Varför det är viktigt att Taylor Swift visade upp till hennes groping rättegång | BurnbrightLove.com

Varför det är viktigt att Taylor Swift visade upp till hennes groping rättegång

Varför det är viktigt att Taylor Swift visade upp till hennes groping rättegång

Taylor Swift är inte nödvändigtvis en feministisk ikon, men hon absolut förtjänar beröm för att visa upp och vittna i domstol mot den man som påstås famlade henne i en incident hon beskrev som ”skrämmande och chockerande”, enligt CNN.

Allt detta beror på en 2013 incident där Swift anklagade David Mueller - sedan en radio DJ för Kygo, ett land musik radiostation i Denver, Colorado - på olämpligt röra henne backstage på en konsert i Denver. Mueller därefter sparken och stämde Swift och hennes mor över falska anklagelser. I sin tur lämnat in Swift en counter anklagar Mueller att nå upp hennes klänning och gripa tag i hennes buttas de poserade för ett foto.

load...

Här är problemet med denna nya Date Rape-Detection Tool

I domstol igår uppgav Swift att hon hade ingen reaktion om Mueller uppsägning över händelsen, och tillade: ”Jag tänker inte låta dig eller din klient att få mig att känna på något sätt att det är mitt fel, eftersom det inte.”

Hon har rätt. Det är inte.

Det Swift - en enormt populär sångare och kändis - tog time out av hennes schema att resa till Denver och vittna personligen sänder ett tydligt budskap om hur traumatiska varelse famlade kan vara trots att det är något som alltid har avfärdas som ”en del av att vara en kvinna”och något som vi bara ska’komma över.’

Men Swift är inte ha det. CNN reportedthat hennes stämning tydligt att hennes aktiva deltagande i studien syftar till att "tjäna som exempel för andra kvinnor som kan motstå offentligt nyck liknande upprörande och förödmjukande handlingar."

load...

Jag kan relatera till Swift vittnesmål. För några år sedan var jag sexuella övergrepp på subwayand gick igenom upprörande och förödmjukande process att rapportera händelsen till NYPD. Till skillnad från Swift, jag tog i fronten och var tvungen att svara på specifika frågor om huruvida killen lyckats få några fingrar i min vagina eller om han bara fick nöja sig med en handfull vulva. Hursomhelst - fram- eller baksidan - det är aldrig acceptabelt.

Påminnelse: slida är inte ett fult ord

Det tog mig tre dagar att göra resan till min lokala polisen precinct att rapportera övergrepp, och även om jag visste att det fanns liten eller ingen chans att faktiskt fånga killen, skuld och skam jag kände över vad som hände fick mig att tala om av någon annan anledning än att förhindra att det händer med andra människor.

Den rådande attityden hos de multipla NYPD officerare och detektiver jag behandlat var att den här sortens saker händer hela tiden och är bara en del av den normala, vardagliga livet i staden - särskilt för kvinnor. I grund och botten ”Visst, det är inte idealiskt, men det är något som kommer med territorium befintliga medan i besittning av kvinnliga kroppsdelar.” Men det behöver inte, och som Swift, bör vi inte bara acceptera den här typen av sexuell misshandel som normalt beteende.

Dessutom är det faktum att Swift gjorde det klart att trevande var ”mycket avsiktlig” betydande, eftersom det är så lätt att avfärda ass-grabs som oavsiktlig, skylla det på nära håll. Visst, ibland kan vara fallet, men tro mig - du vet när det är avsiktligt. Någon inte ”råkar” cup sin hand runt skrevet eller rumpa och pressa; det är gjort med syfte.

load...

Kan Mexico City Subway s "Penis Seat" Help End Sexual Assault on Public Transit?

Mueller hävdade att den påstådda trevar faktiskt ”knuffas” om ett foto - något Swift hållet avvisas. Återigen, vi vet skillnaden mellan trängdes och en medveten grab.

Som någon som har gått igenom det här, jag är tacksam mot Swift för att tala ut om detta. Touching människor utan deras samtycke är aldrig OK - oavsett vad de bär, hur känd man är, hur nära du ställde om ett foto eller något annat tillstånd.

Vi lever i ett land där en man öppet skröt om famlande kvinnor och stillelected president, som har gjort den här typen av uppenbara misogyny mainstream. Det är bara ett av många exempel på hur kvinnors kroppar ses som allmän egendom, men betyder inte detta beteende är alltid acceptabelt.

Taylor: Vi kanske inte alltid se öga mot öga, men vad hände med dig var verkligen hemskt och definitivt var inte på något sätt ditt fel. Jag är ledsen, jag tror att du, och jag tackar er för att tala ut om detta.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Här är Goops senaste Detox-förslag

Post Hälsa

10 tips för att få din matsmältnings hälsa tillbaka på rätt spår

Post Hälsa

Goops senaste råd om att ta iod sitter inte bra med faktiska läkare

Post Hälsa

Nu kan du träna som den ökända RBG

Post Hälsa

Vad ska man göra om nyheten är en utlösare för din mentala hälsa

Post Hälsa

5 läkare möten du borde göra denna månad

Post Hälsa

Navigera med en sti

Post Hälsa

Vad ska man göra om man får något fast i din vagina

Post Hälsa

Hur man använder en skumrulle i träningen

Post Hälsa

Allt du behöver veta om endometrios

Post Hälsa

3 viktiga tips för att gå till en sexbutik för första gången

Post Hälsa

När orgasmer och sexuell upphetsning ger dig huvudvärk