11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare | BurnbrightLove.com

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

När våren kikar sitt huvud runt hörnet, vi hund föräldrar börjar tänka vandringar, stränder, sjöar och alla andra roliga vi kan ha med våra valpar utomhus. Men med det kommer lera, buggar, loppor, allergener, skunk spray och även i bästa fall vanlig hund BO.

Leaky Gut Syndrome är inte bara förekommer i människor - din hund påverkas Too

Nu, efter att ha arbetat i djurskydd för 16-plus år med dussintals Shelter hundar, foster hundar och min egen kull hemma, jag har plockat upp några knep för att göra dessa hem bad gå smidigt. Jag kollade också in med PetCoach chefsläkare, Dr. Christie Lång och andra, för att prata om sätt att göra hund bad en bit av kakan.

load...

1. Tänk på din hunds sinnesstämning

Hundar kan få oro bad tid för ett antal skäl, enligt PetCoach veterinär Dr. Melanie. Valpen ”skulle vara rädd för vatten, hon kanske inte gillar att bada med kallt vatten om du använder en slang utomhus eller om hon är i badkaret för hennes bad, glider in det kan orsaka henne till panik.” Naturligtvis är dessa gemensamt scenarier som kan utlösa en hel del oro för dig också, där din hund kan känna. Vidta åtgärder för att minska både din bad tid ångest kan vara ett spel-växlare.

"Min inställning om att hata att ge honom ett bad orsakade oss både en hel del oro,” pet mamma Jean Kristensen säger: ”Jag har ändrat min energi runt bad tid. Jag gick lugnt över, tog honom i koppel och gick honom in i badrummet. Han trädde bokstav badkaret utan fussing.”ta reda på hur Jean förändrat hennes tänkesätt och få fler tips för att göra bad tid Zen i '7 tips för att göra din hund Stoppa att hata Bath Time'.

load...

2. Inte över bada din hund

”Hundar bör inte badas oftare än en gång var 6 till 8 veckor”, enligt experterna över på PetCoach. (Se vad de har att säga om toalett här.)

Var också noga med att tänka på när du har använt loppor och fästing förebyggande. ”Många loppor och fästing repellerande produkter kommer att förlora sin verkan om patienten badar inom 24 timmar efter ansökan,” Long delade med oss ​​”så var noga med att läsa etiketten på dessa produkter noggrant och planera din hunds bad regimen i enlighet därmed.”

9 av dina mest angelägna hund hälsa Frågor och svar

3. Ge en bra promenad eller spela session före badet

Detta hjälper din hund vara avslappnad, men också hindrar dig från att ta din valp ut i kylan medan han är fortfarande är våt. En bra muskel gnugga med schampo och balsam i badet kan även bli något din trötta hunden lär sig att njuta av - som en hund spabehandling efter en hård omgång hämta. Trötta din hund kan också bidra till att minska ångest. Min egen nervös italiensk vinthund, Fiona, är ingen fan av bad, men när jag trötta ut henne i förväg, har hon varmt vatten och valp massage nog att hon börjar att slappna av och låt mig skämma bort henne.

4. Tänk på din schampo, balsam och verktyg

Städning av dina verktyg och tvålar är viktigt. ”Det finns ett tillstånd som kallas 'post-grooming follikulit / furunkulos,'” Long varnar ”, vilket i princip innebär att patienten har upplevt en smärtsam hudinfektion efter trimning och / eller bad. Dessa infektioner är intensiv, kräver vanligen [a] kultur för att försäkra lämplig antibiotikaselektion och behandling för 4 till 6 veckor. Infektionen kan oftast spåras tillbaka till användningen av smutsiga klippkretsar, sax eller förorenade schampon. Så var noga med att använda en kvalitet schampo som är väl inom sitt utgångsdatum när du badar din hund.”Fråga din veterinär eller groomer för förslag på vad man ska leta efter i en schampo och balsam för din hunds behov. Om din hund är särskilt kliar-benägen, kan du lägga till några havregryn bad till mixen.

load...

5.Pre-späda schampo och balsam i nya squeeze flaskor

Om du använder ett schampo eller balsam som kan spädas, kan blandnings flaskor vara till stor hjälp. Jag älskar dem eftersom jag kan gnida min hund ner med ena handen med den utspädda blandningen sprider tvålen längre medan jag håller flaskan med den andra handen. Om du vill använda blanda flaskor, du helt enkelt lägga din varma vatten till utspädningslinjen lägga schampo eller balsam och skaka. Prep det innan du får din hund och hålla den åt sidan på armslängds avstånd. Tänk bara på att rengöra dessa väl mellan användningarna.

6. Ställ din scen

Att ha allt på plats innan du tar i din hund är ett bra sätt att slippa få upp under badet (och ge din hund en möjlighet för flykt). Ställ dig upp för framgång genom att placera din hund handdukar, schampo, balsam, en splitter kopp (för sköljning), leksaker eller godsaker och en tvättlapp inom räckhåll. Om du använder utspädd balsam eller schampo, se till att ha dessa spätts och i lättöppnade squeeze flaskor bredvid dig.

7. Hjälp din hund få ett grepp

Slipping i duschen är skrämmande - för din hund också. Detta är en av de bästa tipsen groomers någonsin delat med mig och jag har använt det i flera år. Hjälp din hund få lite grepp i ditt badkar genom att lägga till en gummimatta för dem att stå på. Detta hjälper din valp känner sig säkrare och gör glider och faller mer undvikas.

8. Stoppa wiggles och galna streck innan de börjar

Återstående lugn och fokuserad kan gå en lång väg att stärka din hunds ”sitta” eller ”stanna” under din hunds badkar. Men ibland öka attraktionen med godsaker (om din hund äter dem), vilket minimerar utrymningsvägar genom att stänga dörrar eller har en andra uppsättning händer kan hjälpa också. I vårt hus, förblir badrumsdörren stängs under bad tid så det finns ingen självklar plats för våra ungar att gå.

VIKTIGT: Escape streck är en vanlig orsak till följesedlar, faller och obehaglig vatten att komma in din hunds ansikte eller öron. Detta kan leda till ökad ångest eller ens några hälsofrågor, som öroninfektioner. Vatten i öronen kan vara ett sådant problem att långa föreslår ägarna inte ens försöka att rengöra sina hundens öron medan i badet alls, istället göra det senare: ”I allmänhet, jag skulle råda rengöring öronen separat med en god kvalitet veterinär öra renare, sedan placera bomullstussar i hörselgången under badet, var noga med att undvika att få vatten i öronen så mycket som möjligt.”(Kolla Long s 'Tips för rengöring av din hunds öron.')

Äger du behöver oroa dig för BPA nivåer hos hundar?

9. Använd en löstagbar dusch eller sjunka huvudet och skölj väl

Detta med en hand verktyg är en annan viktig favorit till mig för varje hund. Det fina med det är att du inte behöver fylla badkaret eller sno din hund i obekväma ställningar som betonar honom att skölja väl. Och sköljning är något som de flesta hund moms inte gör tillräckligt, enligt Long. ”Misstaget jag ser hund föräldrar gör oftast när du badar sina hundar inte sköljer tillräckligt länge. Det tar ca 10 minuter för sköljning för att befria päls helt schampo - och exceptionellt håriga raser, troligen längre. Så råder jag hundägare att ställa in en timer när de börjar sin sköljning, använda varmt vatten (inte varmt) och skölj noggrant för rekommenderad tid.”

11. Kontrollera temp

Innan din hund är i badkaret, starta vattnet och låt den anpassa sig till vara varm, men inte het. Ett bra sätt att kontrollera temp är att köra den över din underarm, som du skulle för ett litet barn.

10. Gör notpour vatten på något över halsen.

Känslan av vatten runt din hunds ögon, öron och näsa är mer benägna att göra honom galen. Använd i stället en varm tvättlapp runt hundens ansikte och huvud, vara säker att inte få vatten i hundens öron. På vårt hus, har vi inte ens använda tvål på vår hund ansikte, bara vanligt vatten. Detta hjälper oss att undvika eventuella problem med tvål i ögonen (även om vissa ingen riva schampo finns).

11. När bad tid är klar, ge massor av beröm och göra det till ett spel

Leksaker och godis kan användas för att förstärka god bad tid beteende och visa din valp (och du) precis hur kul bad tid kan vara.

Nu när du har verktygen, gå njuta av naturen med Fido trygga i vetskapen om att du kan städa upp honom när du kommer hem. Tänk bara på att kontakta din veterinär om du ser ”rodnad eller utsläpp i ett eller båda ögonen, skrapa av öronen eller huvudet skakar eller smärtsamma sår längs den övre delen av ryggen”, varnar Long - alla tecken på att något kan ha gått snett under bad tid.

Har du en fråga om bad tid? Fråga experterna på PetCoachbelow.

Taggad i

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Varför äter hundar gräs?

Post Husdjur

Allt du behöver veta om den nya bullerangstmedicinen för hundar

Post Husdjur

Gör katter fisa?

Post Husdjur

Ska du använda äppelcidervinäger på dina hundar?

Post Husdjur

Skäm bort din äldre hund med dessa hemlagade mjuka hundmatrasser

Post Husdjur

Djurägande påverkar dina barn på flera sätt positivt än ett

Post Husdjur

Den kompletta guiden till kattens kroppsspråk

Post Husdjur

Om din hunds bark plötsligt förändras kan det vara tecken på ett hälsoproblem

Post Husdjur

Min hunds torra hud visade sig vara ett allvarligt medicinskt tillstånd

Post Husdjur

Varför hundkognitiv dysfunktion stiger och vad du kan göra åt det

Post Husdjur

De verkliga anledningarna till att din valp väcker dig på natten

Post Husdjur

Vad ska du göra om din husdrivna hund börjar kissa inomhus