Varför får vi den klumpen i halsen när vi är ledsna? | BurnbrightLove.com

Varför får vi den klumpen i halsen när vi är ledsna?

Varför får vi den klumpen i halsen när vi är ledsna?

Min familj är ett stort fan av showen USA: s Got Talent, särskilt min 10-åriga son. Den andra kväll som vi fånga upp episoder under en mycket känslomässig sång prestanda genom en av de tävlande, vände han sig till mig och sade: "Mamma, varför vi får en klump i vår halsen när vi känner att vi vill gråta ?"

Hans fråga fick mig att få en klump i halsen, naturligtvis, men det gjorde mig att undra. Vad är det här vi känner alltid bubbla upp i vår hals? Får vi det för att vi försöker bekämpa våra känslor?

Jag har inte bara kände det när jag är på väg att gråta, men jag har varit kända för att försöka svälja ner det irriterande klump när jag är nervös eller orolig. Det är särskilt svårt att hantera när man talar framför publik. Det verkar bara att hålla det och kan göra talar mycket svårt - du kan inte hosta upp eller harkla dig, och det gör att svälja oerhört svårt.

load...

Dessa är USA: s konstigaste Skador

Dr Jennifer Stagg, en biokemist som blev naturopathic läkare som skrivit boken Packa dina gener: 5 val för att avslöja en radikalt Radiant You, säger att det inte är en klump alls. "I medicinsk terminologi, det kallas" globus sensation." Så egentligen har vi bara en feelingthere är något (det oftast känns slem) den i vår matstrupen, men det finns inget där alls.

Det faktum att det gör att svälja svårare är inte i våra huvuden, dock. Stagg lägger om du har den känslan i halsen, är du bättre försöker att ha några klunkar vatten eller försöka äta något, eftersom det är lättare att svälja med något går ner vår matstrupen än det är att torka svälja.

load...

Orsakerna till detta globus känsla inte bara smyga upp på oss under känslomässigt stressiga tider. Enligt Stagg, i några av dessa fall, tillståndet kan kopplas till inflammation, reflux och problem med matstrupen, struplocket eller sköldkörteln. Så tänk om det händer med dig på regelbunden och du tror inte att dina känslor är en bidragande faktor, är det bäst att konsultera en läkare för att få till botten med vad som kan vara ett större problem.

Tyvärr, säger Stagg det verkligen finns någon behandling för emotionella halsen klump. Det är en del av att vara en känslomässig varelse.

Du bör vara Pooping i detta läge

Hon nämnde att människor som lider av ångest och stressande händelser i sitt liv "är mer benägna att drabbas av kronisk globus känsla, och det finns inget känt sätt att förhindra det."

Stagg tillägger att vissa Ents (öron, näsa och hals läkare) tror att känslan av en klump i halsen "är resultatet av en förändrad sensorisk väg (liknande ringningar i öronen), vilket skulle göra mer meningsfullt, att veta länken till emotionella status och humörstörningar."

Det ser ut som om det kan vara något som vi har fastnat med (no pun intended), men att hålla vatten eller mat i närheten när vi känner att det kommer på en liten sak som vi kan göra den lätthet känslan, för tyvärr kan vi inte undvika stress eller emotionellt laddade situationer hela tiden. Men åtminstone nu vet du det är inte bara din fantasi.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Denna grupp har skapat en reproduktiv hälsoguide för kvinnor med funktionshinder

Post Hälsa

Dricker alkohol verkligen dina utländska språkkunskaper?

Post Hälsa

Allmän sjukhus finola hughes vill att du ska veta om denna sällsynta blodcancer

Post Hälsa

Din prosecco vana kan förstöra dina tänder

Post Hälsa

Vad kliande bröst betyder verkligen

Post Hälsa

Nej, analsex är inte lösningen för detta medicinska problem

Post Hälsa

Mina 35-åriga dambitar är uppenbarligen ansedda som äldre av mina OB-gyn

Post Hälsa

7 sätt senat hälsovård Bill gör ont kvinnor

Post Hälsa

21 typer av bröst som är alla vackra på sitt eget sätt

Post Hälsa

Ja, ditt pubic hår kan påverka din hälsa

Post Hälsa

Den här appen hjälper dig att behärska att gå ner på din partner - en slicka åt gången

Post Hälsa

Så här påverkar gråas anatomi vår syn på vården