Vilken kvinnas ålder har att göra med hur hennes depression och ångest behandlas | BurnbrightLove.com

Vilken kvinnas ålder har att göra med hur hennes depression och ångest behandlas

Vilken kvinnas ålder har att göra med hur hennes depression och ångest behandlas

Varje halvår, jag går till psykiater. Jag fick diagnosen klinisk depressionand generaliserad anxietyin min sena 20-talet, och sedan dess har jag tagit en handfull mediciner för att klara båda. Jag har ändrat recept över tiden eftersom så småningom droger sluta fungera, men den här gången, när vi behövde för att ändra min nuvarande (Jag hade inte varit känslan awesome), började jag undra om detta är vad jag hade att se fram emot från och med nu ut. Skulle byta mediciner regelbundet när jag blir äldre (jag är i min sena 30-talet nu) eftersom min ångest och depression skulle få svårare att behandla bli min nya normala? Skulle jag alltid experimentera med kombinationer och nya läkemedel för att räkna ut hur att må bättre?

Jag kan aldrig gå av depression medicinering, men det är OK

Talia San Roman, en styrelse-certifierad psykiatrisk psykisk hälsa sjuksköterska läkare i Arizona, säger att en låg fungerande / active thyroidcan producera symptom på ångest och depression, vilket är anledningen till din läkare kan testa din sköldkörtel först innan förskrivning psykiatrisk medicinering.

Det finns också det faktum att förändringar i våra kroppar ta tag våra fysiska utseende förändras, liksom nivåer av energi. Det är viktigt att sjukvårdspersonal ta hänsyn till detta, säger San Roman.

load...

”Vi måste göra vårt bästa för att välja mediciner som inte kommer att orsaka dåsighet eller viktökning”, förklarar San Roman. ”Annars kommer patienten inte vara kompatibel och du kommer inte att se patienten resultatet du hoppats på.”

Behandling av ångest och depression kan också göras komplicerat när vi åldras på grund av kroniska sjukdomar som cancer och hjärtsjukdomar, som är vanligare bland kvinnor. Enligt National Institute of Health, kommer en i fyra kvinnor dör av hjärtsjukdomar. Läkare springa in i väggen för att behöva se till att alla ångestdämpande mediciner en person är föreskrivet inte har en negativ interaktion med någon annan medicin de kan ta - i vissa fall, vilket begränsar medicinering alternativ.

load...

Även ångest och depression tenderar att existera parallellt och förvärra varandra, båda är unika och varierar beroende på vem som bor med dem.

”Jag brukar beskriva oro som snöflingor - inte två som är lika”, säger tränare Trish Barillas. ”Jag känner skillnaden från 20-årsåldern till din sena 30s skulle vara kunskap. När vi är i vår 20s, vi försöker fortfarande att upptäcka oss själva och våra kroppar. Det finns okända händer när du lämnar high school, vänner och ditt hem och det kommer allt på en gång. Jag har sett ångest spik bland kvinnor runt övergångstider.”

En svart kvinna depression Story

Barillas tyder på att oro hos många kvinnor utlöses av matsmältningssystemet issuesand att örtmediciner kan hjälpa till att lindra ångest under menstruationscykeln genom att balansera ut hormoner.

Människor ålder, men normer för skönhet förblir desamma.

Graviditet, menstruation och klimakteriet förändra både hur vi ser på utsidan och hur vi ser oss själva, vilket kan bidra till depression och ångest. Dessutom finns det livsstilsförändringar som kan uppstå när vi åldras, såsom uppgift att ta hand om en äldre förälder, ett ansvar som antas vara domänen för kvinnor.

Det finns också kontrollen verkligheten, säger Nicole Casanovaa personlig utveckling expert som har behandlat människor med ångest och depression i mer än 15 år.

”Ångest och depression är kroppens kloka signaler, leder oss att göra ändringar”, förklarar Casanova. ”När vi blir äldre, kan svårighetsgraden av denna verkligheten blir mer och mer skarpt, vilket gör det svårare att få grepp om. Till exempel, inte har nått dina mål vid 50 kan initiera en mer intensiv depression än för en 30-årig kvinna.”

load...

Även om det finns utmaningar för behandling av ångest och depression när vi åldras, är inte alla påverkas av dem, och för det mesta, de avtar med tiden, särskilt när de är orsakade av hormonella förändringar som de i klimakteriet.

När de söker behandling, vara specifik - fråga din potentiella terapeut och / eller psykiater om de har erfarenhet av att arbeta med människor som lever med depression och ångest i samband med åldrande, trauma, etc. Och definitivt omger dig med andra människor som är goda lyssnare.

Fantastiska fotoserie fångar exakt vad ångest och depression känns som

”Socialt stöd är kopplat till fysiologiska förändringar”, säger Dr Roselyn Smith, en psykolog i Miami, Florida. ”Att få fysisk tillgivenhet från nära och kära ökar oxytocin, ett hormon som kan skapa känslor av välbefinnande.”

Genom Chanel Dubofsky

Relaterade nyheter


Post Hälsa

52 super lätt (& helt billigt) sätt att avspänna bråttom

Post Hälsa

Vad det verkligen är att ha ett hudsjukdom i åldern av instagram

Post Hälsa

Att få HPV-vaccinet påverkar inte din fertilitet, men HPV kan säkert

Post Hälsa

5 saker du behöver veta om ätstörningar och ditt hjärta

Post Hälsa

Ska du kissa före kön?

Post Hälsa

Ja, ensamstående män använder IVF & surrogacy för att bli föräldrar också

Post Hälsa

Bara nypa är mer än ett mode uttalande

Post Hälsa

5 tips för att undvika nagelinfektion under din nästa pedikyr

Post Hälsa

Möt produktens förändringsperiod sex för alltid

Post Hälsa

Varför Maria Bello sa att hon var färdig med aktivism (men det är verkligen inte)

Post Hälsa

Här är vad som hände med den kroppsskimrande snövitannonsen

Post Hälsa

3 könsbestämda menstruationsproduktföretag