6 brutto skäl bör du sluta låta din hund kyssa dig | BurnbrightLove.com

6 brutto skäl bör du sluta låta din hund kyssa dig

6 brutto skäl bör du sluta låta din hund kyssa dig

Det visade sig att det är inte riktigt sant vad de säger om hundars munnar är renare än vår.

Du älskar din hund, och det finns en god chans att du älskar hans kyssar också. I själva verket bara en sann hundälskare vet glädjen de dregla täckta kyssar kan medföra. Men vissa experter säger att det kan vara dags att sätta stopp för att byta slobber med pooch.

Vi menar inte att du behöver för att hålla avståndet. Det är inget fel med kramar och omfamningar, men dessa kyssar kan bara vara en stor risk för din hälsa - särskilt när theyland i ansiktet. När slickar från din hund kommer i kontakt med andra intakta delar av huden, det finns väldigt liten chans att absorption när det gäller sjukdomar och bakterier. Med att saliv hamnar i näsan eller munnen, är dock en helt annan påse med maskar (ibland bokstavligen).

load...

Här är sex saker du är i riskzonen för varje gång du rynka upp till din valp.

1. Gum sjukdom

Det finns många sätt du kan få sjukdomar i tandköttet, men du kanske inte har känt du kan få det från kyssa din hund också. En japansk studypublished i Archives of Oral Biologyfound att flera typer av bakterier som finns i munnen av både hundar och människor, vilket betyder att det är fullt möjligt att de kan överföras från hund till människa. Eftersom det finns en god chans att din hund är inte så stränga om att borsta som du är, kan det vara en god idé att avstå från att låsa läppar om du vill behålla din pärlvita tänder, ja, pärlskimrande.

9 brutto skäl inte bör ta ditt husdjur till sängs med dig

load...

2. Fekal kontamination

Tänk på att någonstans din hund slickar, är du i princip slickar även om du låter honom kyssa dig på munnen. Eftersom det är ingen hemlighet att hundar slicka sina bakdelar - liksom de bakre ändarna av andra hundar - och njuta av tillfällig "behandla" från bakgården eller kattlåda, bör det vara någon överraskning att hundens mun kan vara förorenade med avföring materia.

3. Worms

Detta kan man bara göra din hud genomsöka. Hundar kan mycket lätt få maskar (spolmask och hakmask är den vanligaste) - antingen genom andra smittade djur eller kontakt med smittade avföring, och de kan lika gärna ge det till youthrough din saliv.

Din hund kanske inte gillar kramar så mycket som du gör

Fortfarande inte övertygad? Bandmask är en skräck på en helt annan nivå. Dessa saker kan bli upp till 30 fot Longin dina tarmar och kan överleva i det i upp till 20 år. Hundar brukar äta äggen när de rensar kadaver och bandmask växa i sina tarmar. De fäller sedan fler ägg i sin avföring, som de kan överföra till dig via saliv när de rengör sig själva och sedan slicka ansiktet. Detta kan inte vara en stor risk om din hund inte får mycket chans att vandra, men det kan vara ett problem för hundar i landsinställningar eller som har ofta framgång på att fly.

För att förhindra att detta händer, hålla hunden till människa mun kontakt till ett minimum och de-mask din hund som en valp. Be din veterinär för att testa din hund för maskar regelbundet och följa upp med någon medicin din veterinär rekommenderar.

4. Salmonella

Du vet att du kan få salmonella från fläckas mat, men hur från din hund? Hundar kan utveckla salmonella antingen från att äta tainted hundmat eller plocka smittade maten ur papperskorgen. När smittade, de kan överföra det till människor, antingen genom avföring eller saliv. Under 2012 reportedthat CDC 49 personer i 20 delstater infekterades med en stam av salmonella infantis, som spårades till en infekterad parti torr hundmat.

5. Matförgiftning

Tänk om de saker din hund äter - särskilt om han tillbringar en hel del tid utanför off-koppel. Döda djur? Säker. Djurspillning? Kolla upp. Skräp? Det kan du ge dig på. Så det bör inte vara en stor chock att en del av deras saliv i munnen har befogenhet att ge dig det värsta fallet av mat poisoningyou've någonsin upplevt.

load...

6. Sepsis

Den här är extremt sällsynt, men det är fortfarande en möjlighet så det måste nämnas. Capnocytophaga canimorsus är en bakterie som vanligtvis återfinns i munnen av hundarna. Det är inte normalt överföra till människor när biter inte har ägt rum, men det kan överföras via en lick- om det händer är osannolik. Bakterien normalt inte påverka människor om de inte är mycket unga eller gamla eller har nedsatt immunförsvar. I de fall där människor är smittade i kan leda till en blodinfektion eller sepsis, vilket är mycket farligt och kan leda till döden.

Damer, har vi en förklaring till din hunds fascination med mensen

Tänk, dessa varningar är densamma när du är den som är plantera kyssar. Om du behöver smooch din valp, gör det på toppen av huvudet eller ryggen, inte hans nos - där alla grossness tenderar att uppehålla sig.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Vilken coprophagia är och hur man stoppar din hund från att göra det

Post Husdjur

Djurägande påverkar dina barn på flera sätt positivt än ett

Post Husdjur

Hata inte oss när du blir helt beroende av dessa bedårande husdjursbloggar

Post Husdjur

Blir våra husdjur arg på oss? vi bad ett husdjur psykiskt att ta reda på

Post Husdjur

6 misstag som husföräldrar gör när de försöker lägga sitt husdjur på en diet

Post Husdjur

Varför är katter så darrade noga över maten?

Post Husdjur

Ja, din hund skäller totalt på ett osynligt spöke i hörnet

Post Husdjur

Skäm bort din äldre hund med dessa hemlagade mjuka hundmatrasser

Post Husdjur

Vissa hundägare tror att deras hundar behöver en låg fetthalt, men är det friskt?

Post Husdjur

Om du vill ha en lojal hund som älskar att simma, kolla in den portugisiska vattenhunden

Post Husdjur

Gör katter fisa?

Post Husdjur

8 tecken på att din hund är stressad