Varför antagandet av embryon var det bästa alternativet för den här familjen | BurnbrightLove.com

Varför antagandet av embryon var det bästa alternativet för den här familjen

Varför antagandet av embryon var det bästa alternativet för den här familjen

Efter fem år av infertilitet, var Leanna och Jeff Landry liv förändrats på 30 minuter. I denna korta tid, hustru och make fick reda på att de var kandidater för embryo adoption och var i besittning av sex embryon.

För människor som inte kan föreställa sig naturligt, men som vill bli föräldrar, vi tenderar att tror att det finns två alternativ: att gå igenom fertilitetsbehandlingar eller anta ett barn. Men det finns också embryo adoption - en mindre kända men allt populärare sätt att starta en familj.

Embryo adoption är inte för alla, men: Vissa infertilitet härrör från det faktum att någon med en livmoder inte kan bära en graviditet sikt, i vilket fall embryo adoption inte skulle fungera heller. Men för någon som Leanna, som hade komplikationer med endometrios (ursprungligen fel diagnos som polycystiskt ovariesyndrom) lämnar henne oförmögen att tänka, men kan bli gravid, verkade embryo adoption som den perfekta lösningen.

load...

Så här fungerar det:

När människor skapar embryon via provrörsbefruktning, ibland finns det överblivna embryon som inte implanteras i en livmoder. Traditionellt alternativen för dessa embryon att betala för lagring fortsätter att frysa dem på obestämd tid, donera dem för forskningsändamål eller förstöra dem. Men det finns en annan väg: att sätta överblivna embryon för adoption.

När en individ eller ett par har godkänts för embryo adoption, är den process som följer på samma sätt som efter traditionell IVF. Embryona implanteras i en person med en livmoder, som sedan gestates och föder. Den resulterande barnet inte genetiskt besläktade, men mamman har erfarenhet av graviditet och förlossning.

load...

Efter fem år av att titta in alternativ, kom Leanna över en video på embryo adoption och visste genast att detta skulle vara det rätta valet för dem.

”Det bara föll i våra varv, vilket var fantastiskt”, Jeff säger. ”Det hela ovikta därifrån - en fantastisk kaskad av förmögenhet som ledde oss till det.”

Jag är katolik och gjorde IVF Anyway

Den första givarprofilen Leanna och Jeff över hade biracial embryon (vita manliga / svarta kvinnliga), matcha sin egen familj dynamik. Paret lämnade mötet har antagit sex embryon.

”I det ögonblicket, vi ansåg oss föräldrar” Leanna säger.

Leanna och Jeff berättelse är med i ett avsnitt av Family Portraiton PeopleTV- Time Inc. Fria streaming nätverk. Varje delen av showen ger en inblick i livet för olika familjer i hela landet, sätta stereotypen av ”typisk amerikansk familj” att vila.

Försöker bli gravid? Det viktiga Testa din gynekolog Är inte berätta om

”Jag föddes på denna jord att vara mamma” Leanna säger i videon. ”Och jag var verkligen redo för oss att starta en familj, men efter ett år av det händer inte, det är då vi började prata med läkare.”

Leanna antas och antagande var alltid på bordet för henne och Jeff. Men som Jeff påpekar i videon, att anta ett barn är lättare sagt än gjort, med många hoops att hoppa igenom, för att inte tala kostnader från $ 20.000 till $ 40.000. Så när de fick reda på embryo adoption, säger Leanna för dem var det ”det bästa av två världar” - att få att anta och gå igenom processen för dräktiga och leverera sitt barn.

Även kostnaderna var betydligt mindre. De Landrys betalat runt $ 5000 för embryo adoption. En del av orsaken till reducerat pris är att alla kostnader kring IVF har redan betalats.

load...

Veta när man ska dra gränsen på fertilitetsbehandling

Trots löftet om embryo adoption för dem som står inför infertilitet, de Landrys funnit att många människor - inklusive vårdpersonal - inte känner till det.

”Det största jag hittat är att ärligt, jag tror inte att folk förstår vad vi pratar om från början”, Leanna förklarar. ”Med tiden har de frågade fler frågor. Jag tror att de egentligen inte linda sina huvuden runt den och antar att det är nära till IVF så att de flesta människor har en förbryllad blick på deras ansikte, men inte alltid från början ställa frågor.”

Som en traditionell adoption kan embryo adoptioner vara öppen eller stängd. Leanna och Jeff inte har någon information om identitet givarna bortsett från deras sjukdomshistoria.

Efter en lyckad graviditet, Leanna födde deras dotter Olivia tre år sedan - en energisk barn som älskar att dansa.

De Landrys har tagit offentligt sin historia eftersom de vill att andra ska veta om embryo adoption.

”Jag tycker det är en riktigt bra möjlighet att fortfarande kännas som du får delta aktivt genom att barnet” Leanna säger. ”Jag tror inte att det är så känslomässigt dränerande som några av de andra alternativen - även traditionell adoption. Det gav mig tillfredsställelse att veta att när vi hade dessa embryon var de våra. Det fanns ingen väntetid eller någon tar sitt barn tillbaka. Det var mer slutgiltigt och rakt på sak.”

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Den otroligt bisarra saken som några gravida människor längtar efter

Post Hälsa

3 viktiga tips för att gå till en sexbutik för första gången

Post Hälsa

Det här är de mest spännande platserna i ditt hus

Post Hälsa

Hur jag gick från ingenting till cancer

Post Hälsa

Vad ska man göra om man blir sjuk när man reser

Post Hälsa

Twitter kommer ihåg Carrie Fisher bidrag till kampen mot psykisk sjukdom stigma

Post Hälsa

Denna produkt kommer att revolutionera hur vi tar graviditetstester

Post Hälsa

Vad jag lärde mig när jag återhämtade sig från självskada

Post Hälsa

Hur man får ett högklassigt immunsystem kan påverka risken för förlossning

Post Hälsa

Din kropp har en inbyggd toalettskala som känner av viktökning

Post Hälsa

Mageproblem? stressad? ett probiotiskt kan göra dig bra

Post Hälsa

Hur graviditeten drabbade min psoriasis och vad jag gjorde för att hantera det