10 tips som hjälper dig att hitta en ansedd tysk herde uppfödare | BurnbrightLove.com

10 tips som hjälper dig att hitta en ansedd tysk herde uppfödare

10 tips som hjälper dig att hitta en ansedd tysk herde uppfödare

Det finns ingen tvekan om att föra en tysk shepherdinto mitt hem var en av de bästa beslut jag någonsin gjort. Men jag arbetar inom veterinärområdet, och mitt jobb har gjort mig mycket medveten om vikten av att hitta en ansvarig schäfer uppfödare. Ansvariga uppfödare väljer att föda upp friska och känslomässigt balanserade hundar, vilket förbättrar kvaliteten på hundens ras och minskar antalet hundar som hamnar i skyddsrum med hälsoproblem som ägarna inte har råd med.

Men hur hittar man en ansvarsfull uppfödare? Efter att ha talat med veterinärer och experter på området som Schäfer Club of Americaand Humane Society, upptäckte jag att det finns 10 saker att titta efter i en schäfer uppfödare som kan hjälpa begränsa listan.

1. Överväga antagande

Om du funderar på att föra en schäfer i ditt hem, är det första du bör tänka på är adoption. Det finns otaliga tyska herdar ute i behov av ett bra hem som förtjänar en chans till ditt hjärta, och du har inget att förlora genom att kontakta en kvinnojour eller adoptionsbyrån. Om du har problem med att hitta en schäfer i din lokala skydd, prova att söka efter en GSD-specifik adoption center. Du kan behöva köra lite längre ut, men det finns gott om räddnings skyddsrum som tillgodoser just tyska herdar.

load...

Tyska herdar har unika behov - in de här 10 fakta innan du antar en

2. Hälsa testning

En ansvarsfull uppfödare kommer att vara transparent om eventuella hälsoproblem i blodsband och kommer att testa för höft- och armbåge problem, eftersom rasen är benägen att höft och armbåge dysplasi. En stor uppfödare kommer att utföra ytterligare tester för andra hälsoproblem som går utöver vad som rekommenderas av AKC. Köp inte en valp om uppfödaren har haft föräldrarna utvärderas av en veterinär och gått igenom OFA certificationfor sina höfter och armbågar, och inte vara rädd för att be att få se posterna.

3. Föräldrar på lokaler

Ett av de bästa sätten att avgöra vilken typ av hund valpen kommer att växa upp och bli är att uppfylla sina föräldrar, morföräldrar eller valpar från andra kullar. De flesta uppfödare har åtminstone mamman i lokalerna, och en del kommer att ha detaljerade beskrivningar av där hundar från tidigare kullar har hamnat på sina webbplatser.

load...

14 saker bara schäferägare vet

4. Gå anläggningen

Om du kan besöka uppfödaren anläggning. Kenneln ska vara rent och valparna ska vara aktiv och frisk. Undernärda, smutsiga, svaga eller skinny valpar finns tecken på att uppfödaren inte tar väl hand om sina hundar, och är en stor röd flagga.

5. Socialisation

Schäfer valpar behöver socialisering från tidig ålder. Fråga uppfödaren om valparna har utsatts för barn, andra hundar och andra djur. Även om du kan säkert umgås din nya valp när du tar hem, det skadar aldrig att få ett försprång, särskilt med naturligt skyddande hundraser såsom schäfer.

6 självförsvar tips jag lärt mig från min schäfer

6. Vaccination rekord

Din uppfödare bör ha en vaccination rekord för valp up-to-date, och du bör få en kopia av det. Om din schäfer valp inte har fått några vacciner eller veterinärvård, bör du leta efter en annan uppfödare oavsett hur söt valpen är.

Håll din valp friska med denna vaccinationsschemat

7. Utseende (typ av) frågor

Utseendet är inte allt. Tyska herdar finns i en mängd olika pälsfärger, men låt inte en önskan om en speciell färg vara den enda faktor som du tänka på en uppfödare. Å andra sidan har vissa aspekter av utseendet roll. Hundar med dålig konformation (det vill säga en överdriven sluttande tillbaka) eller ohälsosamma utseende rockar kan ha underliggande hälsoproblem.

8. Vet vad du vill

Du behöver veta vad du vill innan du kontaktar en uppfödare. Är du intresserad av en manlig eller en kvinnlig? Vill du tävla i en hund sport eller visa din valp? Vill du att föda din valp? Har du små barn eller andra husdjur i huset? Dessa är de typer av frågor som kan hjälpa uppfödaren välja valp de tror kommer att vara en bra passform för dig.

load...

12 hundraser första gången ägare bör tänka två gånger

9. Pris

Avel valpar är inte billigt. Veterinär räkningar, mat räkningar och tid engagemang som krävs för att producera en hög kvalitet, hälsosamma valp är betydande. Om du letar efter en billig schäfer valp, överväga att anta.

10. Få en rekommendation

Fråga runt din community för information om schäfer uppfödare. Din veterinär kanske vet en bra uppfödare i området och kan också varna dig mot uppfödare som regelbundet producerar ohälsosamma eller känslomässigt instabila hundar.

Stöd oansvariga uppfödare bara förevigar de hälsoproblem tyska herdar inför. När det gäller att föra en schäfer - eller någon hund - i ditt liv, det finns bara två val som samvetsgranna hund älskare kan göra: Vi kan anta, eller så kan vi stödja de uppfödare som försöker förbättra rasen.

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Dreaded nödläkarbesök - här är hur mycket de verkligen kostar

Post Husdjur

Hur intelligent är din hund? här är hur du kan ta reda på det

Post Husdjur

7 tips för att hålla ditt husdjur oroligt lågt under semestern

Post Husdjur

Varför ben buljong är en hälsosam kost val för vissa hundar

Post Husdjur

Djurägande påverkar dina barn på flera sätt positivt än ett

Post Husdjur

En steg-för-steg guide för att rengöra hundens öron på ett säkert sätt

Post Husdjur

10 kattraser som har de absolut bästa personligheterna

Post Husdjur

Allt du behöver veta om den nya bullerangstmedicinen för hundar

Post Husdjur

Kan du verkligen lämna din katt hemma ensam medan du går på semester?

Post Husdjur

Det är därför du borde inte tvinga din vegans livsstil på din hund

Post Husdjur

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

Post Husdjur

Ska du använda äppelcidervinäger på dina hundar?