Varför terrypersoner pratar om att vara sexuella övergrepp är en spelbytare | BurnbrightLove.com

Varför terrypersoner pratar om att vara sexuella övergrepp är en spelbytare

Varför terrypersoner pratar om att vara sexuella övergrepp är en spelbytare

När jag kom hem igår kväll och såg att Terry Crews var trender på Twitter, trodde jag att jag hade missat en särskilt häpnadsväckande episod av Brooklyn nio Nine.Turns ut det var något mycket större än så.

Liksom många andra kändisar, i går eftermiddag, Crews tog Twitterto väga in på anklagelserna om sexuella övergrepp och trakasserier riktats mot Harvey Weinstein. Men snarare än att bara låna ut sitt stöd till dem som anklagar Weinstein för sexualbrott, Crews gick ett steg längre och delade hans egen berättelse om att sexuella övergrepp av en Hollywood verkställande.

Harvey Weinstein fru Georgina Chapman tillkännager Hon lämnar honom

load...

Ja, du läste rätt: A 6-fot, 3 tum, 240-pound tidigare fotbollsspelare var sexuella övergrepp. Specifikt, enligt Crews själv, angriparen ”famlade [hans] meniga” - den manliga motsvarigheten till en mes-grab.

Naturligtvis är din första reaktion troligen ”Ja, vad var han klädd? Var det något för provocerande?”Förutom det sannolikt inte, och om jag skulle gissa var han troligen klädd i kostym. Föga känt faktum: En man klädd i en kostym är ”att be om det” så mycket som en kvinna som bär en mini-klänning. Så kan vi vänligen gå i pension här åsnor kläder-as-a-anledning-for-sexuella-övergrepp teori en gång för alla?

Vad Crews' exempel visar så perfekt är det faktum att i de flesta av dessa fall är det inte på grund av en kvinna är klädd i en viss outfit eller är för svag eller bräcklig att slå tillbaka eller är tänkt som någon som lätt kunde tas tillvara av som leder till sexuella övergrepp - det är en effekt differential. I denna situation, en hög nivå Hollywood exec försökte hävda sin auktoritet över en muskulös och fysiskt stark svart man - en tydlig kraft drag.

load...

På samma sätt, bidrar detta också till att förklara varför det tar en del kvinnor så lång tid att komma fram med anklagelser mot mäktiga män som Weinstein, Bill Cosbyand Roman Polanski - eller inte-as-mäktiga män som medlemmar, vänner eller bekanta familjemedlemmar. Att vara rädd för att förlora jobbet eller respekt, inför vedergällning från gärningsmannen anhängare eller helt enkelt inte bli trodd är alla helt legitima skäl människor ibland ta år att komma fram.

Andra gånger tar det ett tag att bearbeta vad som hände och övervinna känslor av skuld eller skam vanligtvis förknippas med att vara offer för sexualbrott. Kanske värst av allt är anklagelsen att personen kommer fram om sin sexuella övergrepp bara gör så för den uppmärksamhet och berömmelse. Med hjälp av denna logik väcker frågan: Vad gjorde Crews, en redan känd idrottsman och skådespelare, stå personligen vinna från att tala upp?

Påminnelse: slida är inte ett fult ord

Dessutom Crews startar sin uppsättning tweets genom att säga att Weinstein situation ger honom PTSD. Och nej, han inte använder den på ett skämt ”Jag åt så mycket pizza som om jag ser en annan skiva jag får PTSD” sätt; baserat på tonen i resten av hans budskap, menade han den mentala hälsoproblem där exponering för en traumatisk upplevelse som liknar en från ditt förflutna orsakar oro och ångest.

PTSD är en ofrånkomlig del av att leva efter ett sexuellt övergrepp för så många människor, och en som rutinmässigt förringas - oftast av mäktiga män, däribland president - som antingen är alla i våra huvuden, ett tecken på svaghet och / eller vår lömsk sätt att få uppmärksamhet.

Återigen, vad Crews står att vinna på att tala om mentala hälsoeffekter av sin sexuella övergrepp? Höger - ingenting. I själva verket kommer fram som denna potentiellt sätta Crews riskerar att förlöjliga eller möjligen äventyra sin förmåga att upprätthålla sin ”stora tuffa killen” bilden för att fortsätta att boka vissa typer av agerar roller.

load...

Vad hände med Crews är ännu ett exempel på effektskillnader och vita manliga privilegium på jobbet och talar volymer om motiven bakom sexuella övergrepp och hur de som har misshandlats hantera det. Crews öppnat om sin egen erfarenhet att inte minska effekten av de många kvinnor som har kommit fram om Weinstein, men att stödja dem och utmana föreställningen om att personer som har utsatts för sexuella övergrepp utseende eller agera på ett visst sätt.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Erin Andrews skrämmande diagnos: Vad du behöver veta om livmoderhalscancer

Post Hälsa

Varför tända en eld i ditt hem är mysigt, men inte så hälsosamt

Post Hälsa

Goda nyheter: epiduraler får inte förlänga arbetet trots allt

Post Hälsa

Att få HPV-vaccinet påverkar inte din fertilitet, men HPV kan säkert

Post Hälsa

Mina barn kan komma i kontakt med min kroniska sjukdom

Post Hälsa

Kan akupunktur hjälpa till med att behandla kvinnors hälsofrågor?

Post Hälsa

Kan du bli beroende av sexting?

Post Hälsa

Naturliga sätt att må bättre inifrån och ut

Post Hälsa

Hur anpassade kondomer kan ändra sex

Post Hälsa

Varför är vi så fascinerad av kändis kropps-shaming?

Post Hälsa

Vad är normalt - och inte normalt - under en massage?

Post Hälsa

Detta förklarar varför din ångest kan vara värst precis före din tid