Varför vi marscherar - kvinnor delar sina största hälsoproblem | BurnbrightLove.com

Varför vi marscherar - kvinnor delar sina största hälsoproblem

Varför vi marscherar - kvinnor delar sina största hälsoproblem

Medan människor drogs till kvinno mars på Washington av många skäl, kvinnors hälsa var front och center. Senaste republikan flyttar till defund Planned Parenthood och upphäva Affordable Care Act (ACA) har lämnat miljontals amerikaner med risk för att förlora grundläggande hälsovård och hundratusentals gick ut på gatorna i huvudstaden för att protestera.

Borgmästare i District of Columbia Muriel Bowser adresserade ämnet tidigt och hade ett budskap till den inkommande administrationen om att begränsa hälsovård och kvinnors reproduktiva rättigheter ”Lämna oss ifred”

Här är nästa lömsk taktik för att minska tillgången till reproduktiv hälsovård

Nästa upp, filmaren Michael Moore påminde publiken att ”Roe v. Wadedidn't hända i ett vakuum”, och att det började innan 1973 landmärke Högsta domstolen fallet med rörelser i New York och Kalifornien. Han uppmuntrade alla på östkusten för att få arbeta för att initiera nästa progressiva steg.

load...

Skådespelare Ashley Judd läsa en dikt från 19-åriga Tennessee poeten Nina Donovan med titeln ”Jag är en otäck kvinna ", som markerade hälso orättvisor som det faktum att menstruationsprodukter beskattas, medan Viagra och Rogaine inte.

”Reproduktiva rättigheter är mänskliga rättigheter,” Planned Parent President Cecile Richards berättade folkmassan, som garanterar de samlade att ”våra dörrar kommer att hålla öppet.”

Nej, republikaner: kommer Defunding Planned Parent definitivt inte spara pengar

Marchers strömmade till DC för att uttrycka missnöje över förändringar i vård täckning initierade sedan valet i november.

”Jag är orolig för de otaliga barn och familjer som för närvarande beroende av Obamacare att förse dem med de kritiska tjänster som de annars inte skulle ha råd”, säger Michelle Boyd, MPH, LMSW ett folkhälso professionella som reste från New York City för marschen. ”Jag är orolig för att det kommer ett tomrum och ingenting för att stödja dem i avsaknad av denna hälso- och sjukvårdslagen.”

load...

Leslie Wilens Curley i Arlington, VA har frivilligt med Anmäl Virginia under de senaste fyra åren, att hjälpa människor lära sig om och skriva in sig i försäkringar genom ACA. Nu är hon orolig för vad som kommer att hända härnäst.

Det är en bättre tid att vara en kvinna än en man, enligt republikanska män

”Jag har sett låginkomstfamiljer få kvalitet, prisvärda sjukförsäkring så att deras vård kan åtgärdas”, sade hon. ”Upphävandet av ACA utan ersättning plan kommer att vara katastrofala för familjer som är beroende av billig sjukvård så att de kan fortsätta att gå till jobbet.”

Hotet om en återgång till de dagar då man kunde uteslutas från sjukförsäkringen på grund av oundvikliga tidigare villkor var också ett allvarligt problem för deltagarna.

”När det gäller hälso- och sjukvård, marscherade jag för att spara ACA för personer med tidigare villkor”, säger Jessica Cutler, advokat i Washington Bike Lawwho reste från Seattle för att delta. ”Jag personligen livrädd för två vänner till mig som har redan existerande villkor för cancer som har hälso- och sjukvården genom ACA och kommer inte att ha tillgång till hälsovård om det upphör att gälla.”

Med skyltar proklamera ”Denna Pussy Grabs Back”, ”Håll dina lagar ut ur min Silky lådor” och ”Back Off Min livmoder,” reproduktiv rättvisa var också högt på dagordningen.

”Jag marscherade i dag eftersom jag är orolig för tillgång till tjänster för tonåringar, och för att de ska kunna gå in Planned Parenthood och få vad de behöver utan dom”, säger Jane Ball, MSW i Richmond, VA. ”Det är en säker plats för alla som behöver deras vårdbehov uppfylls.”

load...

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Lip fyllmedel blir vanligare, men inte alla alternativ är säkra

Post Hälsa

Min läkare skrev en meditationsapp när jag berättade för henne om min vaginismus

Post Hälsa

Skulle en ny, mindre invasiv behandling för livmoderfibrer kunna påverka fertiliteten?

Post Hälsa

Fantastiska kvinnors hälsoorganisationer för att stödja internationell kvinnodag

Post Hälsa

Varför det är viktigt att Taylor Swift visade upp till hennes groping rättegång

Post Hälsa

Vad är normala biverkningar efter att ha tagit planen b-piller?

Post Hälsa

Det här är vad du ska göra om du upplever en opioidöverdos

Post Hälsa

Bakom Storbritanniens nya & förbättrade endometrios riktlinjer

Post Hälsa

Vi kan inte tro att vi måste säga det här, men sätta inte nötkreatur i din vagina

Post Hälsa

Kan för mycket socker under graviditeten ge ditt barn allergier eller astma?

Post Hälsa

Varför antagandet av embryon var det bästa alternativet för den här familjen

Post Hälsa

Vad jag lärde mig från min cervicala dysplasdiagnos