge vad får eller inte får vara korrekt information till sällskapsdjur föräldrar på jakt efter hjälp.

Med resurser som PetCoachavailable till alla sällskapsdjur föräldrar, det finns ingen anledning att lägga upp ett meddelande på din Facebook-vägg när din hund är kräkningar, gatuprostitution råd från vänner när och fjärran om vad du ska göra. På PetCoach, kan du be en veterinär några särskilda frågor om din individuella husdjur och du kan räkna med att informationen är tillförlitlig, noggrann och specifik för din hunds situation.

Äger du behöver oroa dig för BPA nivåer hos hundar?

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Här är varför din hund skäller hela natten - och hur man stoppar det

Post Husdjur

Varför har några skyddshundar tatueringar?

Post Husdjur

Hur bryr du sig om hundens tänder när som helst

Post Husdjur

Varför verkar inte hundar ha navelknappar?

Post Husdjur

6 tips för att göra ditt liv som hundförälder mindre stressigt

Post Husdjur

Jag bryr mig inte hur hög vår veterinärräkning är - mina husdjur är värda det

Post Husdjur

Dessa 15 tillgivna hundraser är dina drömmars kramkompisar

Post Husdjur

Hur många gånger om dagen borde en hund faktiskt äta?

Post Husdjur

Hur intelligent är din hund? här är hur du kan ta reda på det

Post Husdjur

Seaworld är absolut skyldigt för tilikums död

Post Husdjur

Vad du inte vet om hundkattfetma kan döda din furievän

Post Husdjur

Kan du verkligen lämna din katt hemma ensam medan du går på semester?