Varför peer-press är ett så effektivt fitnessverktyg | BurnbrightLove.com

Varför peer-press är ett så effektivt fitnessverktyg

Varför peer-press är ett så effektivt fitnessverktyg

Minns tillbaka på gymnasiet när att ge efter för grupptryck var en dålig sak? Tja, kanske vi var på något, eftersom det ser ut som alla de gånger vi gav i eftersom ”alla andra gjorde det,” nu kan ha stora fördelar när det gäller vår hälsa.

I en studypublished denna vecka i Nature Communications, forskare från MIT Sloan School of Management i Cambridge, Massachusetts, analyserade de dagliga motion mönster, geografiska platser och sociala nätverk av mer än 1 miljon människor under loppet av fem år och upptäckte att när det kommer att utöva och motivation, det faktiskt lönar sig att ge till grupptryck genom att jämföra oss till våra vänner.

load...

Fitbit Alerts Kvinna till livshotande tillstånd

Det stämmer, att jämföra våra träningspass och träningsvanor till andra faktiskt driver oss att utöva ännu hårdare och oftare. Enligt en artikel i New Yorkmag forskare tittat på mer än 1 miljon människor över fem år som använde fitness wearables som en Fitbit eller någon av de många kör apps tillgängliga för att spåra kondition och framsteg. De analyserade effekten av att vara kopplat till vänner via dessa enheter och fann att kontakt med andra (antingen online eller i person) faktiskt driver oss att arbeta hårdare. Med andra ord, att veta vad våra vänner är upp till när det gäller deras friskvårdsaktiviteter såsom löpning avstånd och tid, faktiskt motiverar oss att driva oss mer.

load...

Så, vad ger? Tja, motion, resultaten visade, är socialt smittsam. Författarna pekade också på det faktum att kvinnor endast påverkade av sina kvinnliga vänner, medan män påverkas av de löpande mönster både manliga och kvinnliga vänner. Vettigt när man betänker de otaliga kör grupper som bildats av kvinnor, för kvinnor över hela USA.

Nu kan du träna Liksom Notorious RBG

I write-up på Nature.com, noterar författarna, ”studien erbjuder några av de första hårda bevis för att hälsorelaterade vanor kan spridas - och så kanske kan medvetet seedade och uppmuntrade -. Av social påverkan och grupptryck”

Nästa gång du träffar trottoaren för en körning, kan det vara bäst att text en vän i förväg för att ta reda på vad deras sista kilometern gången var - det bara kan göra dig springa snabbare.

Vad ingen berättar om Post-cellgifter Viktökning

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Så här påverkar gråas anatomi vår syn på vården

Post Hälsa

5 fler sätt att vara bättre trans ally

Post Hälsa

Kroniskt trötthetssyndrom är inte bara trötthet - det är en dödlig sjukdom

Post Hälsa

Julianne hough öppnar sig om hur en diagnos ändrat sitt liv

Post Hälsa

Vad händer med vaginal urladdning före och efter min period?

Post Hälsa

Oklahoma lawmaker: kvinnor är värdar och behöver tillstånd för abort

Post Hälsa

Vilka är fördelarna - eller riskerna - med att dricka citronvatten?

Post Hälsa

Fruktbarhetskonservering gav denna kvinna möjlighet att få barn efter bröstcancer

Post Hälsa

Allt du behöver veta om endometrios

Post Hälsa

Amning efter en c-sektion kan hjälpa till att lindra smärta

Post Hälsa

4 sätt att göra ditt kontor mer inkluderande

Post Hälsa

Vad är en makrodiet?