11 sätt att hålla ditt hus från att bli täppt och illaluktande under kalla månader | BurnbrightLove.com

11 sätt att hålla ditt hus från att bli täppt och illaluktande under kalla månader

11 sätt att hålla ditt hus från att bli täppt och illaluktande under kalla månader

Jag älskar hösten, vintern och vistas inne. Vad kan jag säga? Jag är en inomhus kid och stolt över det. Men hela denna tid instängda i huset innebär att jag blir hyperconscious några konstiga lukter eller täppt luft, och när du kan inte bara öppna fönstren för att låta en bris i, är det svårt att veta hur man fräscha upp saker.

Lyckligtvis finns det några enkla lösningar att förbjuda konstiga lukter och oönskade allergener från luften i ditt hem. Från att ändra ut värmesystemets luftfilter att sjuda en pott av citroner på spisen, kommer dessa tips att hålla ditt hus lukta ljusa och fräscha, även genom de kallaste dagarna på året.

1. Ändra luftfilter

När du slår på värmaren på den första svala natten falla kan dina gamla, smutsiga luftfilter lämna ditt hem luktar unket. Lyckligtvis Canopy Airhas du omfattas. Canopy s mikroallergen luftfilter blockera irriterande ämnen, allergener och toxiner som vanligtvis flyter genom luften, vilket resulterar i en renare, friskare och fräschare luktande hem. Och så att du glömmer att ändra dem regelbundet (vad har du inte en luftfiltrering kalender alert?) Kommer Canopy schema automatiska transporter av nya filter till ditt hem. Varje gång du får en sändning, kommer du vet att det är dags att byta ut din gamla filter för att hålla luften i ditt hem säker och ren.

load...

The Ultimate Stain-Removal Guide Av någon Lands på kläderna

2. Håll rockar och stövlar torra

Kvarvarande fukt är fiende till frisk inomhusluft, så se till att dina rockar och stövlar torkar ordentligt. Om du får verkligen blöt, kan du kasta din ytterkläder i torktumlaren och hålla dina stövlar av värmaren så att de torkar snabbare. Dessutom, inte bara hålla dina vinterskor i en hög nära dörren - sprida ut dem så att luften kan cirkulera, torka dem snabbare också.

3. Utnyttja ventilation

Fläkten i huven ovanför spisen är nyckeln till att se till matos inte fastna i ditt hem, men så många av oss ignorera det. Men när du gör en vana att ställa strömbrytaren för att slå på fläkten (även om det betyder att det är svårare att lyssna på dina poddsändningar när du laga mat), ser du vilken skillnad det gör. Och glöm inte att använda fläkten i badrummet när du duschar också - det kommer att bli av någon fukt, vilket kan orsaka bakterietillväxt och lukt.

load...

4. Viktiga olje diffusorer

Eterisk olja diffusorer lägga till en ny, naturlig vibe till ditt hem. Välj lavendel och bergamott för att skapa en lugnande doft i ditt sovrum eller citrongräs och grapefrukt att vitalisera din arbetsplats.

5. Simmer krukor

Simmering en blandning av aromater i en kastrull med vatten på spisen kan snabbt förvisa några dåliga lukter från ditt kök. Prova en blandning av citronskivor, mynta och eukalyptus eller en värmande blandning av apelsiner, kryddnejlika och kanel.

6. Lavender dospåsar

Tuck lavendel påsar i din linneskåp och byrå för att hålla dina kläder och filtar luktar färskt. Bonus? Lavendel doft kan hjälpa till att hålla ut mal och silver.

9 Designer Hacks för att dekorera i små utrymmen

7. Få din skorsten kontrolleras

Innan vintern sätter in, få din skorsten inspekteras och rengöras av en professionell. Detta kommer att säkerställa att när du börjar bygga bränder, kommer röken att gå där det är tänkt att i stället för in i ditt hem.

9. Få några krukväxter

Krukväxter ser bra ut, men de är också bra för att förbättra luftkvaliteten. Spider växter, Boston ormbunkar, fred liljor, engelska murgröna och ficus är alla effektiva på att ta bort gifter från luften och är ganska lätta att ta hand om. Kolla bara denna listfrom ASPCA om du har husdjur så att du inte får en som är giftiga.

10. Deodorize dina mattor

Dra lera, snö och regn inomhus kan göra dina mattor, ja, illaluktande. Lös problemet genom att ta av dig skorna när du kommer innanför och genom att regelbundet deodorizing din matta. Bara strö på lite bakpulver, gnugga det i en bit, låt det sitta i ca 15 minuter och vakuum alla lukter upp.

load...

11. Icke-toxiska doftande ljus

Ren-bränning soja ljus gjorda med naturliga dofter är ett snabbt sätt att fräscha upp vilket rum som helst i ditt hem när du lägger till några varma atmosfär också. Tänd några medan du krypa upp i soffan med en varm bok.

Detta inlägg sponsrades av Canopy Air.

Relaterade nyheter


Post Hem och trädgårdsarbete

8 saker som din mormor visste om städning som fortfarande är så sant idag

Post Hem och trädgårdsarbete

Rengöring av hackor har du inte redan hört tusen gånger

Post Hem och trädgårdsarbete

Hur man gör dina egna ljus (och spara massor av pengar)

Post Hem och trädgårdsarbete

9 home makeover frågor besvarade av gör det själv drottningen Monica mangin

Post Hem och trädgårdsarbete

5 skäl att bli upphetsad på hgtvs nya show, min flippins vänner

Post Hem och trädgårdsarbete

5 gör det själv dekorera idéer för att få ditt matbord redo för kalkon dag

Post Hem och trädgårdsarbete

Hur man skapar den danska känslan av hygge runt semestern

Post Hem och trädgårdsarbete

8 romantiska sovrum idéer precis i tid för valentins dag

Post Hem och trädgårdsarbete

6 webbplatser som låter dig köpa och sälja möbler som inte är craigslist

Post Hem och trädgårdsarbete

Hur bryr du dig om din amaryllis så det fortsätter att blomma efter semestern

Post Hem och trädgårdsarbete

Så här håller du din poinsettia växt blomstrande året runt

Post Hem och trädgårdsarbete

6 bästa heminredningstrender av 2018