6 skyltar du är redo att köpa ditt första hem | BurnbrightLove.com

6 skyltar du är redo att köpa ditt första hem

6 skyltar du är redo att köpa ditt första hem

Att köpa ett hem innebär en stor #adulting milstolpe: Det är en hörnsten i den amerikanska drömmen och som en nyligen Zillow reportreveals, Millennials är angelägna om att komma med i leken, som utgör mer än hälften (56 procent) av alla första gången hem köpare i marknaden. Om du just har börjat din karriär - och bor i en dyr stad - kan det kännas som om du aldrig kommer att vara redo att köpa din första hand.

Men med en solid plan och en förståelse för vad du behöver göra, den amerikanska drömmen isachievable. Med detta i åtanke, sätter vi ihop en lista med sex saker att tänka på för att ta reda på om du är redo att köpa en bostad.

4 skäl till varför Renting inte kastar bort pengar

1. Ansvaret för homeownership inte skrämma dig

Låt oss inse det: Hyresgäster har det ganska lätt. Om något går sönder, ringa dig super att åtgärda det. När du äger ett hem, du är ansvarig för allt - apparater, fönster, rör och så mycket mer. Det innebär att ringa runt för att få uppskattningar och väntar på rörmokare eller elektriker för att visa upp och ersätta kylskåpet när det äntligen slutar fungera och att veta vad sjutton ska göra om ett rör spricker.

load...

Dessutom måste du hålla utanför samt. Om du bor i en förort utveckling, vissa husägare föreningar kräver saker som vecko gräsmatta underhåll på din bekostnad, medan stadslivet innebär att du är ansvarig för att skotta trottoaren när det snöar.

Lost in glädjen i bostad är mängden arbete som krävs för att behålla din plats, men underhåll är super-viktigt om du hoppas ditt hem värde kommer att uppskatta. Curbvädjan betyder allt, och som delar av ditt hem ålder, måste du bestämma om du vill spendera pengar för att renovera eller sälja till ett lägre pris.

Vissa människor älskar det - hej, HGTV fans - och de får glädje av att arbeta på deras hem. Andra hatar det. Se bara till att du är i ”love it” eller åtminstone ”OK att ta itu med det och anställa någon” camp innan du hoppar in.

load...

4 tips för att spara pengar för din första hem

2. Du har tillräckligt med pengar savedup (och lite extra)

Uppenbar? Kanske. Men allt detta är den viktigaste faktorn. Som den största kostnaden i samband med att köpa ett hem, de flesta av oss börja och sluta med att fokusera på att rädda upp för en handpenning (en rejäl arbete i och för sig).

Det är ett bra ställe att börja, men det finns många fler kostnader än bara handpenningen. Normalt jag berätta kunder att planera för ytterligare 5 procent av inköpspriset för ”allt annat." Vad ingår det?

  • De flesta långivare kräver minst tre månader i likvida medel - en del av din 401 (k) räknas
  • Uppgraderingar Sista minuten
  • Flytta kostnader
  • Nya möbler

När man tänker på hur mycket du har sparat upp för din handpenning, det är bättre att inte inkludera några pengar du har öronmärkts för nödsituationer; när du är en husägare, kommer detta konto att vara ovärderlig för dig för oförutsedda utgifter. (Din nödfond bör motsvara tre månader till ett värde av dina fasta kostnader. Bil betalningar, livsmedel, transport och naturligtvis din inteckning betalning eller hyra)

Konventionell visdom har vi tänker vi måste lägga 20 procent ner när man köper ett hem. Men att sätta 10 procent ner är ett bra alternativ för Millennials, särskilt i större städer där ackumulera 20 procent kan vara en mycket överväldigande uppgift.

Nedanstående exempel skapades med en 10 procent handpenning i åtanke, men du bör alltid konsultera en finansiell rådgivare för att utvärdera din specifika situation.

Om du köper ett hem för $ 250.000, behöver du:

  • 10 procent handpenning = $ 25,000
  • 3 procent till 5 procent för stängning kostnader = $ 7500 till $ 12.500
  • 5 procent för ”allt annat” = $ 12,500
  • Totalt bör du har sparat (diskontering din nödfond) = $ 45.000 till $ 50.000

3. Du är glad att leva på samma ställe under en längre tid

load...

När du köper ett hem, du om rötter. Fastigheter är inte en likvid tillgång; det tar tid att sälja, och det finns kostnader för att göra det. För att göra dessa kostnader värt, måste du planerar att bo i ditt hem för minst fem till sju år. Om du är osäker på den stad du befinner dig i eller tror att ditt jobb kan överföra dig, är sedan hyra definitivt bättre väg att gå.

4. Du har råd vad du är villig att leva i

Reality check: När de flesta av oss börjar titta på hem, vi inser ganska snabbt att det finns en monumental skillnad mellan den plats vi vill köpa och platsen vi har råd att köpa. Du ska inte kompromissa om saker som säkerhet, grannskap och en rimlig pendla, men det kan ta dig lite längre tid att spara ihop till den plats som du skulle vara villig att leva i.

Du kommer att bli mycket lyckligare att du väntat när du bosatte sig i ett hem som du är glada att leva i stället för en man äventyras på bara för att du var tvungen att ”köp nu.” Och låt inte någon press dig in köpa något som är utanför en bekväm prisklass för dig.

5. Din skuld till intäktsrelation är attraktiv

Hitta din skuld till intäktsrelation är mycket enklare än det låter, och det är en av de viktigaste siffrorna för att hålla i åtanke när du ansöker om en inteckning. Den informerar din blivande långivare hur mycket av din månadsinkomst går till att betala av skulden varje månad. Ju lägre din DTI, desto mer attraktiv du är som en låntagare.

Hur man beräknar din DTI:

Första start genom att lägga upp de olika betalningar du är skyldig att göra mot skulden varje månad. Saker som minsta som krävs betalningar över alla dina kreditkort, studielån betalningar och bilen lån betalning alla räknas. När du har det numret, dela det med din månatliga bruttoinkomst (före skatt) och det är din DTI Ratio.

Exempel:

Steg 1: Lägg upp din månatliga skuld betalningar

Kreditkorts minimum $ 150 + bil betalning $ 250 + hyra $ 1050 + studielån $ 400 = $ 1850

Steg 2: Beräkna din månatliga bruttoinkomst

Lön = $ 65.000, sedan din månatliga brutto är $ 65.000 / 12 = $ 5416

Steg 3: Beräkna din DTI = $ 1850 / $ 5416 = 34 procent

En DTI under 36 procent är bäst. Även statliga program kan låna med DTIs i 40-percentilen område kommer din ränta vara mycket högre, och det kommer sannolikt att vara svårare att hantera din månatliga skuld betalningar.

Behöver spara? Här är hur du lura dig själv i det

6. Du tänker väl inte ditt hem som en investering eller pensionsplan

Förra året, en New York Timesarticlefeatured en studie som krossade alla våra drömmar att fastigheter är den heliga graal av investeringar. Det uppgav att under de senaste 126 åren, utanför bubblan marknader (som New York, Seattle, San Francisco, etc.), bostadspriserna bara hållit jämna steg med inflationen. Det innebär att dessa historier du hör av dina vänner i Brooklyn som har köpt sex år sedan och har fördubblat sina pengar är en sällsynthet, inte normen.

Vi rekommenderar inte att tänka på ditt hem som en pensionsplan heller. När du är på väg att gå i pension, är det sista du vill göra sälja ditt hem bara för att ha tillräckligt med pengar för att leva. När du är i 20-årsåldern och 30-talet (och även dina 40s), det finns fortfarande gott om tid att få en bekväm pension för dig själv utan att behöva satsa på att sälja din bostad. Det är en bra värsta scenariot, men ditt hem bör inte vara en hörnsten i din pensionsplan.

Relaterade nyheter


Post Hem och trädgårdsarbete

8 saker som din mormor visste om städning som fortfarande är så sant idag

Post Hem och trädgårdsarbete

7 gör det själv tecknar för att lägga till några fallsmak till dina väggar

Post Hem och trädgårdsarbete

9 home makeover frågor besvarade av gör det själv drottningen Monica mangin

Post Hem och trädgårdsarbete

Rengöring av hackor har du inte redan hört tusen gånger

Post Hem och trädgårdsarbete

11 sätt att hålla ditt hus från att bli täppt och illaluktande under kalla månader

Post Hem och trädgårdsarbete

6 webbplatser som låter dig köpa och sälja möbler som inte är craigslist

Post Hem och trädgårdsarbete

Så stilar du ditt sovrum för en god natts sömn

Post Hem och trädgårdsarbete

Dessa människor kommer att övertyga dig om att spendera 85 EUR på en rock för jul

Post Hem och trädgårdsarbete

Se: Joanna & chip får en ny påskinspirerad samling på mål

Post Hem och trädgårdsarbete

Hur man skapar den danska känslan av hygge runt semestern

Post Hem och trädgårdsarbete

Hur bryr du dig om din amaryllis så det fortsätter att blomma efter semestern

Post Hem och trädgårdsarbete

8 romantiska sovrum idéer precis i tid för valentins dag