10 kattraser som har de absolut bästa personligheterna | BurnbrightLove.com

10 kattraser som har de absolut bästa personligheterna

10 kattraser som har de absolut bästa personligheterna

Katter har ett rykte om att vara reserverad, oberoende och unaffectionate - men den bilden är helt orättvist och inte sant. Det finns kattraser som har fantastiska personligheter och inte små ryck som den allmänna befolkningen skulle få er att tro.

Vare sig du letar efter en katt följeslagare som är pratsam och behöver en hel del uppmärksamhet och föredrar en som är lite mjukare, det finns så många kattraser att välja mellan som passar din personliga smak och stil. Oavsett vad din personlighet typ kan vara - det är en katt för det.

1. Den orientaliska

Bild: Mike Lavoie / Flickr

Relaterat till siames, har denna katt stora spetsiga öron och en nyfiken personlighet. Den orientaliska katten är smart och social och binder djupt med sina ägare. Katten kan vara en trogen och lekfull följeslagare. Dess eleganta kroppen är mer muskulös än det verkar. Det kan vara ganska högljudd och krävande - en mycket "hund-liknande" katt. I själva verket, dessa katter spelar bra med andra husdjur och är barnvänliga.

load...

Med en genomsnittlig vuxen vikt på 5 till 8 pounds, har orientaliska en genomsnittlig livslängd på cirka 15 år, men det kan plågas av tandproblem och är benägen att en ärftlig sjukdom i lever och njurar som kallas amyloidos.

2. Den amerikanska korthår

Bild: 白 士 李 / Flickr

Detta atletisk katt härstammar från den brittiska korthår, men är större, smidigare och mer kraftfull än sin generell dammen motsvarighet. Den levereras i en mängd olika färger och mönster och är också en mycket långlivad kattunge, med en livslängd på 15 till 20 år inte är utöver det vanliga. Den amerikanska korthår är bra med barnen och även får bra överens med hundar också. Den amerikanska korthår är frisk, mild, lättsam och låga underhållskostnader - grooming är inte ett problem med denna ras, som väger in på i genomsnitt 8 till 15 pounds, med män är betydligt större.

load...

Det visade sig, tall är en utmärkt Deodorizer för husdjur

3. Birman

Bild: Richard Vit / Flickr

Denna vackra katt tros ha sitt ursprung från Burma. Legenden har den Birman katten var beskyddare av de burmesiska templen. Det är en stor, lång och hållbar katt med långa silkeslen hår (som inte är lika tjock som en persisk s) som inte matta. Denna katt är känd för sina blå ögon; mörka punkter på sina öron, ansikte, ben och svans; och snövita stövlar på alla fyra tassar. Detta är en kärleksfull, mild katt som älskar att spela, men kan hålla tyst och ur vägen när du är upptagen, vilket gör den till den perfekta kitty för familjer med barn eller andra djur. Den genomsnittliga Birman väger cirka 8 till 12 pounds.

Nästa Up: The sphynx

Uppdaterad av Sarah Långa på 2/17/17

En av 3Tagged i

Relaterade nyheter


Post Husdjur

Varför hundkognitiv dysfunktion stiger och vad du kan göra åt det

Post Husdjur

6 självförsvarstips jag lärde mig från min tyska herde

Post Husdjur

En steg-för-steg guide för att rengöra hundens öron på ett säkert sätt

Post Husdjur

9 av dina mest pressande katthälsoproblem besvaras

Post Husdjur

7 små sätt att öka din hunds mentala hälsa

Post Husdjur

Katt nyser är bedårande, men de kan också betyda att du behöver ringa till veterinären

Post Husdjur

Varför äter hundar gräs?

Post Husdjur

Är din hunds mikrochip orsakad av mer skada än bra?

Post Husdjur

11 tips som gör din hunds badtid så mycket lättare

Post Husdjur

Den kompletta guiden till kattens kroppsspråk

Post Husdjur

Djurägande påverkar dina barn på flera sätt positivt än ett

Post Husdjur

Skäm bort din äldre hund med dessa hemlagade mjuka hundmatrasser