Varför inducerar arbetskraft kan vara framtidsvågan | BurnbrightLove.com

Varför inducerar arbetskraft kan vara framtidsvågan

Varför inducerar arbetskraft kan vara framtidsvågan

I slutet av en graviditet kan vara en oförutsägbar tid mellan falsk arbetskraft, verklig arbetskraft och den osäkerhet som följer med inte veta exakt när barnet kommer. Det vill säga, om inte arbets induceras. Som det visar sig, vid en viss tidpunkt, kan det vara det bästa alternativet för både mor och barn.

En nyligen studyperformed av Eunice Kennedy Shriver National Institutes of Health and Human Development från mars 2014 till augusti 2017 har gett intressanta resultat: Induktion arbetskraft i friska graviditeter vid 39 veckor kan vara mycket fördelaktigt för alla inblandade. Forskningen som publiceras i American Journal för obstetrik och gynekologi, designades för att testa teorin att inducera förlossningen vid 39 veckor för lågriskgraviditeter skulle minska antalet dödfödda och lägre spädbarnsdödlighet (spädbarnsdöd före 1 års ålder). Den användes också för att testa om inducera förlossningen på 39 veckor eller förväntans ledning, eller naturliga arbete där du bara ingripa om komplikationer uppstår, var mer fördelaktigt i det långa loppet.

load...

Har Marijuana Användning Impact din fertilitet?

Inducera förlossningen, enligt Mayo Clinic ”är stimulering av livmodersammandragningar under graviditeten innan arbetskraft börjar på egen hand för att uppnå en vaginal förlossning.” För det mesta är arbete induceras när någon är två veckor förbi deras förfallodatum och naturligt arbetskraft har inte börjat, som kallas en postgången graviditet. Andra orsaker kan inkludera en infektion i livmodern, någons vatten bryta när de inte har gått in arbetskraft, graviditetsdiabetes, havandeskapsförgiftning, graviditets hypertension, barnet är 10 procent eller mer under av dess förväntade graviditetslängd, brist på fostervatten runt bebis eller ett antal andra medicinska skäl.

load...

Medan framkalla laborcan vara riskabelt, som med allt annat graviditetsrelaterade, för det mesta fördelarna är större. Läkare tar hänsyn till hälsa både förälder och barn, graviditets ålder, vikt och storlek på barnet och position av barnet i livmodern för att fatta ett välgrundat beslut. Elektiv förlossningsinduktion är när arbetskraften induceras för nonmedical skäl - av bekvämlighetsskäl - som kanske inte är helt korrekt.

Den American College of Obstetricians och Gynecologistsguidelines närvarande rekommenderar mot inducera förlossningen innan 41 veckor, speciellt under de första graviditeter på grund av ”oro för ökat behov av kejsarsnitt.”

Men den undersökning som genomförts av NICHD finner det motsatta vara fallet. Studien genomfördes på grund av en senaste tidens valbara arbets induktioner - 6.100 personer gravid med deras första barn valdes från NICHD s maternal-fetal medicinska enheter nätverk och sedan slumpmässigt in i grupp människor som har elektiv förlossningsinduktion eller den blivande förvaltning grupp.

Vi måste prata om moderskap för personer med funktionshinder

Vid utvärderingen av studien, endast cirka 19 procent av dem i den elektiva arbetargrupp måste ha en C-sektion comparedto cirka 22 procent av dem i väntande ledning. Andra stora fynd inkluderar preeklampsi och graviditets hypertension på bara nio procent av de inducerade jämfört med 14 procent av förväntans ledning och tre procent av inducerade nyfödda som behöver andningsstöd till 4 procent av nyfödda från förväntans ledning som behövde det.

Dr Charles Lockwood, dekanus Morsani College of Medicine vid University of South Florida, tidigare en förespråkare av förväntansledningen men nu inducerad arbetskraft på 39 veckor, säger att inducerad arbetskraft minskar risken för stillbirthand minskar allvarliga arbets komplikationer för både förälder och barn.

load...

”Det finns ingen fördel för fostret waitingbeyond 39 veckor i väl daterad graviditeter,” enligt Dr Errol Norwitz, ordförande i obstetrik och gynekologi vid Tufts University of Medicine. I själva verket har flera studier i både USA och Storbritannien fann att efter 39 veckor, risken för barnadödligheten ökar kraftigt, medan dödfödda priser ”är som lägst på 39 veckor.”

Orsaken till en sådan stor ökning av dödfödda efter 39 veckors graviditet är ännu inte känt. Norwitz tror dödfödda orsaka en ”enormt underskattad problem” med tanke på att mellan 25.000 och 30.000 förekommer i USA varje år.

Norwitz hävdar också att ”fortsätta en graviditet efter 39 veckor är mer riskfyllda än man tidigare trott för fostret”, medan han säger det motsatta gäller för risken för induktion, att riskerna för den överordnade är lägre än de som tidigare ansågs vara.

Med tanke på bevis, verkar det som om det kan vara ett steg i rätt riktning att fler människor som induceras vid 39 veckor. Personen gravida har total kontroll över hur de föder, så det är viktigt för dem att vara medveten om förlossningsinduktion som ett annat alternativ. Enligt Centers for Disease Control, var 32 procent av alla barn som föds 2015 levereras via C-sektionen. Men C-profiler, medan vanligt, fortfarande anses vara en större operation. Mayo Clinic säger att, liksom alla större operationer, C-profiler kommer med riskfaktorer såsom andningsproblem för barnet, kirurgiska skador, infektion i såret, blodproppar och mer.

Vi kan (och bör) prata om beklagligt Moderskap

En motståndare till uppkomsten av inducerad arbetskraft på 39 veckor, Cristen Pascucci, vice ordförande i foster rättigheter stödgrupp förbättra födelse, anser att inducerad arbetskraft tar val från föräldern. Bruket ”förstärker en hundraårig, pre-feminist amerikanska obstetrisk uppfattningen att födelsen är patologisk och läkarens uppgift är att extrahera fostret från inkubatorn”, säger hon.

Vi är fortfarande långt ifrån rutinmässigt inducera förlossningen på 39 veckor, även om Norwitz säger: ”Det är en mycket sund diskussion att ha.”

Genom Kelley O'Brien

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Att fira någon annans självmord är helt enkelt fel - oavsett vad de gjorde

Post Hälsa

Reproduktiva rättigheter är inte bara kvinnors rättigheter

Post Hälsa

10 bästa fitness YouTube-kanaler för när du inte har tid till gymmet

Post Hälsa

Allt du behöver veta om hur hypofysen påverkar ditt sexliv

Post Hälsa

Den vanligaste vaginala infektionen är inte vad du tycker

Post Hälsa

Jag är redo att låta min tomma livmoder diktera mitt självvärde

Post Hälsa

Månande: vem gör det, varför gör vi det och hur vi använder det till vår fördel

Post Hälsa

Vinter träning hackar att ta ditt träning upp ett skämt

Post Hälsa

Naturliga sätt att må bättre inifrån och ut

Post Hälsa

9 vanor som kan skada din sexuella och reproduktiva hälsa

Post Hälsa

Den överraskande kopplingen mellan mat, perioder och IBS

Post Hälsa

Torch några viktiga kalorier med hjärt-acceleration träning