12 giftiga växter som kattägare inte borde hålla i sitt hem | BurnbrightLove.com

12 giftiga växter som kattägare inte borde hålla i sitt hem

12 giftiga växter som kattägare inte borde hålla i sitt hem

Precis som med människobarn, går vi till stora ansträngningar för att skydda våra päls barn - det är därför vi alltid gömmer små faror som gummiband och rengöringsmedel. Men vad du kanske inte vet är att det är helt möjligt att du har giftiga produkter som kan döda din katt hängande i vanlig syn i form av den vackra lilla anläggning du har chillin' på soffbordet.

Det finns över 700 olika arter av växter som kan vara skadligt för din katt vid förtäring. De flesta är exotiska växter som utgör liten risk till domesticerade pott, men några vanliga hushållsanläggningar kan vara farligt också. Tina Wismer, veterinär och medicinsk chef för ASPCA gift kontrollcenter föreslår om du misstänker att din katt har ätit någon del av växter som anges nedan, oavsett om det visar symtom, ring din veterinär omedelbart.

load...

Skulle Cats tillåtas utanför? Huvudpunkter från båda sidor av debatten

1. Liljor (alla sorter)

Bara en bit av ett löv eller blommans pollen kan orsaka letargi och kräkningar inom en timme efter konsumtion. Om den lämnas obehandlad, kan din katt gå in njursvikt. Pollen ensam kan vara dödliga för din katt vän.

2. Alla kalciumoxalat växter - inklusive philodendrons, kinesiska evergreens, Virginia rankor, spenat, agaves, teblad, rabarber och taro

Den giftiga delen av dessa inom- och utomhusväxter är de mikroskopiska nålliknande hullingar på deras stjälkar och blad. Om biten, orsakar de inflammation i munnen och tandköttet och resulterar i överdriven dreglande och kräkningar.

load...

Du kan ta hand om symptomen själv genom att ge din katt kalcium i form av mjölk, yoghurt, gräddfil eller glass. I sällsynta fall kan svullnaden hämmar andningen, så håll ett öga på ditt husdjur under 48 timmar.

3. Dracaena växter

Det finns omkring 40 varianter av denna populära, lummiga krukväxt, inklusive draken anläggningen. Om katter äter långa fronds är typiska för dessa anläggningar, kommer de att bli deprimerad, förlorar sin aptit och eventuellt även kräkas blod. Men det är oftast inte en dödlig reaktion och symtom tenderar att försvinna efter 12 till 24 timmar. Ändå bör du hålla utkik efter förvärrade symtom, och ta din katt till veterinären om det inte börjar återhämta sig efter 24 timmar.

4. Höst krokus

Äta någon del av detta blommiga anläggningen kan orsaka en intensiv brännande känsla i munnen, kräkningar, diarré, kramper, leverskador, skador njure och även hjärtarytmier. Få ditt husdjur till veterinären omedelbart om du misstänker att han / hon har snacked på den.

5. Påskliljor

Om du har en utekatt, vara mycket försiktig med dess tendens att komma in i din eller ditt grannes påsklilja sängar. Intag av någon del kan orsaka kräkningar, diarré, buksmärta, arytmier, kramper och en större sänkning av blodtrycket. Ring din veterinär ASAP.

6. Tulpan

Om du har dem planteras utanför eller i en vas på insidan, de är ett stort no-no för katter. Även om inte dödlig, kan ta en bit av dem (särskilt lampan) orsakar oral irritation, överdriven dregling och illamående.

Upp nästa: Sago palm

En av 2Tagged i

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Kan din hund lida av klinisk depression?

Post Husdjur

8 tecken på att din hund är stressad

Post Husdjur

8 tips för att hålla din hund lugn under årets 4 juli fyrverkerier

Post Husdjur

12 överraskande (och ibland skumma) tecken, din katt hatar faktiskt inte dig

Post Husdjur

Allt du behöver veta om den nya bullerangstmedicinen för hundar

Post Husdjur

Det är därför du borde inte tvinga din vegans livsstil på din hund

Post Husdjur

Skulle kvicksilver i behandlar vara skadliga för min katt?

Post Husdjur

Katt nyser är bedårande, men de kan också betyda att du behöver ringa till veterinären

Post Husdjur

Jag betalade 400 euro för min hund, och jag skulle göra det igen i ett hjärtslag

Post Husdjur

De verkliga anledningarna till att din valp väcker dig på natten

Post Husdjur

Hur man hjälper din hund att undvika torr, kliande hud i vinter

Post Husdjur

Varför får hundar slumpmässiga utbrott av energi?