Vad människor inte inser om förebyggande av självmord | BurnbrightLove.com

Vad människor inte inser om förebyggande av självmord

Vad människor inte inser om förebyggande av självmord

Självmord är ett stort folkhälsoproblem, och den 10: e vanligaste orsaken till deathin USA. I motsats till konventionell visdom, inte graden av självmord inte topp under semestern, utan snarare på våren, men det är viktigt att vara medveten om tecken året runt.

Till att börja med, Meghan Renzi, en licensierad klinisk socialarbetare som driver Terapi och Mindfulness Practicesin Bethesda, Maryland, säger att en känsla av kall domningar och förlorar intresse för våra passioner - eller ens de grundläggande aktiviteter i det dagliga livet - är en viktig indikator som något är väldigt fel.

”Håll utkik efter varningsskyltar,” hon varnar. ”Det är så viktigt för människor att veta vad man ska titta efter när det gäller självmord riskfaktorer [som] tillbakadragande från vänner och familj, känslor av hopplöshet, förlust av intresse i livet, en nedgång i hygien, missbrukar droger eller alkohol, hypersomni (överdriven sömnighet) eller brist på sömn, aptitlöshet, personlighetsförändringar och ökade känslor av apati.”

load...

6 Incredible Suicide-Prevention Apps alla bör veta

Renzi säger stigma är det största hindret att hålla människor från den hjälp de behöver. ”De flesta av oss har programmerats att känna skam när det gäller psykiska problem. Vad händer om vi kände öppna för att berätta hur vi faktiskt kände?”Hon säger alla som har varit med om depression och dragit nytta av terapi och / eller medicinering kan hjälpa människor i deras liv genom att öppet dela sina erfarenheter.

Destigmatizing psykiska problem är en viktig del av att få folk till omsorg. Som beskrivs av Dr Leesha Ellis-Cox, en styrelse-certifierad barn, ungdomar och vuxna psykiater kan självmordstankar komma från isolerade men katastrofala händelser i livet, som ett jobb förlust eller romantisk upplösning, juridiska kostnader eller död av en nära anhörig. Dessa känslor kan också ha sin grund i psykiatriska och humörstörningar som kan diagnostiseras och behandlas.

load...

Fira någon annans självmord är helt enkelt fel - oavsett vad de gjorde

Hon säger självmordstankar förekommer på ett spektrum. ”Vissa människor har vad vi kallar passiv självmordstankar, där de kan känna sig som en börda för sin familj och tror att det skulle vara lättare att dö, men har inga planer på att försöka avsluta sitt liv... Sedan finns det de som har en plan för självmord [men ingen avsikt att agera på planen] [.] mest riskabla är de som har en önskan att avsluta sitt liv, en plan eller planer, och har för avsikt att agera på denna önskan och genomföra denna plan.”

Även människor kan rädda avslöja sina självmordstankar och känslor kan innebära omedelbar institutionalisering, är Ellis-Cox snabbt att skingra detta begrepp. ”Självmordstankar i och för sig inte alltid kräver omedelbar psykiatrisk sjukhusvård, men de tyder på ett omedelbart behov av en legitimerad psykolog för att utvärdera den enskilde att bedöma risk för skada, utveckla en säkerhetsplan vid behov och ytterligare styr behandling.”

Men vilket föranledde en sjuk vän eller älskade att söka att behandlingen ofta känns lättare sagt än gjort - särskilt eftersom det finns en rädsla för att bjuda in en person att tala om självmord är som att köra en pick-ax genom dammen och släppa flodvattnet.

”Be någon om huruvida de överväger självmord betyder inte att du på något sätt antyder eller uppmuntra dem att döda sig själva,” Ellis-Cox förklarar. ”Många människor kan känna lättad över att få möjlighet att tala öppet om sina tankar med någon som bryr sig, så fråga om du är orolig och sedan hjälpa dem att få hjälp.”

Det skrämmande att höra någon vi bryr oss om att beskriva en önskan att skada sig själva, så det kan vara frestande att bara avfärda deras smärta som dramatik. Detta kan dock tendensen vara farligt. ”Ta hot om självmord på allvar”, Ellis-Cox säger. ”Please do not bara anta att någon är uppmärksamhetssökande eller försöka vara manipulativ.”

load...

Hon råder läsarna att hålla kontakten med ungdomarna i deras liv och hålla en öppen dialog om psykisk hälsa och välbefinnande. ”Mobbning är en stor sak för ungdomar, särskilt nätmobbning via sociala medier som Facebook och YouTube. Vi har rapporter i media med mycket små barn döda sig själva på grund av mobbning. Övervaka dina barn och deras sociala medier konton.”

En del unga människor är benägna att begå självskador (som att skära eller bränna huden), och även om det kan tyckas öppet självmordsbeteende, Ellis-Cox varnar att detta inte nödvändigtvis sant (den kliniska termen för det är icke-suicidal självskadebeteende) - men det är viktigt att få barn som självskada i rätt vård (som inte är, återigen, alltid på sjukhus) omedelbart.

Att prata om depression är bra - Att investera i Mental Health är bättre

Julia Colangelo, legitimerad klinisk psykoterapeut och socialarbetare uppmuntrar folk att inte göra antaganden om vilka typer av människor som är mer mottagliga för självmordsförsök. ”Självmord diskriminerar inte”, säger hon. ”Ingen kan någonsin komma in i huvudet eller hjärtat av någon som lider av självmordstankar.” Det bästa sättet att hjälpa människor gripits av dessa känslor är att lyssna på dem, ärligt och orubbligt, för att påminna dem att de är älskade och omhändertagna om och uppmuntra dem att söka behandling.

Om du letar efter resurser för att hjälpa en vän eller älskad eller försöka få information om behandling för, så kan du vända dig till National Suicide Prevention Lifelineby kalla dem på 1-800-273-8255.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Varför fotcellulitis är mer än bara en vanlig hudinfektion

Post Hälsa

Detta är ett sätt att stänga orgasmgapet

Post Hälsa

Att vara lovesick är inte bara ett gammalt ordstäv, det är en riktig sak

Post Hälsa

Här är vad alla dessa SPF-betyg verkligen betyder

Post Hälsa

Fakta om vanliga cancerformer är skrämmande, men de kan rädda ett liv

Post Hälsa

Hantera din period när du är trans eller nonbinary

Post Hälsa

Vad varje kvinna behöver packa för spring break

Post Hälsa

Varför inducerar arbetskraft kan vara framtidsvågan

Post Hälsa

Massor av kön före uppfattningen är kopplad till lägre risk för preeklampsi

Post Hälsa

5 saker jag lärde mig av ett professionellt sinne rensa

Post Hälsa

Vad du borde veta om periodundertryckning

Post Hälsa

Labiaplasty på uppgången i oss