Vi vet nu mer om sambandet mellan födelsekontroll och bröstcancer | BurnbrightLove.com

Vi vet nu mer om sambandet mellan födelsekontroll och bröstcancer

Vi vet nu mer om sambandet mellan födelsekontroll och bröstcancer

De hormonella preventiv alternativ som finns idag har kommit en lång väg från formuleringen som kom ut på marknaden tillbaka 1960. Men enligt en ny studie, även preventivmedel med lägre doser av östrogen ändå komma med en något ökad risk för bröstcancer.

Forskningen, som publicerades i New England Journal of Medicine, visade att personer som använder hormonella preventivmetoder - inklusive ringen, spiraler och p-piller - upplevde en 20-procentig ökning av den relativa risken för att utveckla bröstcancer jämfört med dem som inte gjorde det använda preventivmedel innehållande hormoner.

Data för studien samlades från 1,8 miljoner danska kvinnor i mer än ett decennium. Av de kvinnor, för varje 100.000 deltagare, användningen av hormonella preventivmedel orsakade ytterligare 13 fall av bröstcancer varje år. Ett annat sätt att se på det är att det skulle finnas en extra fall av bröstcancer varje år bland 7.700 personer som använder hormonella preventivmedel.

load...

Vi är ett steg närmare att få piller utan recept

Tanken att det finns ett samband mellan hormonella preventivmedel och bröstcancer är inte ny. Emellertid var det allmänt trott att de nyare låg dos östrogen alternativ minskat avsevärt - eller till och med elimineras - det risk. Med tanke på att denna studie av Danmark är den första att titta på de potentiella risker som är förknippade med de aktuella versionerna av p-piller och enheter, det faktum att en korrelation mellan hormonella preventivmedel användare och bröstcancer utgör ett stort medicinskt konstaterande.

Specifikt fann studien att det kan vara hormonet progesteron - en nyckelkomponent i många av dagens hormonella preventivmedel - som ligger bakom risken för bröstcancer.

load...

Hur spiral Go Beyond Preventivmedel att eventuellt förebygga livmoderhalscancer

”Detta är en viktig studie eftersom vi hade ingen aning om hur den moderna piller jämfört med de gammaldags piller när det gäller risken för bröstcancer, och vi visste inte något om spiral,” Dr Marisa Weiss, en onkolog som grundade webbplatsen BreastCancer.organd inte var inblandad i studien berättade New York Times. ”Gynekologer antas bara att en lägre dos av hormonet innebar en lägre risk för cancer. Men samma förhöjda risken finns där.”

Weiss tillade att även om den ökade risken är liten, är det mätbara, och när man betänker hur många personer som tar hormonella preventivmedel (cirka 140 miljoner människor i världen, varav cirka 16 miljoner i USA) uppgår till en ”betydande folkhälsa oro."

Men innan du drar en Ian Somerhalderand spola dessa piller, det finns andra saker att tänka på.

Först gjorde studien inte räknar in andra variabler som kost, fysisk aktivitet, amning eller alkoholkonsumtion, vilket också kan ha en inverkan på att utveckla bröstcancer.

Det finns också många potentiella hälso- benefitsof hormonella preventivmedel utöver att förhindra graviditet, inklusive att minska risken för endometrial, äggstocks- och kolorektal cancer samt hjälpa till med menstruationscykeln regelbundenhet, migrän och akne.

Och vikten av att låta kvinnor att ta kontroll över sin fertilitet och reproduktion och bestämma om, hur och när man har ett barn inte kan förbises.

Inte bara det, men det finns gott om nonhormonal födelsekontroll alternativ att överväga, liksom nonhormonal spiralen, membran och kondomer - och låt oss inte glömma vasectomies.

load...

Summan av kardemumman är att innan eller fortsätter att ta hormonella preventivmedel - eller några mediciner - det är viktigt att tala med din läkare om eventuella risker och fördelar och fatta ett välgrundat beslut därifrån.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Varför bröstcancerdöd är nere 42 procent i USA

Post Hälsa

Har kanel några hälsofördelar?

Post Hälsa

Här är presidentens trumf planer för din fria kontroll

Post Hälsa

Här är nästa snygga taktik för att minska tillgången till reproduktiv hälsovård

Post Hälsa

5 fakta om vaginer du behöver veta nu

Post Hälsa

Varför är jag hungrig hela tiden?

Post Hälsa

Den här appen hjälper dig att behärska att gå ner på din partner - en slicka åt gången

Post Hälsa

Vad är mina IUD-alternativ?

Post Hälsa

Jag älskar inte min kropp varje dag - det är därför det är okej

Post Hälsa

Varför kvinnor hoppa över kritisk hjärtrehabilitering

Post Hälsa

Jag kan inte ha sex - det är därför

Post Hälsa

Så här påverkar gråas anatomi vår syn på vården