Hur man skapar den danska känslan av hygge runt semestern | BurnbrightLove.com

Hur man skapar den danska känslan av hygge runt semestern

Hur man skapar den danska känslan av hygge runt semestern

Om du tänker på det, det är sportlov - jul, hanukkah, Kwanzaa - är i huvudsak ljusa festivaler som befästa oss för den långa, kalla månaderna. Och ändå vi lyckas skruva upp dem genom att betona över hela shopping, till händelserna, matlagning, släktingar, beredning, förväntan för allt vara den mest underbara tiden på året.

I stället för semester glädje, vi har semester kamp - och det är där hyggecomes in.

'Hygge' är den bäst bevarade danska hemligheten till att slå dina vintertrötthet

Ja, hygge - det danska begreppet allas surrande om denna vinter. Det uttalas ungefär som puma men med en "H." Och det är ungefär som mysigt, men djupare än så. Det handlar om att njuta av enkla nöjen - värmen vänner, Krypa upp med en bok och stirrade ut genom fönstret på den fallande snön.

load...

På något sätt, för många människor hygge har förvandlats till att köpa en massa fårskinn och havregryn färgade kast, men vad vi inte kommer att göra är att visa dig en massa saker som du kan köpa. Hygge handlar inte om det. Det handlar om att erkänna överflödet alreadypresent i ditt liv och ordna det så att du kan njuta av det bättre. Det handlar om känslor av tacksamhet och enkelhet.

Tyska jul recept som ger dig som magiskt mysig känsla

Så här är en lista med tips som du kan välja mellan som kan ge dig den känslan. Du behöver inte göra dem alla - bara plocka ett par som respons mest för dig.

1. Lämna världen bakom när du korsar din threshold.Have en plats där alla kan lämna eller hänga sina saker även om det innebär det knuffande alla rockar i en hög på en garderob golv. Byt ut din gata skor och in tofflor eller tjocka strumpor. Hell, byta till din pyjamas. Kan lika gärna. Med dessa små ritualer hjälper dig att lämna världen utanför din dörr och gör ditt hem känner sig mer som en tillflykt.

load...

2. Använd indirekt belysning och candles.Give din lampor en paus och försök att använda flera sidobordslampor. Och alla dessa dekorativa ljus du har ställt ut? Tänd dem på kvällen och njuta av sin varma sken. (Säker, naturligtvis.)

Gör dina egna ljus i färger och dofter som du har drömt om

Och ljus som spisen om du har en, även om det bara på helgerna.

3. Placera ditt vardagsrum möbler så att folk kan möta varje other.Chances är ganska bra din familj rum arrangeras med soffor och stolar som vetter mot tv och det är inget fel med det. Men se om du kan slå en stol eller två inåt för att uppmuntra samtal. Håll några kuddar eller kuddar på golvet nära soffbordet för någon att plopp ända ner på. Gör vad du kan för att uppmuntra att sitta på marken mer. (Det är där bär ta bort skor och bär tofflor hjälper.)

4. Håll minst en brädspel out.Playing brädspel är super hygge - det är låg-tech och gemytlig. Så håll åtminstone en match till hands, vilket spel och i vilken placering som fungerar för din familj. Ge er en mindre ursäkt för att inte spela fler spel tillsammans.

5. Gör ditt hem lukt yummy.We vet alla att magiska känslan du får när du luktar något underbart bakning i ugnen, men det är inte det enda sättet att skapa en mysig arom. När jag var yngre, brukade min mamma att sjuda en pott av kryddor på kaminen bara för lukt. Här är några andra enkla idéer förlåtande ditt hem en tröstande doft.

6. Gå outside.Go en promenad. Ha en snöbollskrig. När du kommer inomhus, göra en punkt njuter den där känslan av värmen kommer tillbaka till dina kinder.

load...

7. Ställ in termostaten lower.Wearing luddiga tofflor och mysiga strumpor, buntning i ett kast - du kan inte göra dessa Hygge saker om du har fått din termostat vevas upp till tropiska nivåer. Är inte det slags form av förnekelse, egentligen? Se om du kan utnyttja de distinkta nöjen en slightlychilly hem och njuta av en lägre värmeräkningen när du ändå håller på.

8. Starta en te ritual.Or ett vin ritual. Vad som helst som funkar. Tanken är att du tar fem eller fler minuter för att sakta ner, dricka något lugnande och reflektera. För några av oss, det låter omöjligt - mejsla ut fem minuter när, var jag undrar det själv just nu?!?. Men jag typ av behöver det, så jag utlova att starta idag.

9. Äta tillsammans som en familj more.This är en annan tuff, även för mig och min familj. Sätt upp ett mål för december att äta tillsammans runt bordet ett visst antal gånger i veckan. Om du redan gör det, yay, du! Fortsätt. För den delen.

10. Bjud in personer over.Hygge handlar inte om imponerande underhållande. Men det handlar om att få tillsammans med dina favorit människor att äta eller dricka något riktigt enkelt. Kanske är det bara några dumma långsam spis gryta eller varm choklad eller popcorn. Gör det inte märkvärdigt; bara få det att hända.

Varm choklad 8 rika, ångande olika sätt

11. Håll semester matlagning och bakning planer simpler.We're redan slå dig med tusentals semester recept på SheKnowsbecause Det är så mycket roligt. Men vi också duscha dig med genvägar och hackar för att göra det hela enklare. Om du är en av dem som finner själv baka sent in på natten eller arg över röran och få florsocker på cookies helt rätt, kanske ställa upp ett mål i år att göra mindre. Jag har gjort detta, och låt mig säga er: Det är fantastiskt. Det är så glad fattandet. Du kommer att tacka dig själv.

12. Njut av magin i imperfection.And talar om att få strösocker rätt, om du är en av de höga överspänd perfektionist typer - andyes du är, eftersom regel nr 1 av perfektionism förnekar du är en perfektionist - prova och låt gå lite. Odla en kärlek till den oregelbundna. Skratta åt dina misstag. Ofullkomlighet är vad som förenar oss alla till varandra. Det är när du slutar att försöka bevisa att du är bättre än alla och acceptera att du är lika bristfällig som du öppnar upp till kärlek och anda av säsongen. Vad kan vara mer hygge än så?

Dessa texter från nyligen avgick Leonard Cohens låt Anthemhave blivit min julhelgen mantra:

"-ringen klockorna som fortfarande kan ringer

Glöm din perfekta erbjudande

Det finns en spricka, en spricka i allt

Det är hur ljuset kommer in."

Innan du går, ta en titt slideshowbelow.

Relaterade nyheter


Post Hem och trädgårdsarbete

Hur man gör dina egna ljus (och spara massor av pengar)

Post Hem och trädgårdsarbete

8 romantiska sovrum idéer precis i tid för valentins dag

Post Hem och trädgårdsarbete

Dessa människor kommer att övertyga dig om att spendera 85 EUR på en rock för jul

Post Hem och trädgårdsarbete

9 home makeover frågor besvarade av gör det själv drottningen Monica mangin

Post Hem och trädgårdsarbete

8 saker som din mormor visste om städning som fortfarande är så sant idag

Post Hem och trädgårdsarbete

Hur slutar du få alla dessa irriterande kataloger i posten

Post Hem och trädgårdsarbete

7 gör det själv tecknar för att lägga till några fallsmak till dina väggar

Post Hem och trädgårdsarbete

11 sätt att hålla ditt hus från att bli täppt och illaluktande under kalla månader

Post Hem och trädgårdsarbete

5 skäl att bli upphetsad på hgtvs nya show, min flippins vänner

Post Hem och trädgårdsarbete

Rengöring av hackor har du inte redan hört tusen gånger

Post Hem och trädgårdsarbete

Så här håller du din poinsettia växt blomstrande året runt

Post Hem och trädgårdsarbete

6 webbplatser som låter dig köpa och sälja möbler som inte är craigslist