6 överraskande saker som kan orsaka stinkande hund andedräkt | BurnbrightLove.com

6 överraskande saker som kan orsaka stinkande hund andedräkt

6 överraskande saker som kan orsaka stinkande hund andedräkt

Har du någonsin vaknat till lördag morgon valp kyssar och slutade med mer ”ick, som stinker!” Än ”awwww, det är söt”? Du är inte ensam. ”Visst 'eau de vovve andetag' inte kommer att göra det som en cologne som helst snart” skämt veterinär Dr. Christie länge i hennes tips för att bedöma din hunds hälsa hemma ”, men det ska lukta mestadels godartad ". När att andas svänger ut i ”eww, som stinker" range, du sannolikt saknar ett problem.

”Nästan utan undantag finns det en orsak till dålig andedräkt,” Dr Jennifer Quammen, en veterinär och tränare från High Performance Living LLC, berättade. ”Även om det inte alltid tänderna och / eller tandköttet.” I själva verket, medan endast ett fåtal icke-medicinska saker kan leda till dålig andedräkt, ett antal dolda och svåra att upptäcka förhållanden kan orsaka dålig andedräkt i övrigt friska -seeming hundar.

load...

1. Om vad som händer i stinker...

Anledningen till att jag lägga detta beror på att jag slår vad om en hel del av er har erfarenhet av bajs äter hundar va? Thats eftersom det kan faktiskt vara en konstig kennel lärt vana som är så svårt att bryta! Bullyfitness.com Team #poopeating

Kanske lättast att hantera är vad din hund äter. ”Vissa saker hundar äter som gör andan dåligt inkluderar avföring (besöker kattens kattlådan) och döda djur / kadaver. Vissa dieter (särskilt fiskbaserade dieter) kan orsaka dålig lukt i munnen ”, säger Quammen, men andra orsaker kan vara mycket mer olycksbådande. Också viktigt att notera är detta inte en hård och snabb regel - min egen italiensk vinthund, Fiona, är en ivrig bajs eater och hennes andedräkt är rosor jämfört med vår terrier mix Liza som har en stor underbett.

load...

Leaky Gut Syndrome är inte bara förekommer i människor - din hund påverkas Too

2. Följ tänderna...

{Fc: 127}.. {9/3/17}.. {HarryPotterAndTheHalfBloodPrince}.. {Hej igen killar! Titta på mig att publicera två gånger på en dag Ledsen för bildkvaliteten}. ________________________________________________________________________________________________________ {#harrypotter #hp #harrypotterworld #harrypotterfan #harrypottertextpost #potter #harry #hagrid # Snigelhorn # deathlyhallows #halfbloodprince #philosphersstone #chamberofsecrets #prisonerofazkaban #gobletoffire #orderofthephoenix #gryffindor #slytherin #hufflepuff #ravenclaw #hogwarts #hogwartsexpress}

Jag vet, att tänka på dentala problem i din hund gör dig ungefär lika glada som Ron var att ”följa spindlar.” Tyvärr är ganska hög sannolikhet för lukten vara ett tecken på tandsjukdomar. Det uppskattas att 80 procent av hundar utveckla en form av tandsjukdomar efter ålder 3. (Källa: DVMmultimedia.com medicinsk allmosor)

”Det är nog faktiskt mer korrekt att säga att när din hund andedräkt luktar som en öppen avlopp, har han behövde en tandrengöring och examination under ganska lång tid, konstaterar Long s '5 tecken på att din hund behöver tandvård.' Så glöm inte att borsta din valp tänder och schemalägga regelbundna kontroller med din veterinär, även när allt verkar bra. Din veterinär kan tala om för dig hur ofta Fido bör få rengör och examen söker andra svåra att upptäcka problem som kan orsaka dålig andedräkt. (Missa inte PetCoach s "6 saker varje hundägare bör veta om tandvård.")

3. När fel ände luktar urin...

Njursjukdomar är svårt att upptäcka i de flesta hundar och många av dess symptom är lätt att förbise. Hundar som är i njursvikt har ofta lukten av urin på deras andedräkt, Long berättade. Det beror på att slaggprodukter som njurarna bör filtrering bygger upp i blodet. Du kommer mycket sannolikt meddelande andra tecken också, bland annat ökad törst, ökad urinering, minskad aptit och kräkningar. Om du upptäcker denna doft på din hunds andedräkt eller märker dessa tecken, ta honom till veterinär omedelbart.

load...

4. Din hund plötsligt en mun-paus...

Hundar som upplever sinus och andnings utmaningar kan vara mer benägna att andas genom munnen, konstaterar Long. Även om detta inte exakt orsakar dålig andedräkt, kan det vara underliggande dentala problem och dålig andedräkt mer uppenbart för dem i närheten.

Äger du behöver oroa dig för BPA nivåer hos hundar?

5. Något fastnar där det inte borde...

Valpar och hundar utforska världen med sina munnar, vilket ibland kan leda till problem - eller göra befintliga tydligare. ”Jag har stött på hundar som har haft delar av leksaker, pinnar eller hår fastnar i sin mun, tänder och tandkött,”, säger Quammen. ”En (något vanligt) problem är hår fastnar i tänderna sekundärt till klåda eller irritation (orsakad av loppor eller allergier): Hunden tuggar sig eftersom dess hud är inflammerad och enkelt få håret fångas i tänderna sekundärt till denna tugga. Pet kommer in på grund av att 'andedräkt är dålig' och vi avveckla hitta allergier som den bakomliggande orsaken.”

Naturligtvis ibland en främmande kropp eller toxin är den underliggande frågan, inte bara ett symptom. (mun skador som orsakas av sticksare ganska vanligt och kan vara allvarliga.) Så se till att ge din veterinär ett samtal om du tror att din hund ätit eller spelat med något som kan orsaka skada.

6. En lukt av aceton kunde stava ketoacidos

Detta sista är minst benägna att visas med en ”frisk synes” hund, men är en viktig och betydande förändring din valp andedräkt som kunde stava stora problem. De första tecknen på diabetes, inklusive ökad törst och urinering, kan se ut flera andra problem hos hundar eller inte märkas alls. Tyvärr innebär detta att diabetes inte kan diagnostiseras förrän det är allvarligt utan regelbundna kontroller och blod arbete. Om diabetes går odiagnostiserade under en tid, kan komplikationer av diabetes orsaka förändringar i din valp andetag. Om du luktar en söt lukt som påminner dig aceton nagellacksremover, kan din hund vara upplever en allvarlig komplikation av diabetes som kallas ketoacidos. ”Om du märker detta i din hund, söka veterinärvård omedelbart”, varnar Long.

Om du är en av dessa sällskapsdjur föräldrar som undviker lukta sin hund andedräkt till varje pris, kanske det är dags att ändra på det. Gå vidare, andas djupt. Om du luktar något onekligen motbjudande, grattis! Du kanske bara att hjälpa din veterinär fånga ett problem mycket tidigare än de annars skulle ha - vilket är ditt bästa skott för att hålla din hund glad och frisk med dig så länge som möjligt.

Har du en fråga om din hunds andedräkt? Fråga experterna på PetCoachbelow!

9 av dina mest angelägna hund hälsa Frågor och svar

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Vilken coprophagia är och hur man stoppar din hund från att göra det

Post Husdjur

Ska katter tillåtas utanför? viktiga punkter från båda sidor av debatten

Post Husdjur

Hur man hjälper din hund att undvika torr, kliande hud i vinter

Post Husdjur

Leaky gut syndrom inträffar inte bara hos människor - din hund påverkas också

Post Husdjur

Vad ser katter faktiskt ut? vi har svaret

Post Husdjur

Vad ska du göra om din husdrivna hund börjar kissa inomhus

Post Husdjur

6 brutto skäl bör du sluta låta din hund kyssa dig

Post Husdjur

Min hund hjälper mig att hantera min politiska ångest

Post Husdjur

4 sätt att hålla din hund aktiv och underhållen i varmt väder

Post Husdjur

6 misstag som husföräldrar gör när de försöker lägga sitt husdjur på en diet

Post Husdjur

Katt nyser är bedårande, men de kan också betyda att du behöver ringa till veterinären

Post Husdjur

Den mänskliga mat som är säker för hundar