Vad är svensk dödsrengöring, och varför blir det så populärt? | BurnbrightLove.com

Vad är svensk dödsrengöring, och varför blir det så populärt?

Vad är svensk dödsrengöring, och varför blir det så populärt?

Termen "Svensk död rengöring" låter morbid, särskilt om du är alltför sentimental som jag, men efter att lära mer om det, kan du börja sjunga en annan melodi. Känd som dostadningin Sverige har termen introducerades till stora delar av världen med förra årets The Gentle Art of Svenska Death Cleaningby Margareta Magnusson. Underrubriken, hur att frigöra sig och din familj från en livstid av röran, avslöjar den grundläggande tanken bakom praktiken. Svensk död rengöring handlar om döden, ja, men det handlar också om att göra livet enklare när du fortfarande kunna njuta av det.

Marie Kondo, drottningen av städa, kommer ut med en grafisk roman

Vad är svenskt död städning?

Enkelt uttryckt, Svensk död rengöring är handlingen att noga avyttra dig av dina ägodelar under åren beforeyour döden för att göra processen för din död lättare på dina nära och kära. Jag vet av erfarenhet hur upprörande det kan vara att ha en älskad dör bara lämnas att gå igenom år av deras tillhörigheter, försöker hitta den sällsynta dyrbara minne bland högar av gamla tidningar, knicknacks och skräp. Istället rekommenderar Magnusson att du går ombord på resan till declutter ditt liv innan det är för sent. Inte bara kommer du att se till att de efterkälken inte befinner sig knäna i dina tillhörigheter när du dör, men det kommer också att du kan förenkla ditt liv så att du kan spendera mer tid att njuta av dina favorit saker och mindre tid på att försöka räkna ut exakt hur man organiserar allt i din överflödande garderob.

load...

Hur man använder metoden i verkliga livet

Naturligtvis behöver du inte vänta tills du tror att du är på väg att dö för att ta en mer minimalistisk inställning till städning och shopping. Börjar declutter nu kan hjälpa dig att behålla en mer minimalistisk inställning till heminredning och organisation i framtiden, så när det är dags, behöver du inte att inleda en episk rengöring spree. Här är några tips för att komma igång.

Rensa din garderober

Magnusson rekommenderar att börja med din garderob. De flesta människor har åtminstone ett par (och mer sannolikt, ett dussin eller fler) klädesplagg som är för stora, för små eller helt enkelt inte helt rätt som kan kastas. Linneskåp ofta overstuffed med handdukar och lakan - hur många örngott behöver du verkligen? - och vi alla har att en garderob som är bara där för diverse saker som vi inte vet vad de ska göra med. Magnusson rekommenderar att ta bort allt från garderoben och ge det en bra rengöring, sedan sätta de väsentliga delar tillbaka bara så när du ställer resten åt sidan för att sälja, gåva eller kasta bort.

load...

Sälja varor, köpa upplevelser

Några incitament för decluttering är att du kan sälja dina oönskade tillhörigheter på en loppmarknad, en sändning butik eller på nätet. Möbler, kläder, köks - är allt en kandidat. Nyckeln är att använda de pengar du gör, inte för att ersätta det du sålt utan snarare på en ny minnes gör tillfälle. När allt kommer omkring kan du inte ta den med dig!

Ge presenter

I Marie Kondo The Life-Ändra Magic of städa uppmanar hon läsarna att bli av med någon ägodelar som inte gnista glädje. The Gentle Art of Svenska Death Cleaningtakes en mer altruistiskt förhållningssätt till detta koncept - vad objekt av er skulle kunna göra någon elsehappy? Oavsett om du donera något du inte verkligen älskar att någon i nöd eller att ge värdefull objekt till vänner och familjemedlemmar på vägen, paring ner dina ägodelar är en stor möjlighet att ge.

12 Gorgeous DIYs att göra ditt hem lite ljusare i vinter

Det kan vara svårt att släppa taget om dina saker, men Magnusson betonar att minnen är viktigare än ägodelar. Bara för att du associerar en nötas solhatt med din sommar tillbringade i Italien betyder inte dina barn, vänner eller andra nära och kära kommer. Försök att komma ihåg att det är viktigare att leva i nuet och fokusera på att skapa nya minnen snarare än klamra sig fast vid det förflutna. Med The Gentle Art of Svenska Death Rengöring är lite lättare att släppa.

Relaterade nyheter


Post Hem och trädgårdsarbete

En titt på utvecklingen av Joanna gaines design

Post Hem och trädgårdsarbete

7 gör det själv tecknar för att lägga till några fallsmak till dina väggar

Post Hem och trädgårdsarbete

10 tips för att ställa in ett instagram-värdigt matbord

Post Hem och trädgårdsarbete

De bästa golvrenare

Post Hem och trädgårdsarbete

3 party-hosting hackar varje värdinna förtjänar att veta

Post Hem och trädgårdsarbete

Din rengöring rutin kommer att ta en drastisk tur när du har barn

Post Hem och trädgårdsarbete

5 skäl att bli upphetsad på hgtvs nya show, min flippins vänner

Post Hem och trädgårdsarbete

Så stilar du ditt sovrum för en god natts sömn

Post Hem och trädgårdsarbete

Köksredskapstrender som inte går bort när som helst snart

Post Hem och trädgårdsarbete

8 romantiska sovrum idéer precis i tid för valentins dag

Post Hem och trädgårdsarbete

6 skyltar du är redo att köpa ditt första hem

Post Hem och trädgårdsarbete

7 semester dekoration tips som inte kommer att blåsa din budget till smithereens