Vad jag lärde mig från min cervicala dysplasdiagnos | BurnbrightLove.com

Vad jag lärde mig från min cervicala dysplasdiagnos

Vad jag lärde mig från min cervicala dysplasdiagnos

Efter en rutinmässig Pap, jag lämnade min gynekolog kontor med aa diagnosen cervixdysplasi och några broschyrer, känner mer förvirrad än någonsin.

Enligt Mayo Clinic, livmoderhalscancer dysplasiais onormala celler på livmoderhalsen. En av de viktigaste sakerna att veta är att cervixdysplasi inte cancer. Men eftersom det är allmänt orsakas av humant papillomvirus, är det möjligt för den att bli cancer om det inte får behandlas, vilket är en anledning regelbundna cellprov är så viktiga.

Någonstans mellan 250.000 och 1 miljon människor får diagnosen livmoderhalscancer dysplasi varje yearaccording till Johns Hopkins University, de flesta i åldrarna 25 och 35. Det finns inga tydliga symtom.

Kommer detta AI Robot Byt din årliga cellprov?

Om din gynekolog finner dysplasi, kan de utföra ett test som kallas en kolposkopi, vilket gör det möjligt för dem att titta på livmoderhalsen närmare. En biopsi kan också utföras för att bekräfta diagnosen dysplasi.

load...

Mild cervixdysplasi ofta inte kräver ytterligare behandling än mer frekventa cellprov att monitorit och se till att det inte har blivit värre. Det kan ofta gå iväg på egen hand. Kryokirurgi, ett slingelektro excision förfarande, laserterapi eller en kon biopsi är några av de behandlingar för måttlig eller svår dysplasi. Det finns alltid en möjlighet för dysplasi att återvända även efter behandlingen.

Vissa riskfaktorer är att ha HPV, som har en sjukdom som kan hämma immunförsvaret, ta mediciner som hämmar immunförsvaret och rökning. Jag har en autoimmun sjukdom, vilket ökade mina chanser att få dysplasi i första hand.

Det låter alla förmodligen verkligen skrämmande, men det finns saker du kan göra för att minska din chans att få det. Alltid ha skyddat sex med kondom eller tandvård dammar kommer att minska risken för att få HPV och potentialen för dysplasi. HPV-vacciner hjälper också förhindra risken för dysplasi och kan administreras fram till 26 års ålder.

load...

Stoppa allt & ladda ner dessa kvinnors hälsa Podcasts

När jag fick diagnosen, min läkare planerade möten var tredje månad för att övervaka dysplasi. Tack och lov verkar det vara regressing. Jag känner mig inte alls lika utflippad eller förvirrad nu när jag vet vad jag arbetar med. Utbildning är avgörande för din hälsa.

Genom Kelley O'Brien

Relaterade nyheter


Post Hälsa

8 saker du borde noga veta om din vagina

Post Hälsa

Så här hjälper ADHD till att bränna en kreativ brand helt

Post Hälsa

Denna grupp har skapat en reproduktiv hälsoguide för kvinnor med funktionshinder

Post Hälsa

Oklahoma lawmaker: kvinnor är värdar och behöver tillstånd för abort

Post Hälsa

4 erogena zoner som inte är G-spot

Post Hälsa

Hantera rädsla och skuld som kommer efter en stor tragedi

Post Hälsa

Joan Lund vill att du ska vara din egen vårdgivare

Post Hälsa

Nästan 40 procent av tusenåriga kvinnor diskuterar inte detta med sina partner

Post Hälsa

7 yoga poses som hjälper dig Detox & återställs efter en dag med hänge

Post Hälsa

5 läkare möten du borde göra denna månad

Post Hälsa

De bästa månatliga wellnessabonnemangen gör att du mår bra

Post Hälsa

Vetenskap bekräftar att det bara finns en riktig baksmälla kur