Varför trans och icke-binära personer måste ingå i abortsamtalet | BurnbrightLove.com

Varför trans och icke-binära personer måste ingå i abortsamtalet

Varför trans och icke-binära personer måste ingå i abortsamtalet

I samtal om abortionrights, vi (människor som talar om abort) använder ordet ”kvinnor” en hel del. Som i "Kvinnor behöver tillgång till säkra aborter", "Kvinnor förtjänar rätten att avgöra vad som är bäst för dem och deras familjer." När vi bara tala om kvinnor och när vi antar abortsökande är alltid kvinnor, vi raderar erfarenheter fondentrans och nonbinaryfolks som vill och har aborter.

Hur en trans kvinna kan amma

”Jag ville vara den person jag letade efter,” Jackson berättar. ”Jag vet att det finns andra människor som jag - svart trans män -. Som behöver kunna se människor som mig tala om abort access” I sin abort historia, betonar han också vikten av att se och höra trans män i samtal om graviditet.

”Ingen talar om graviditet och förlossning i en trans inkluderande sätt”, säger han. ”Vi måste skilja kön från möjligheten att reproducera, men vi bara tala om att ta bort uteruses och sedan agerar som de aldrig existerat.”

load...

Abort tillgång är en sak - men som vi vill kunna komma åt abort? Om du är dålig eller om du bor i ett område utan klinik, till exempel, bör du ändå kunna få en abort, och om du är en organisation som förespråkar för alla, bör alla vara en del av samtalet.

”Det är inte rättvisa om endast en utvald grupp av människor kan få det”, säger Jackson. ”Om du inte har ett jobb, att valet abort är egentligen inte ett val. Alla kan inte betala för det.”

Jack Qu'emi Gutiérrez hade en abort i college. ”Jag var en av de enda trans [människor] som talade om min abort erfarenhet som trans människa”, säger de. När de mötte upp med Vi vittnar arrangör Renee Bracey Sherman, hade de haft många möten med organisationer som teoretiskt är avsedda att genomföra trans och icke-binär integration, men inte faktiskt försöker så svårt.

load...

”Folk säger saker som:’Åh, vi kommer dit,’och”Detta är Jack, hennes pronomen är de / dem. Jag håller upplever dessa saker i förment progressiva utrymmen, så jag måste hålla prata om det ", de lägger.

”När du stänger ned en klinik som ger abort, du också stänga tillgång till testosteron och andra typer av trans hälsovård”, säger Lizz Winstead Lady Parts Justice League. Lady Parts Justice fick sitt namn från en 2012 incident i Michigan statehousen där Rep. Lisa Brown fick veta att hon inte kunde använda ordet vaginawhen talar om ett lagförslag om transvaginalt ultraljud. Högtalaren av huset föreslog ”Lady delar” som ett mer lämpligt alternativ.

Medan Lady Parts Justice inte anspråk på att arbeta med en reproduktiv justiceframework (det är en självbeskriven abort rättigheter organisation), Winstead betonar att deras resande företag, vilket gör komedi samt klinik eskort och andra tjänster i samhällen där abort är öppet stigmatizedand otillgängliga innehåller trans och köns avvikande människor. ”Att se sig själv på scenen är viktigt”, säger hon. ”Det här är en riktigt bra ämne att tala om tiden.”

Sexuell hälsa i 20-årsåldern, 30s, 40s, 50s & Beyond

Om det inte redan helt klart att skapa trans-inclusive utrymmen när det gäller att diskutera abort inte bara om att göra förändringar på papper - det handlar om manifesterar avsikt, och det innebär bland annat visar upp på kliniken när trans folks söker och få abort. Detta är lika enkelt som att lyssna och uppmärksamma när patienten uppger sitt kön, inte mis-genderingthem och om du gör, bad om ursäkt och inte göra det igen. ”Språk gör en enorm skillnad”, säger Jackson.

Dessutom tänka två gånger innan bombardera någon med era frågor. En medicinsk åtgärd är en sårbar ögonblick, och det är inte tid att be någon om sin könsidentitet, sina avsikter för övergång (korta svaret - det är ingen av ditt företag) eller något annat som kan korsa ditt sinne. Om det inte är medicinskt relevant, inte ta upp det.

load...

Om du är trans eller icke-binär, vad ska du ha i åtanke när man går för att få en abort?

”Var fast om vem du är”, säger Qu'emi Gutiérrez. Men de betonar vikten av egenvård före, under och efter ingreppet. ”Om du bara vill gå vidare med ditt liv, kanske du inte vill utbilda din leverantör just då.”

Här är vad man ska göra om du inte har råd en abort

Jackson föreslår att ta en kompis till abort och med tanke på att du kommer sannolikt att vara mis-köns. ”Låt inte det att du känner som kön som du förstår är fel. Hade jag vetat att det skulle ha ont mycket mindre i det området ”, säger han.

Genom Chanel Dubofsky

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Detta är den bästa tiden på dagen att äta om du vill gå ner i vikt

Post Hälsa

Att sluta träna var det hälsosammaste beslut jag någonsin gjorde

Post Hälsa

Ska dina äggstockar avlägsnas under en hysterektomi?

Post Hälsa

Här är vad som hände efter att han berättade att perioderna var brutna

Post Hälsa

9 kvinnor på hur meditation förändrade sina liv

Post Hälsa

Räknar man med kalorier?

Post Hälsa

Så här hjälper ADHD till att bränna en kreativ brand helt

Post Hälsa

Goda nyheter: epiduraler får inte förlänga arbetet trots allt

Post Hälsa

Möt produktens förändringsperiod sex för alltid

Post Hälsa

Varför kanske du vill tänka dig två gånger innan du använder sig av en app för födelsekontroll

Post Hälsa

Skrämmad att ha sex efter en graviditet skrämma? du är inte ensam

Post Hälsa

Vad är gigi hadids sköldkörtelstörning, hashimotosjukdom?