Vad orsakar vaginal svett och lukt under träning och vad kan vi göra åt det? | BurnbrightLove.com

Vad orsakar vaginal svett och lukt under träning och vad kan vi göra åt det?

Vad orsakar vaginal svett och lukt under träning och vad kan vi göra åt det?

Låt oss inse det, vi alla få lite svettig ”där nere” medan du tränar. När allt kommer omkring, det är en sak du inte kan kontrollera när du svettas bort på löpbandet eller i din favorit boot camp klass.

Och delta i ett ben-together träning såsom löpning tenderar att orsaka de flesta mängden svett i ljumsken och vaginala området, så det är inte konstigt att kvinnor upplever detta ihållande problem.

Även om detta väta och lukt kan vara något pinsamt som du tränar vinklad till armbågen med andra människor, verkligheten är, det är bara fysiologi.

Svettkörtlar och vaginal svettning / lukt

load...

Enligt Mayo Clinic, har huden två huvudtyper av svettkörtlar: ekkrina körtlar och apocrine körtlar. Ekkrina körtlar visas över större delen av kroppen och öppna direkt på ytan av huden. Apocrine körtlar, å andra sidan, utvecklas i områden rikligt i hårsäckarna som dina armhålor och ljumsken, och de tömmas i hårsäcken strax innan den öppnas på hudytan.

Och medan ekkrina körtlar producerar mest fukt, är det apocrine körtlar (framträdande i ljumskarna) som producerar lukten du upptäcker efter en ansträngande träningspass.

Att hantera och förebygga lukt är en sak, men att se din ljumskarna förblir torr är avgörande för att undvika jäst infektioner. När svetten inte får en chans att andas, vilket är fallet när du bär dålig kvalitet träningskläder eller kvar i dem för länge efter träningen, förblir huden våt och fällor i fukt. Och detta är en perfekt grogrund för jäst att växa.

load...

Förutom jäst infektioner, kvinnor måste också vara medveten om att utveckla en urinvägsinfektion. Torka dig framifrån och bakåt hindrar bakterier från att sprida sig från anal region till slidan / urinröret, vilket ökar risken för upphandlande en obekväm UTI, något som vi alla vill undvika.

Tips för att minimera svett och lukt

Håll dig torr

Det bästa du kan göra är att hålla din ljumskarna så torr som möjligt och en av de bästa sätten att göra det är att ändra ur dina svettiga kläder så snart som möjligt efter träningen.

Investera i några kvalitet träning underkläder

Det kan tyckas galet att spendera $ 15 till $ 18 på ett par av underkläder, men splurging på specialdesignade svett transporterande träning underkläder gör stor skillnad i kampen mot vaginal svett. Och när du ändå håller på, spendera några extra dollar på vissa kvalitets svett transporterande träningsbyxor lägger ytterligare ett lager av skydd mot extra svett och lukter.

Dusch

Även om det är frestande att köra några ärenden efter träningen, om du upplever ihållande vaginal lukt, är det bäst att hoppa i duschen direkt efter ett träningspass och bada med varmt vatten och en mild tvål.

8 skäl bör du kissa i duschen (och inte känna brutto om det)

Rengör på rätt sätt

Ett annat sätt att hantera lukt är att använda ett milt bakterie mördare som tea tree olja eller vinäger i tvätten för att döda lukter.

Balansera din vaginal pH

Häll en halv kopp vinäger och en halv kopp salt i ett badkar och njuta flera gånger i veckan. Detta kommer att bidra till att balansera vaginal pH. Andra kvinnor tycker att lägga en halv kopp bakpulver till deras bad är en annan stor pH-balanserande metod.

Hårborttagning

load...

Minska vaginal odorby trimning eller ta bort könshår. Svett och urin kan fastna i könshår, skapar oönskade lukter.

Så det kan finnas ett samband mellan bikini vaxning och sexuellt överförbara sjukdomar

Undvik trosskydd

Även om det kan vara frestande att lägga ner ett lager av skydd för att suga upp svett, med hjälp av en trosskydd som en barriär mellan kroppen och underkläder kommer bara att öka oddsen för vaginal irritation och lukt.

Undvik douching

Douching rekommenderas endast om det bedöms nödvändigt och under ledning av en vårdgivare - annars är douching rekommenderas inte.

Douching kan vara det värsta du kan göra för din vagina

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Vad är symtys pubis dysfunktion, och hur behandlar du det?

Post Hälsa

De bästa månatliga wellnessabonnemangen gör att du mår bra

Post Hälsa

Våra kroppar tar oss själva på internationell surrogat

Post Hälsa

Den otroligt bisarra saken som några gravida människor längtar efter

Post Hälsa

Min läkare skrev en meditationsapp när jag berättade för henne om min vaginismus

Post Hälsa

Du borde veta namnen på dessa svarta kvinnors hälsohjältar

Post Hälsa

Anledningen till att dina händer och fötter är kalla hela tiden

Post Hälsa

Vad ska man göra om man blir sjuk när man reser

Post Hälsa

Ska du kissa före kön?

Post Hälsa

Sårallergier är verkliga och kan göra det svårare att bli gravid

Post Hälsa

Övning hjälper till att lindra min ångest genom att ge mig kontroll över min kropp

Post Hälsa

Vad är Yoni ägg & varför kan de vara farliga?