13 sätt ättika kan förvandla hur du rengör ditt hem | BurnbrightLove.com

13 sätt ättika kan förvandla hur du rengör ditt hem

13 sätt ättika kan förvandla hur du rengör ditt hem

Vid det här laget har du förmodligen hört att ättika är en allround undrar produkt, höger uppe med kokos och olivolja. Men av alla de saker du kan göra med vinäger, använder den för att rengöra är på toppen av listan.

För mig väcker doften av vit vinäger fortfarande minnen av färg påskägg. Tillbaka i den gamla goda tiden, när jag var liten, var det en av ingredienserna i påskägg färgämne. Mina dagar färg påskägg är långt bakom mig, och jag nu associera lukten av vinäger med. Rengöring.

Vinäger är en sådan underbar, ekonomisk och miljövänlig rengöringsprodukt. Den finns med gallon och är billigare än illaluktande, hårda kemikaliebaserade rengöringsprodukter. Det deodorizes skär fett och tvålrester, och löser mineral uppbyggd. Dessutom fungerar den som ett desinfektionsmedel, eftersom dess innehåll ättiksyra dödar lukt och mest mögel, bakterier och bakterier.

load...

Här är bara ett urval av vad vinäger kan göra.

1. Rengör mineralavlagringar på krom handfat blandare

Bor du i ett område med hårt vatten? Om så är fallet, som jag, du ständigt kämpar mineralfyndigheter på dina kranar.

Blöt en pappershandduk eller en gammal trasa i destillerat vinäger och linda den hårt runt förkalkade området. Knyt en plastpåse fylld med 1/3 till 1/2 cup vinäger runt hårdare mot wrap kran tappar. Lämna det för två eller tre timmar. Sedan använda en gammal tandborste för att skrubba bort lossade insättningar. För envis, svårt att ta bort områden, skrubba med en pasta av 2 matskedar salt och en tesked vit destillerad vinäger. Skölj av med rent vatten.

load...

Hur att rengöra dina smycken så det Sparkles ännu längre

2. Rengöring utomhusgrill

Varmare väder och utomhus grillning kommer att vara här i blink of an eye. Tillsammans med de stora cookouts kommer yucky jobb för rengöring av grillen.

För en ren grill med någon kemisk rest, spraya en lösning av halv vatten och halv vit destillerad vinäger på en varm (inte het) grill. Låt sitta i ca 10 minuter. Då, spraya full styrka ättika på en bit wadded upp aluminiumfolie. Skrubba grillen kraftigt. Du kan behöva upprepa. Skölj.

3. Tile avskum och film

Bli av med envis badkar smuts, mögel och avskum från badkaret, kakel, duschdraperi eller dörr genom att torka den med outspädd vit destillerat ättika. Skura mer envisa områden med en billig kakel renare lösning av 1/2 kopp bakpulver, 1 kopp vitt destillerad vinäger och en kopp ammoniak till en liter varmt vatten. (Var försiktig av möjliga skadliga ångor från ammoniak.) Skölj med klart vatten.

Glasdörrar dusch kan besprutas med full styrka vit destillerad vinäger efter squeeging glaset eller innan du går in och slå på vattnet. Detta hjälper frigöra hårt vatten insättningar så att de inte kvar på glaset.

4. Jämnare, renare ångstrykning

Har din ångstrykjärn lämna fula bruna fläckar på kläderna? Har brända botten av järnplåt hålla sig till tyget när du strykning? Vinäger kan hjälpa till med det

Att rensa din ångstrykjärn, häll lika stora mängder av vit destillerad vinäger och vatten in i järn vattenkammaren. Vänd dig till inställningen "ånga" och järn en mjuk trasa för att rensa ut ånga portar. Låt järnet i 5 minuter i en upprätt position. Sedan koppla ur och låt den svalna. Töm vatten för att avlägsna eventuella lösa partiklar. Upprepa processen med rent vatten, sedan noggrant skölja ur insidan av järn.

load...

För att rengöra en brända järnplatta, värme lika delar vit destillerad vinäger och salt i en liten kastrull. Gnidning denna lösning på den kylda järnytan bör ta bort mörka eller brända områden.

5. För barn

Torka ned leksaker med kemiska rengöringsmedel innebär att din bebis kan suga bort kemikalierester. Byt ut för vinäger.

Rengör och desinficera baby leksaker genom att lägga till en ansenlig mängd vit destillerad vinäger för att värma, tvålvatten. Rena leksaker grundligt, med hjälp av en gammal tandborste för de svåråtkomliga ställen. Skölj med klart vatten och torka. Vinyl baby böcker och större leksaker kan torkas rent med destillerat ättika på en fuktig trasa. Leksaker är alltid i munnen av spädbarn och småbarn, så rengör dem ofta.

6. Rengöringsguldsmycken

Använd ättika för att enkelt återställa gnistan till guld.

Häll vinäger i en liten burk, släpp in din guldsmycken och vrida locket ordentligt stängt. Låt objekten blöt i 15 till 20 minuter. Skaka burken försiktigt i några sekunder. Ta bort varje smycke och skrubba försiktigt med en mjuk tandborste. Skölj i varmt vatten. Upprepa om det finns slam under stenen. Torka med en ren, mjuk trasa. De slutliga resultaten ska vara mousserande!

Varning: Använd inte denna process på opaler och pärlor.

Upp nästa: Clean vaser caked med mineralfyndigheter

En av 2Tagged i

Relaterade nyheter


Post Hem och trädgårdsarbete

6 webbplatser som låter dig köpa och sälja möbler som inte är craigslist

Post Hem och trädgårdsarbete

5 gör det själv dekorera idéer för att få ditt matbord redo för kalkon dag

Post Hem och trädgårdsarbete

Hur man skapar den danska känslan av hygge runt semestern

Post Hem och trädgårdsarbete

11 verkliga Disney Princess hus du kan hyra

Post Hem och trädgårdsarbete

Hur man gör dina egna ljus (och spara massor av pengar)

Post Hem och trädgårdsarbete

Hemlagad halloween dekorationer

Post Hem och trädgårdsarbete

Allt du behöver veta om att köpa en madrass i en låda

Post Hem och trädgårdsarbete

Dessa människor kommer att övertyga dig om att spendera 85 EUR på en rock för jul

Post Hem och trädgårdsarbete

8 romantiska sovrum idéer precis i tid för valentins dag

Post Hem och trädgårdsarbete

Rengöring av hackor har du inte redan hört tusen gånger

Post Hem och trädgårdsarbete

5 skäl att bli upphetsad på hgtvs nya show, min flippins vänner

Post Hem och trädgårdsarbete

6 skyltar du är redo att köpa ditt första hem