Är det trevligt med den nya hygien? | BurnbrightLove.com

Är det trevligt med den nya hygien?

Är det trevligt med den nya hygien?

Det senaste året har varit allt om hygge - en skandinavisk ideal som omfattar leva i nuet och ta sig tid att njuta av allt varm och mysig. Det visade snabbt till en stor konstruktion trend här i staterna, vilket fick folk att tända ljus, ordna möbler för att uppmuntra samtal och pop ett parti av cookies i ugnen.

När jag började läsa om hygge vintras omedelbart påminde mig om ”gezellig” eller ”gezelligheid.” Jag lärde mig denna term under en termin utomlands i Holland, och som hygge, det finns ingen direkt engelsk översättning. Det omfattar allt som är pittoreska och mysiga, och handlar mer om hur något gör att du känner - som glädje och samhörighet som kommer från återförenas med en gammal vän eller se en älskad för första gången på ett tag.

load...

Hur att rengöra dina smycken så det Sparkles ännu längre

Gezelligheid är en abstrakt begrepp och omfattar många av de viktigaste delarna av holländska kulturen. Ordet kommer från gezel, som betyder ”följeslagare” eller ”vän”, och gezelligheid handlar om positiv atmosfär och god energi. Ett rum, person eller part kan alla vara gezellig, det vill säga allt från roligt att mysigt att bjuda.

Michele Hutchison finna Dutchlandwrites ”gezelligheid hävdar en del av parken genom att strängarna sparv i träden och har en grill eller picknick på mattan. En livlig gatumarknad är alltid gezellig. Gezellig bör inte vara dyrt eller pretentiös. Det är hygge men utan fairy magi.”

load...

The New Yorker: s Ordlista för lycka listor gezelligalong med hygge, koselig (norska) och mysa (svenska) som nordeuropeiska ord för existentiell trivsamhet. Tim Lomas tyder på att dessa ord är relaterade inte bara till kultur, men till geografi och klimat - det är länder som skulle värde ”känslan av att vara varm och trygg och mysig inuti.”

När dike Harsh rengöringsmedel & Go Au NaturelInstead

Oavsett om du är redo för en kall vinter eller bara vill påskynda mysfaktorn i ditt hem, är gezellig egentligen handlar om att omfamna de små sakerna. Här är sju sätt att föra en dos av denna odefinierbar holländska kvalitet i ditt liv.

1. Order ditt kaffe ”för att stanna.” I stället för att rusa ut ur kaféet på en hektisk morgon, ta en plats, smutta på en cappuccino, ägna sig åt ett bakverk och göra lite titta på folk.

2. Flowers.Holland är känd för fält av tulpaner, men någon typ av blommor kan göra ditt hem mer gezellig.

3. Hoppa över affären version.Nothing säger ”mysiga” ganska likt en toasty kök med lukten av något gott bakning. I stället för att plocka upp stormarknad cookies eller brownies, göra en sats av ditt eget och stolta över något hemlagad.

4. Inte plocka upp efter din children.A Dutch websitesays att eftersom dina barn inte kommer att lägga undan sina leksaker utan en muta ändå, kan man lika gärna lämna dem utspridda över golvet. Inte en utsmyckning spets, per se, men vi tar någon ursäkt för att skära ner på sanering tid.

5. Värd en avslappnad middag. Be dina vänner att slå in med matlagning eller till varje ta en annan väg, knytkalas stil. Detta kommer att skära ned på din stress som värd, och du kommer att kunna koppla av och njuta.

load...

6. Gå (eller cykel!) Till work.The Dutch är kända för cykling överallt, och vad bättre sätt att njuta av en skarp höstdag än att tillbringa lite extra tid utomhus? Väder och avstånd tillåter hoppa på tåget eller trafikfyllda pendla och få lite motion - och en fläkt av frisk luft.

7. Uppdatera din artwork.Frame ditt barns bästa bitarna eller uppdatera gamla familjefoton som du redan har hängande på dina väggar. Personliga detaljer i hemmet är ungefär lika gezellig som det blir.

Relaterade nyheter


Post Hem och trädgårdsarbete

Hur man gör dina egna ljus (och spara massor av pengar)

Post Hem och trädgårdsarbete

Allt du behöver veta om att köpa en madrass i en låda

Post Hem och trädgårdsarbete

Rengöring av hackor har du inte redan hört tusen gånger

Post Hem och trädgårdsarbete

9 home makeover frågor besvarade av gör det själv drottningen Monica mangin

Post Hem och trädgårdsarbete

52 enkla sätt att gå grönt hemma utan att gå sönder

Post Hem och trädgårdsarbete

Den skrämmande sak som de flesta människor inte vet om kolmonoxiddetektorer

Post Hem och trädgårdsarbete

Drömdesigner: Utvändigt designverktyg som hjälper till att visualisera ett hem redo

Post Hem och trädgårdsarbete

Så här håller du din poinsettia växt blomstrande året runt

Post Hem och trädgårdsarbete

5 skäl att bli upphetsad på hgtvs nya show, min flippins vänner

Post Hem och trädgårdsarbete

6 skyltar du är redo att köpa ditt första hem

Post Hem och trädgårdsarbete

Sommarbadet mått trender du behöver på din radar

Post Hem och trädgårdsarbete

Hur man rensar gamla bildramar som du skulle kasta ut