8 saker som din mormor visste om städning som fortfarande är så sant idag | BurnbrightLove.com

8 saker som din mormor visste om städning som fortfarande är så sant idag

8 saker som din mormor visste om städning som fortfarande är så sant idag

När jag var yngre, jag alltid tvungen att städa innan mina morföräldrar besökt. När de kom till stan fanns kramar, kyssar, massor av historier... Och en damning lärdom av mormor. Man kan säga att jag missade en fläck. Eller 10. Och hon märkt.

Ingenting får förbi farmor. Och medan farmor komma till hands för mycket mer än bara rengöring tips (de är familjen trots allt), de tenderar att vara fullproppat av rengörings hemligheter som får vidare från generation till generation. Som pärlor och rött läppstift, vissa rengöring tips är helt enkelt tidlösa - mindre glamorösa, men definitivt tidlös.

Till exempel…

load...

1. Du har gotta clean asyou kock

Det är frestande att kasta rätter i diskhon tills du är redo att ta itu, men det är bättre för ditt förnuft att inte spara hela rensningen i slutet (om du frågar mig, slickar spateln ren räknas helt). Ditt kök kommer att vara mindre av en brottsplats och mer av ett arbete av kärlek. Dessutom är det helt enkelt lättare att göra maten smakar gott utan trassel.

2. Vissa skafferi klammer göra stora rengöringsprodukter

Vinäger och ARM HAMMER ™ Super Tvätt Sodaare två klassiska, naturliga ingredienser som fortfarande har en gazillion användningsområden för den moderna hushållet. Vinäger kan rengöra precis vad som helst. Super Tvätt Soda suger upp gnarly lukter så näsan inte behöver (tack, Super Tvätt Soda). Ja, rengör det fettfläckar och brända mat på dina kastruller och pannor, men köket är inte det enda område denna super-substans drar upp sina magiska tricks. Super Tvätt Soda kommer att slutföra din tvättstuga verktyg arsenal också. Lägga ungefär en fjärdedel kopp till frontmatade maskiner supercharges din tvättmedel.

load...

11 DIY naturliga rengöringsmedel som faktiskt få jobbet gjort

3. Citron kilar är lika nödvändiga som goda knivar

Saker citroner är bra för: grönt te, saft, vilket gör grönkål sallad tolereras. Och skura torkad mat ur din mikrovågsugn. Värm vatten med citroner i mikrovågsugn och ångan kommer att lossna gunk kvar av dina matrester. Ja, du kan göra detta utan citroner, men det skulle inte luktar alls lika trevlig. Citron kilar hjälper också ta bort fläckar från skärbräda och med hjälp av salt, ta bort envis, frystorkad mat diskmaskinen inte kunde hantera. Det finns cirka 100 andra sätt att rengöra med citroner, men jag avvika.

4. Att bära handskar för att diska är värt det

Töntig? Bara lite. Clunky? Ja. Men så mycket bättre än att ha händer med huden som kan exfolierar en potatis. Händer med oändligt torr hud är så irriterande som diska själva, om inte mer. Bär handskarna. Få ditt liv tillbaka. Det är vettigt.

5. Du vakuum innan du damm

Jag kan aldrig komma ihåg om det är bättre att dammsuga innan du damm eller vice versa. Och ärligt talat, även experter debatterar fortfarande här. Logic berättar dammsugning andra är bättre eftersom det suger upp damm borta skälm. Men mormor skulle förklara att dammsugare faktiskt återcirkulera damm, ångra alla dina hårt arbete. Du kommer att behöva göra en bedömning på den här, men jag föreslår G-Ma råd. Det brukar, nästan aldrig misslyckas med största sannolikhet aldrig.

5 sätt att ge din trappa stil ett verkligt steg upp

6. Line ditt skåp med kontakt papper

Det är tråkigt, men bara göra det. Om du inte gör det kommer det inte ta lång tid att bevittna första hand hur dina rätter lämna strids sår på insidan av dina skåp och lådor (särskilt om du är en gjutjärns knarkare som mig).

load...

7. Rengör dina fönster med tidningen

Istället för att använda pappershanddukar, rena fönster med tidningen och du kommer aldrig att se ränder igen. Lyckligtvis kommer avsnittet funnies inte fungerar för detta - offra svartvita sidor enbart för att företrädesvis nyheterna ut pressa dig ändå.

10 saker din renaste vän vet om hushållning som du inte

8. Sätt torktumlare ark i din linneskåpet

Detta är mindre sexig version av parfymprover i dina underkläder låda, men det är en gyllene idé ändå. Lukten av torktumlare ark slår Stuffy mörk garderob lukt varje dag. Fullständiga upplysningar: Använda för många kan vara tvätt motsvarande för mycket kroppsspray.

Min sista begäran: Se till att du passerar dessa hemligheter ner till dina barn. Vi kan inte låta det hårda arbetet med farmor allt glömmas bort.

Detta inlägg är sponsrad reklam för ARM & Hammer ™ Super Tvätt Soda.

Relaterade nyheter


Post Hem och trädgårdsarbete

11 sätt att hålla ditt hus från att bli täppt och illaluktande under kalla månader

Post Hem och trädgårdsarbete

Rengöring av hackor har du inte redan hört tusen gånger

Post Hem och trädgårdsarbete

5 skäl att bli upphetsad på hgtvs nya show, min flippins vänner

Post Hem och trädgårdsarbete

Hur bryr du dig om din amaryllis så det fortsätter att blomma efter semestern

Post Hem och trädgårdsarbete

Hur man gör dina egna ljus (och spara massor av pengar)

Post Hem och trädgårdsarbete

Hur slutar du få alla dessa irriterande kataloger i posten

Post Hem och trädgårdsarbete

Så här håller du din poinsettia växt blomstrande året runt

Post Hem och trädgårdsarbete

Hur man skapar den danska känslan av hygge runt semestern

Post Hem och trädgårdsarbete

9 home makeover frågor besvarade av gör det själv drottningen Monica mangin

Post Hem och trädgårdsarbete

Dessa människor kommer att övertyga dig om att spendera 85 EUR på en rock för jul

Post Hem och trädgårdsarbete

7 gör det själv tecknar för att lägga till några fallsmak till dina väggar

Post Hem och trädgårdsarbete

6 bästa heminredningstrender av 2018